Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τελικά, εμείς, οι εκπαιδευτικοί, τι απαντούμε στον ρατσισμό;

  • Υπάρχουν πάμπολλα επεισόδια ρατσιστικής βίας που πυκνώνουν κι έχουν αρκετά τα χαρακτηριστικά της τραγικής κορύφωσης.


Το τελευταίο επεισόδιο άγριας λεκτικής και ψυχολογικής βίας από τους «ΟΥΚάδες» στην επέτειο της 25ης. Αυτοί οι ανεγκέφαλοι στρατοκα… μποντιμπιλντεράδες ξεφτιλίζουν κάθε ιερό και όσιο, τον ίδιο τον άνθρωπο, για να μην πούμε για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Αγνοούν φυσικά ότι εκατοντάδες Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι κλπ, αλλά κι άλλοι τόσοι φιλέλληνες δυτικοευρωπαίοι αγωνίστηκαν, προσφέροντας και τη ζωή τους ακόμη στην Επανάσταση.
Έχουν προηγηθεί εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις σπιτιών και ξυλοδαρμοί μεταναστών. Χαρακτηριστικός ο εμπρησμός ενός υπόγειου χώρου προσευχής μουσουλμάνων στον Νέο Κόσμο από φασιστοειδή. Εμείς οι πολιτισμένοι τους αρνούμαστε να προσευχηθούν, αλλά και να ταφούν άρα και να πεθάνουν, αφού δεν υπάρχει κοιμητήριο να τους δεχθεί.
Το φαινόμενο του Αγίου Παντελεήμονα, κι όχι μόνο, όπου προκαλείται σύρραξη και κοινωνική ρήξη που φτάνει έως και στον εκβιασμό κι εκδίωξη των ιερέων του ναού γιατί είναι φιλομετανάστες.
5/3/2009, Ομάδα μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ Αθήνας, φεύγει από το σχολείο και το μάθημα για να ξυλοκοπήσει άγρια ομάδα πακιστανών στην περιοχή(Κολωνός).
10/4/2009, Μαθητής σε ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ομογενής από την πρώην Σ.Ε. με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κυρίως λόγω της δυσκολίας ένταξης στην ελληνική κοινωνία, πάνοπλος πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζει 3 κι αυτοκτονεί τελικά.
15-25/4/2009, Καταγγέλλονται 30 περίπου επιθέσεις ρατσιστικές εναντίον μεταναστών από ομάδες νεαρών με μηχανές.
Πογκρόμ κατά των παράνομων, κυρίως, μεταναστών μετά τις Ευρωεκλογές και τα ατυχή για κάποιους αποτελέσματα. Άγριο κυνηγητό με πιο χαρακτηριστικές τις «εκτοπίσεις» που συνέβησαν σε Αττική και Πάτρα και με μια κοινωνία είτε συμφωνούσα, είτε τελούσα σε αφασία, είτε και σε πλήρη απραξία.

  • Υπάρχει όμως και η διαρκώς αυξανόμενη βία εξαιτίας της εντεινόμενης κρατικής καταστολής και της ογκούμενης κοινωνικής έντασης. Παράγουν βία και ρατσισμό που συχνότατα έχει ως θύματα τους πιο αδύναμους μέσα στο κοινωνικό σώμα.


1998-2006, Με βάση έρευνα της ΠΟΥ διπλασιάστηκε ο αριθμός των εφήβων που εμπλέκονται σε επεισόδια βίας. Τώρα 2 στους 10 εμπλέκονται σε τέτοια γεγονότα.
Κρούσματα ξυλοδαρμού, κακοποίησης κι εξευτελιστικής μεταχείρισης ανηλίκων από αστυνομικούς, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Αλέξη και τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008.
Νόμοι για φακέλωμα με κάμερες και με το DNA, για λογοκρισία στο διαδίκτυο και για τις περιβόητες κουκούλες.

1 σχόλιο:

  1. Τι κάνουμε;
    • Μάθημα ιδιαίτερο υπέρ των αν. δικαιωμάτων + κατά του ρατσισμού στα Λύκεια, ενίσχυση των αντιρατσιστικών μηνυμάτων στα υπόλοιπα μαθήματα, αλλά και στα αντίστοιχα του Γυμνασίου.
    • Σχολικοί ψυχολόγοι στις σχολικές μονάδες. Στελέχωση και συνεργασία δημιουργική με τα τέως ΚΔΑΥ των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.
    • Προσθήκη άμεση μαθημάτων γενικής παιδείας στο πρόγραμμα των ΕΠΑΣ τόσο του ΥΠΕΠΘ όσο και του ΟΑΕΔ.
    • Αμεση + σταθερή δράση υπέρ ανθρωπιάς, πολυφωνίας και πολυπολιτισμικότητας + αντίστοιχη αντίδραση στον αυταρχισμό, τον φανατισμό και τον ρατσισμό.
    • Υποστήριξη της άμεσης νομιμοποίησης των μεταναστών, μακροχρόνιων και μη, εφόσον δεν είναι εγκληματίες.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή