Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Γυμνάσιο & Λύκειο Φυλής

ANAKOINΩΣΗ
«υπερασπίσου το παιδί γιατί,
αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα »

Επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια του Δήμου Φυλής για την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φυλής. Τέτοιες πρόχειρες και πλάγιες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης δεν πρέπει να γίνουν δεκτές.
Να λυθεί υπέρ του σχολείου το σοβαρότατο ζήτημα του Λυκείου Φυλής το οποίο δεν είναι δυνατόν από τον Σεπτέμβριο του 2009 να λειτουργήσει αυτόνομα εξαιτίας της μη παραχώρησης από τον Δήμο του σχολικού κτιρίου, που προορίζεται γι΄ αυτό και χρησιμοποιεί ο ίδιος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιες υπηρεσίες του Δήμου, δηλαδή λίγοι δημοτικοί υπάλληλοι, να χρησιμοποιούν ένα διώροφο σχολικό κτίριο και δεκάδες μαθητές, τα παιδιά τους, τα παιδιά των δημοτών, να στοιβάζονται σε ανεπαρκείς αίθουσες και να επιδιώκεται η στέγασή τους σε αίθουσες προκατασκευασμένες.
Δεν θα ήταν πιο λογικό κι ανθρώπινο να εγκατασταθούν στις αίθουσες αυτές οι δημοτικές υπηρεσίες και να μην αντιμετωπίζονται μαθητές και καθηγητές ως μάζα δίχως δικαιώματα ή που φωνάζει δίχως ουσιαστικό λόγο;
Ή μήπως η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης δεν είναι ένας ουσιαστικός λόγος για να αγωνίζεται κάποιος;


ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου