Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Μορφωτικά & Πολιτιστικά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ,
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


Στην Επιτροπή αποφασίστηκε:
1. Η οργάνωση εκδηλώσεων στο τέλος Μαϊου, όπου θα παρουσιάζονται δραστηριότητες των μαθητών και των καθηγητών κατά τη σχολική χρονιά.
2. Η δυνατότητα ενημέρωσης όλων των συναδέλφων, μέσω του ιστοτόπου/μπλογκ της ΕΛΜΕ, για ιδιαίτερες δράσεις/επισκέψεις σχολείων και τμημάτων καθώς και για σημεία της περιοχής μας ή κι ευρύτερα που έχουν ενδιαφέρον ώστε να τα επισκεφθούμε.
Πληροφορούμαστε, οργανωνόμαστε και δρούμε
Στην ανάρτηση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί η δεύτερη απόφαση της Επιτροπής.
Όποιος συνάδελφος έχει κάτι ενδιαφέρον να καταθέσει ας το κάνει εδώ με τη μορφή σχολίου.

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί,
αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα
»

3 σχόλια:

  1. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία κι ευρήματα στην περιοχή μας, στη Φυλή. Είναι το ομώνυμο φρούριο, κατασκευασμένο περίπου το 400π.Χ.-350π.Χ. και βρίσκεται κοντά στο δρόμο προς τα Δερβενοχώρια, αλλά δίχως ιδιαίτερη σήμανση και προσπάθεια για προστασία κι ανάδειξη. Ακόμη, υπάρχουν κοντά στον οικισμό της Φυλής ευρήματα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά που δείχνουν την σταθερή και συνεχή κατοίκηση της περιοχής από εκείνα τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία κι ευρήματα στην περιοχή μας, στη Φυλή. Είναι το ομώνυμο φρούριο, κατασκευασμένο περίπου το 400π.Χ.-350π.Χ. και βρίσκεται κοντά στο δρόμο προς τα Δερβενοχώρια, αλλά δίχως ιδιαίτερη σήμανση και προσπάθεια για προστασία κι ανάδειξη. Ακόμη, υπάρχουν κοντά στον οικισμό της Φυλής ευρήματα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά που δείχνουν την σταθερή και συνεχή κατοίκηση της περιοχής από εκείνα τα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ON LINE ΛΕΞΙΚΑ, ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ κ.α. από μια πρώτη ματιά εξαιρετικά χρήσιμο.
    Επίσης από μια πρώτη ματιά ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΦΥΤΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή