Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Υπογράφουμε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ

To Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Στη φυλακή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος Ζ., γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της 11ης Μαρτίου 2010, και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός ασύδοτου, πωρωμένου και ψεύτη αστυνομικού.
Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι του είχε εκσφενδονίσει μολότωφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά.
Στην προανάκριση προσκομίστηκε οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολότωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στην γύρω περιοχή και ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού. Εξάλλου, κατά την ανάκριση επικαλέστηκε δεκάδες πολίτες, που βρίσκονταν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.

Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και το οπτικοακουστικό υλικό, προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση του Μάριου Ζ.

Δεν χάνουμε την πίστη μας στο προφανές και αυτονόητο. Δηλώνουμε την αμέριστη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ στο Μάριο Ζ. και ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ και την ΠΑΥΣΗ των διώξεων σε βάρος του ιδίου και όλων των άλλων συλληφθέντων της 11ης Μαρτίου 2010.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://freemariosz.wordpress.com/

Υπογράφουμε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. εδώ:
http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

Δ.Σ. Α. ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου