Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Νέα δράση για το κτιριακό στους 3 δήμους

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ε.Λ.Μ.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής,
ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής,
οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ Π/βάθμιας Εκπ/σης του 1ου , 3ου, 4ου, 7ου Δ.Σ.,
οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΜΩΝ Δ/βάθμιας Εκπ/σης του 2ου Λυκείου Α. Λιοσίων, του ΕΠΑΛ Α. Λιοσίων και το 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΕΠΑΛ Α. Λιοσίων
εκτιμώντας ότι τα προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή είναι σοβαρά και συνεχώς διογκώνονται, διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

«Κτιριακό πρόβλημα – σχολικές υποδομές»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Άνω Λιοσίων στις 17 - 2 - 2010 στις 6.00μ.μ. και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε.
Στόχος μας η ενημέρωση κατοίκων και φορέων της περιοχής και η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

2 σχόλια:

  1. Οδεύοντας...προς την εκδήλωση της 17ης στο ΕΠΑΛ έγιναν ορισμένες ενέργειες σχετικές.
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ
    Με το πέρας του Α΄τετραμήνου και ενώ το σχολικό έτος 2009-2010 βρίσκεται ήδη στα μισά ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων προβαίνει στις εξής παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με παραλείψεις του Δήμου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ως προς την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.
    Πιο συγκεκριμένα:
    • Η έλλειψη αιθουσών αντιμετωπίστηκε με την ενοικίαση από το Δήμο παρακείμενου κτηρίου και την μετατροπή του ισογείου σε αίθουσες διδασκαλίας. Πέραν του γεγονότος ότι το κτήριο αυτό παραδόθηκε αρκετά αργότερα από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και της ανύπαρκτης ηχομόνωσης, σήμερα δεν είναι εφικτό να γίνει μάθημα. Το μοναδικό κλιματιστικό που υπήρχε δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα ο χώρος να μην έχει καθόλου θέρμανση. Η αντίδραση του Δήμου για την επιδιόρθωση ή την αντικατάσταση της μονάδος κλιματισμού μόνο ακαριαία δεν ήταν, αφού αναγκάστηκαν οι μαθητές να αγοράσουν με δικά τους έξοδα ηλεκτρική θερμάστρα.
    • Παρόμοια προβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν και οι αίθουσες -κοντέινερ καθώς υπάρχουν τμήματα που διαμαρτύρονται παραπάνω από δύο εβδομάδες ότι το κλιματιστικό τους είναι χαλασμένο αλλά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
    • Στην τελευταία επίσκεψη του Αντιδημάρχου κ. Οικονομάκη στο σχολείο μας έγινε αναφορά για την καθυστέρηση δημιουργίας εργαστηρίου φυσικής –χημείας,δεδομένου ότι οι απαραίτητες ενέργειες από καθηγητές του σχολείου μας είχαν γίνει από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Προς τιμήν του ο Αντιδήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση σε δική του παράλειψη, παρόντος και του Προϊσταμένου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ποσό που απαιτείται δεν είναι σημαντικό και ότι άμεσα θα υλοποιούνταν οι διαδικασίες για την δημιουργία εργαστηρίου. Σήμερα (10/2/10) εργαστήριο δεν υπάρχει και ούτε είναι γνωστό αν έγιναν έστω κάποιες ενέργειες από πλευράς Δήμου.
    • Η έλλειψη αθλητικού εξοπλισμού αναφέρθηκε στην ίδια συνάντηση. Πέρα από κάποιες μπάλες δεν υπάρχει άλλη συνδρομή από το Δήμο..ενώ έγιναν γνωστές οι ελλείψεις στον κ. Οικονομάκη (φιλέ, στεφάνι μπάσκετ, τέρματα χάντμπολ) οι οποίες δεν υπήρχαν ως τον Ιούνιο του 2009, είναι δηλαδή καλοκαιρινές απώλειες, και δεν έχουν καλυφθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
    Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ ΄Ανω Λιοσίων θεωρώντας ότι η παραπάνω στάση του Δήμου κάνει δύσκολη τη ζωή των μαθητών μας και κυρίως υπονομεύει τις μορφωτικές διαδικασίες του σχολείου μας, επιπλέον ότι όλα τα παραπάνω «εκπαιδεύουν» τους μαθητές σε λογικές καταλήψεων για να διεκδικήσουν τελικά το ελάχιστο και τέλος ότι το καθήκον του Δήμου απέναντι στην τοπική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνο στον καλλωπισμό κάποιων πλατειών και στην παροχή χρημάτων στους μαθητές για την εκδρομή τους, ζητά την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων αλλά και όσων προκύψουν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδεύοντας προς την εκδήλωση της 17ης στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων έχουν συμβεί κι άλλα γεγονότα σχετικά, παραθέτουμε δύο.

    ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ
    Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 07:15
    Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 6 το πρωί το κυλικείο του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Καλλινίκου 7.

    Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά και εμπόδισαν την εξάπλωσή της στο σχολείο. Ωστόσο, το κυλικείο, το οποίο ήταν προκάτ, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.( καταστράφηκε ολοσχερώς).

    Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, άγνωστοι είχαν διαρρήξει το κυλικείο και έβαλαν στη συνέχεια φωτιά προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

    Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

    ΤΡΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

    Το Λύκειο στεγάζεται σε ιδιωτικό χώρο και οικόπεδο. Κάποιος από τους ιδιοκτήτες ζητά την άμεση αποχώρηση του σχολείου από συγκεκριμένους χώρους που περιλαμβάνει 3 αίθουσες διδασκαλίας και το μεγαλύτερο μέρος του προαυλίου. Γίνονται προσπάθειες, αν δεν αποτραπεί αυτή η επιδίωξη, να ανασταλεί ως τα τέλη Ιουνίου που λήγουν τα μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή