Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Νέο Ασφαλιστικό

Δευτέρα 14/6/, 12.30μμ
Στο χώρο του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων,
στη Λεωφόρο Φυλής, στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού.
Η Δέσποινα Σπανού από την ΑΔΕΔΥ και ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΛΜΕ
θα αναφερθούν στις νέες τραγικές συνθήκες που επιδιώκεται να διαμορφωθούν στο χώρο των Ταμείων της Ασφάλισης και της Σύνταξης.
Διοργάνωση: ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

8 σχόλια:

  1. Δείτε και το "ασφάλιση τέλος" στην http://enotikoaristero.wordpress.com/
    MLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,Δευτέρα 14 Ιουνίου, ώρα 7 μ.μ., στο Πάντειο Παν/μιο (Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα),
    το περιοδικό αληthεια, η εφημερίδα Εποχή, το περιοδικό Θέσεις και οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα «Η κρίση στην Ελλάδα και ο ρόλος της Ευρώπης». Εισηγητές: Ετιέν Μπαλιμπάρ, Κώστας Δουζίνας. Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με τους Παύλο Κλαυδιανό, Γιάννη Μηλιό, Βαγγέλη Μπιτσώρη και Βίκη Σκούμπη. Συντονιστής: Δημήτρις Βεργέτης.
    Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση.
    Δείτε και Ενθέματα τής εφημερίδας Αυγή:
    http://enthemata.wordpress.com/2010/06/
    MLOG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ε.Ε. σε κρίση - Εκδήλωση στο Resistance Festival
    Το Resistance Festival ανοίγει τις πόρτες του αυτή την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 19.30 με μια σημαντική εκδήλωση – συζήτηση για την κρίση της Ε.Ε. Ενάμισι χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης με την κατάρρευση σημαντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, η Ε.Ε. φαίνεται να είναι ο μεγάλος χαμένος. Η στρατηγική της ενοποίησης δέχτηκε ισχυρά πλήγματα με τις αποκλίνουσες στρατηγικές των ισχυρών κέντρων της Ε.Ε. ενώ το σύνολο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μετακινήθηκε σε συντηρητικότερες πολιτικές, φορτώνοντας την κρίση στους εργαζόμενους.
    Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:
    Ο Fernando Rosas, ιστορικό στέλεχος της Πορτογαλικής Αριστεράς και βουλευτής του Bloco de Esquerda. Το Μπλόκο της Αριστεράς συμμετέχει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και είναι ένα από τα πιο πετυχημένα παραδείγματα ενωτικού και ανασυνθετικού εγχειρήματος με εντυπωσιακή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
    Ο Arnljot Ask, στέλεχος του Red Party από τη Νορβηγία. Το Red Party αποτελεί βασική δύναμη του κινήματος «Όχι στην ΕΕ». Το σύνολο της σκανδιναβικής αριστεράς (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία) συγκροτείται ενάντια στη σημερινή Ε.Ε. και στη συμμετοχή στην Ευρωζώνη, με σημαντικές επιτυχίες στις εκλογικές μάχες και στα δημοψηφίσματα.
    Ο Γιάννης Μπανιάς, στέλεχος της ΑΚΟΑ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής. Η ΑΚΟΑ συμμετέχει ως παρατηρητής στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ παρακολουθεί ταυτόχρονα τις διεργασίες πανευρωπαϊκού συντονισμού των εργαζόμενων και της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανακοίνωση του Συντονισμού (Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Αναρτήθηκε 09 Ιουνίου 2010 στη: http://syntonismos.blogspot.com/


    Γενικό black out στο ασφαλιστικό τερατούργημα και την αντεργατική καταιγίδα
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων επιμένει στην υλοποίηση μέχρι τελείας της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.
    Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού εργασίας δεν πείθουν κανένα. Η κυβέρνηση αυτή κατοχυρώνεται πλέον ευρύτατα στο λαό, σαν η κυβέρνηση που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα, ξεριζώνει κατακτήσεις 100 χρόνων, εφαρμόζει την πρώτη κοινοβουλευτική δικτατορία του 21ου αιώνα.
    Τα παραμύθια για την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης και τους καλοπερασάκηδες Έλληνες που πρέπει να πληρώσουν, τινάζονται στον αέρα από την ταχύτατη εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων σε όλη την Ευρώπη, με τον ίδιο σχεδιασμό, τις ίδιες δικαιολογίες, την ίδια βαρβαρότητα. Στην πραγματικότητα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ θέλουν να φορτώσουν με απίστευτη βιαιότητα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, να ξεμπερδέψουν με το κοινωνικό κράτος και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αυτό ονομάζουν «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», «αποφυγή της χρεοκοπίας», «διέξοδο από την κρίση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .... Συνέχεια από...
    Να τους σταματήσουμε τώρα! Ή αυτοί ή εμείς!
    Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Λένε ψέματα!
    - Μονόδρομος είναι να πάψουν να χαρίζονται τα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες. Να κατευθυνθούν εδώ και τώρα σε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σε σταθερή δουλειά για όλους. Να παγώσουν οι στρατιωτικές δαπάνες, να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, και την Εκκλησία, οι χαριστικές ρυθμίσεις που απάλλαξαν τους εργοδότες από δις ευρώ εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

    - Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Για πλήρη σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς (25 χρόνια για τα βαρέα), ανεξάρτητα από ηλικιακό όριο, και με ανώτερο την ηλικία των 55 και 60 ετών, για γυναίκες και άντρες αντίστοιχα. Για σύνταξη ίση με το 80% του τελευταίου μισθού με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων. Για δημόσια, δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη. Για κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων. Για να αποδώσουν άμεσα στα ταμεία τα τεράστια ποσά που καταλήστευσαν εργοδότες, τράπεζες και κράτος.

    Εδώ και τώρα ρήξη και ανυπακοή με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Συντονισμένος αγώνα διαρκείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς: - τον κύριο Υπουργό Οικονομικών
    - και τον κύριο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


    Θέμα: Πρωτοφανής εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού και της Βουλής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το κείμενο του «Μνημονίου» στην αγγλική έκδοσή του περιέχει επιπλέον μέτρα από την ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.


    ............................................
    1. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060
    2. Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.
    3. Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων. Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.
    Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης (Request for Stand-by Agreement) καθώς και στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης και του Διακανονισμού Χρηματοδότησης, Άμεσης Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
    Επειδή, τα παραπάνω συνιστούν μια εκ νέου κοινοβουλευτική εκτροπή και τον πλήρη εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
    Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

    1. Σκοπεύει να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω απαράδεκτα μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής;
    2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή;
    3. Σκοπεύει η κυβέρνηση, στο βαθμό που επιμένει να εφαρμόσει τα ως άνω συγκεκριμένα απαράδεκτα μέτρα, (που περιέχονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου και τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή) να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση;

    Οι ερωτώντες Βουλευτές

    Παναγιώτης Λαφαζάνης
    Βασίλης Μουλόπουλος
    Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου
    Μιχάλης Κριτσωτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη μια απόδειξη για το πόσο μαλάκες μας περνούν διάφοροι, δικοί μας και ξένοι, ώστε να ΄μαστε οι ακριβότεροι, σε εισιτήρια, και στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

    ΤΙΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    The Infernal Comedy (Κολασμενη Κωμωδια, με τον Τζον Μαλκοβιτς) στο θεατρο-κεντρο πολιτισμου του Ελληνικου Κοσμου
    ΖΩΝΗ Α: 155 €
    ΖΩΝΗ Β: 125 €
    ΖΩΝΗ Γ: 105 €
    ΖΩΝΗ Δ: 90 €
    ΖΩΝΗ Ε - ΘΕΩΡΕΙΟ: 55 €
    ΖΩΝΗ ΣΤ: 38 €

    ΤΙΜΕΣ ΒΕΛΓΙΟΥ (BOZAR)
    € 65: catégorie I
    € 45: catégorie II
    € 35: catégorie III
    € 20: catégorie IV

    ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΙΣΙ (OPERA)
    7€, 10€, 20€, 22€, 40€, 49€

    ΤΙΜΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (Bilbao, Teatro Arriaga)
    από €10 έως €45

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε.Ε: «Ναι» αλλά με προϋποθέσεις η ένταξη της Ισλανδίας
    Οι ευρωβουλευτές λέγουν «ναι μεν αλλά» στην ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ.
    Οι ευρωβουλευτές δέχτηκαν με ευνοϊκό τρόπο σήμερα την προοπτική της ένταξης της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα αυτή θα πρέπει ακόμη να καταβάλει έως τότε κάποιες προσπάθειες, ανάμεσα τους είναι και η εγκατάλειψη της φαλαινοθηρίας .

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «διάκειται ευνοϊκά στην ιδέα να υποδεχτεί ένα νέο κράτος μέλος με σταθερή δημοκρατική κουλτούρα», αναφέρεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Στρασβούργο.

    Η Ισλανδία, που χτυπά την πόρτα της ΕΕ εδώ και ένα χρόνο, βρίσκεται σε στάδιο προσέγγισης με την ΕΕ πολύ πιο προωθημένο από κάθε άλλη υποψήφια χώρα, είτε πρόκειται για τις χώρες των Βαλκανίων ή για την Τουρκία.

    Επίσης συμμετέχει στην κοινή αγορά για πάνω από 15 χρόνια, μέσω του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μέλος επίσης του χώρου Σένγκεν, χωρίς διαβατήριο, το νησί εφαρμόζει σχεδόν τα τρία τέταρτα της κοινοτικής νομοθεσίας που είναι αναγκαία για την ένταξη, γεγονός το οποίο θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία σε σύγκριση με άλλες υποψήφιες χώρες.

    Η χώρα, που δέχτηκε σοβαρότατο πλήγμα από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της το 2008, θα πρέπει ωστόσο να θεραπεύσει τις «μεγάλες θεσμικές αδυναμίες» της οικονομίας της που είναι κυρίως «η οργάνωση και η λειτουργία των συστημάτων του οικονομικού ελέγχου και εγγύησης των καταθέσεων», υπογραμμίζουν οι ευρωβουλευτές.

    Το Κοινοβούλιο ζητεί επίσης «να επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία» στη χρηματοπιστωτική διένεξη που φέρνει αντιμέτωπη την Ισλανδία με τη Βρετανία και την Ολλανδία, όσον αφορά την αποζημίωση των θυμάτων από την κατάρρευση της ισλανδικής διαδικτυακής τράπεζας Icesave.

    Οι βουλευτές «επιμένουν» επίσης, ότι η «Ισλανδία πρέπει να σταματήσει πλέον το κυνήγι της φάλαινας, μια δραστηριότητα που οι Ισλανδοί θα ήθελαν να αναγνωριστεί ο παραδοσιακός της χαρακτήρας».

    Τα κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν ήδη το πράσινο φως τους τον περασμένο μήνα για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ισλανδία, η οποία μπορεί να ελπίζει ότι θα γίνει το 29ο μέλος της ΕΕ μετά την Κροατία η οποία κατ ‘αρχήν θα πρέπει να είναι η επόμενη χώρα που θα ενταχθεί στην Ένωση το 2011 ή στις αρχές του 2012.
    www.kathimerini.gr, 7/72010 με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
    ΙΔΕΑ: Εξω η Ελλάδα απ την ΕΕ...για 3 χρόνια και μετά ξανά στην αγκαλιά της ΜΕ ΑΣΠΡΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΛΕΥΚΟ
    mlog

    ΑπάντησηΔιαγραφή