Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αποστολή των εκπαιδευτικών «Ένα σχολείο για την Γάζα» στις 12.30(11-06-10) εισήλθε στο Παλαιστινιακό έδαφος από τα σύνορα της Αιγύπτου (Ράφα) Είναι η πρώτη αποστολή μετά τον «Στόλο της ελευθερίας»
Εκεί τους υποδέχτηκαν
ο εκπρόσωπος της « Εθνικής επιτροπής για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας»
ο Υπουργός Εξωτερικών
ο Υπουργός Παιδείας
ο Υφυπουργός Παιδείας
ο Υπουργός Κοινωνικής Εργασίας

2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των ανθρώπων μας εκεί στη βασανισμένη Παλαιστίνη. Όμως δεν χρειάζεται κάθε φορά νέα ανάρτηση μπορεί να αναφέρεται ως σχόλιο στην προηγούμενη σχετική. Τα λέμε τη Δευτέρα 14/6/ για το ασφαλιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!
    «ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ»

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η αποστολή της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών «Ένα σχολείο για τη Γάζα».
    Η αντιπροσωπεία ήταν η πρώτη αποστολή που επισκέφτηκε μαρτυρική Γάζα μετά την πειρατική επίθεση του ισραηλινού στρατού στα καράβια του «Στόλου της Ελευθερίας».
    Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε από την Αθήνα την Πέμπτη 10-06,στις 19.00 αεροπορικώς για την πόλη του Καΐρου και από εκεί οδικώς για τη Γάζα μέσω της Ράφα. Έφτασε εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και ύστερα από αμέτρητους ελέγχους από τις αιγυπτιακές αρχές, τελικά κατάφερε να περάσει τα σύνορα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, παίρνοντας μια –πολύ μικρή- γεύση από την καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της Γάζας.
    Η αποστολή πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει:
    Εξέφρασε την αλληλλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό, κατάφερε μια μικρή ρωγμή στο φονικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το ισραηλινό κράτος, βρήκε το σχολείο στο οποίο θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του και δημιούργησε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχία αυτού του σκοπού.
    Το σχολείο αυτό βρίσκεται στο μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό των κατεχόμενων, στη συνοικία Τζαμπάλια, προπύργιο της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού εδώ και εξήντα χρόνια. Πρόκειται για ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 2.600 μαθητές και στοιβάζονται περισσότεροι από 60 σε κάθε αίθουσα. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον υπουργό παιδείας ένα μέρος (20.000 ευρώ) από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί. Στο σχολείο θα δοθεί το όνομα «Σπύρος Μαρκόπουλος» στη μνήμη του συναδέλφου που συμμετείχε στην πρωτοβουλία, έφυγε πρόωρα από κοντά μας και στη μνήμη του συγκεντρώθηκαν 14.000 ευρώ.
    Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Γάζας Ιαμαήλ Χανίγια, με τον υπουργό παιδείας, με εκπροσώπους όλων των παλαιστινιακών πολιτικών οργανώσεων, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και εργατικών συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και με συγγενείς των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Κοινό τόπο όλων αποτέλεσε η εκτίμηση ότι πέρα από την σημαντική προσπάθεια για ανοικοδόμηση του σχολείου πολλαπλάσια πολιτική σημασία είχε η ίδια η παρουσία της αποστολής στη Γάζα ως συμβολή στην προσπάθεια για το σπάσιμο του φονικού αποκλεισμού του Ισραήλ.
    Η καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα» θα συνεχιστεί.Η προσπάθεια για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας θα είναι νικηφόρα.
    Τα μέλη της αντιπροσωπείας και εκπρόσωποι των σωματείων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 17-06-10 στις 13.00 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος).


    Στην αποστολή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

    1. Αντωνόπουλος Παύλος, καθηγητής, μέλος της Ε’ΕΛΜΕ Αθήνας,
    2. Γαλάνης Γιώργος, δάσκαλος, Πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος»,
    3. Δαφνής Γρηγόρης, καθηγητής, μέλος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας
    4. Ιωαννίδου Γιώτα, καθηγήτρια, Ελευσίνα
    5. Μαχά Μαρία, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Περιστερίου ,
    6. Προκόπη Αδριανή, δασκάλα, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ « Ο Παρθενώνας».
    7. Φατούρου Αγγελική, καθηγήτρια, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ,
    8. Φωκιανός Στέλιος, δάσκαλος μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»,
    9. Ψιμούλη Χρυσούλα, καθηγήτρια, γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

    Στην πρωτοβουλία « Ένα σχολείο για τη Γάζα» συμμετέχουν:
     ΟΛΜΕ
     ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Παρθενώνα», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-« η Πρόοδος»
     ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α και Β ΄Δυτικής Αθήνας, Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά, Ρεθύμνου, Φθιώτιδας, Ικαρίας-Φούρνων

    Αριθμός λογαριασμού
    4260100830920
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ




    Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com
    e-mail enasxoleiogiatigaza@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή