Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Να καταδικάσουμε την εγκληματική ενέργεια του κράτους του Ισραήλ ενάντια σε ειρηνική αποστολή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό να ανακουφίσει τους αποκλεισμένους κατοίκους της Γάζας.
Ολοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία σήμερα Δευτέρα 31/5 στις 7 μμ.

5 σχόλια:

  1. Από το tvxs.gr... Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλούν η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα", η "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", Παλαιστινιακές οργανώσεις, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, αριστερές συσπειρώσεις αλλά και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνοντας στο σύνολο τους λόγο για «δολοφονική επίθεση» εναντίον των ακτιβιστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό, οι οποίοι δέχτηκαν πυρά του ισραηλινού στρατού σε διεθνή ύδατα, ενώ βρισκόντουσαν στα 65 μίλια μακριά από τη Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

    Οι μακελάρηδες της Μέσης Ανατολής, το δολοφονικό-ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, με μια επίθεση που κουρελιάζει και την πιο υποτυπώδη έννοια διεθνούς δικαίου, επιτέθηκαν στα πλοία ανθρωπιστικής βοήθειας που έπλεαν προς την κατεχόμενη Γάζα. Η επίθεση, από αέρα και θάλασσα, οδήγησε στη δολοφονία ή και σε βαρύ τραυματισμό άγνωστο αριθμό πολιτών από 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών που επέστρεψαν στην Ελλάδα, δεκάδες από τους υπόλοιπους ακτιβιστές, αφού οδηγήθηκαν στο Ισραήλ, βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν.

    Το αιματοκύλισμα αυτό έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και αποτελεί ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ενώ οι συλλήψεις συνιστούν ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    Η επίθεση αυτή, κορυφή της δολοφονικής δράσης του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και όσων αντιστέκονται στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, εξευτελίζει τα Ενωμένα Έθνη, κάθε διεθνή οργανισμό, κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δρομολογεί απρόβλεπτες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Oι σύμμαχοι και συμπαραστάτες των δολοφόνων, οι ΗΠΑ, δήθεν «ζητούν διευκρινίσεις» και αρνούνται το ελάχιστο, να επικυρώσουν δηλαδή καταδικαστικό ψήφισμα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, χαιρετίζοντας έτσι τη διεθνή αλητεία και τους κομάντος-φονιάδες.

    Άφαντος και άλαλος παραμένει ο υπουργός εξωτερικών της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, που με την εύγλωττη σιωπή του στηρίζει τη δολοφονική επίθεση.

    Ο Νετανιάχου και η σιωνιστική κυβέρνησή του κρατούν απομονωμένους στην ιδιότυπη φυλακή της Γάζας 1.500.000 παλαιστίνιους χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, προεκτείνουν σε εκατοντάδες χιλιόμετρα το ρατσιστικό τείχος στη Δυτική Όχθη, κρατούν φυλακισμένους πάνω από 15.000 πολιτικούς κρατούμενους παλαιστινίους, οδηγούν ουσιαστικά σε εξόντωση τον παλαιστινιακό λαό

    Η ελληνική κυβέρνηση, απασχολημένη με το πώς θα κομματιάσει τις ζωές των εργαζομένων σε συνεργασία με ΔΝΤ και ΕΕ, περιορίστηκε στην έκφραση συλλυπητηρίων προς τις οικογένειες των θυμάτων, σαν να πρόκειται για μια φυσική καταστροφή, και στην αναβολή κοινής στρατιωτικής άσκησης με τους δολοφόνους.


    Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

    Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών «του Στόλου της Ελευθερίας» και του ανθρωπιστικού υλικού που αυτός μετέφερε.

    Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ και να διακόψει κάθε σχέση με το ‘κράτος’- διεθνή τρομοκράτη.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

    ΑΘΗΝΑ, 1/6/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

    Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr


    Πρώτη επαφή δικηγόρου με τις κρατούμενες των καραβιών
    Η Ελληνική κυβέρνηση συνυπεύθυνη για την ασφάλεια και την υγεία των κρατούμενων του Στολίσκου της Ελευθερίας

    Πριν από λίγο, η ισραηλινή δικηγόρος και γνωστή ακτιβίστρια Λέα Τσεμέλ συναντήθηκε με τις Ελληνίδες κρατούμενες του Στολίσκου της Ελευθερίας. Συγκεκριμένα συνάντησε τις: Θεοχαράτου Αικατερίνη, Ψαρρά Μαρία, Τσαβάλου Αφροδίτη, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλου Δήμητρα. Όλες τους είναι καλά στην υγεία τους. Στους άντρες κρατούμενους οι Ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν επαφή με δικηγόρο.
    Οι σημερινές καταγγελίες όσων από τους επιβαίνοντες στα καράβια επέστρεψαν στην Αθήνα, για βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας: Οι αιχμάλωτοι ακτιβιστές διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο όσο βρίσκονται δέσμιοι του σιωνιστικού τρομοκρατικού κράτους.
    Για την ασφάλεια και την υγεία τους όμως δεν είναι υπεύθυνο μόνο το Ισραήλ. Συνυπεύθυνη είναι και η Ελληνική κυβέρνηση που παρακολουθεί απαθής το όργιο της Ισραηλινής τρομοκρατίας, ακόμα και σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Μάλιστα, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τους πολίτες της, αλλά και χτυπάει με τραμπούκικο τρόπο τη χτεσινή διαδήλωση καταγγελίας της σφαγής στα καράβια.
    Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει η Καμπάνια Ένα Καράβι για τη Γάζα την Πέμπτη στις 7:00 μμ στα Προπύλαια.

    • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ακτιβιστών
    • Εδώ και τώρα διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το τρομοκρατικό σιωνιστικό κράτος
    • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!




    Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»
    www.intifada.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΑΚΟΑ
    Ξεσηκωμός κατά του αποτρόπαιου εγκλήματος της κυβέρνησης του Ισραήλ
    Ελλάδα - Τουρκία να δράσουν από κοινού

    Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια στα κατεχόμενα της Γάζας, που μετρά τουλάχιστον 19 νεκρούς, κατά τον ισραηλινό στρατό, και περισσότερους από 50 τραυματίες. Είναι μία αποτρόπαιη πράξη που υπερβαίνει ακόμα και τα ως τώρα εγκλήματα της κυβέρνησης του Ισραήλ εναντίον απλών πολιτών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους. Οι φιλειρηνικοί πολίτες πληρώνουν την πολύχρονη ανοχή που έχει επιδείξει η διεθνής κοινότητα, και ειδικά οι ΗΠΑ, στη κυβέρνηση του Τελ Αβίβ.
    Η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τρόπο αναντίστοιχο της ισραηλινής βαρβαρότητας και της θρασύτητας, με την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζει κάθε διεθνή νομιμότητα. Απαιτούμε, όχι μόνο την παύση των κοινών κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Ισραήλ, τώρα και στο μέλλον, αλλά η Ελλάδα να πρωτοστατήσει για τη διεθνή καταδίκη της ισραηλινής εγκληματικότητας. Ειδικότερα η Ελλάδα και η Τουρκία, της οποίας οι πολίτες υπήρξαν επιλεγμένος στόχος, από κοινού να συντονίσουν αυτήν την προσπάθεια.
    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα», στην οποία συμμετέχουν 50 χώρες, και την ασφαλή επιστροφή τους.
    Ζητάμε να ασκηθεί άμεσα διπλωματική πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να σπάσει ο αποκλεισμός στη Γάζα και να βρεθεί προ των ευθυνών της η κυβέρνηση του Ισραήλ η οποία διέταξε τη δολοφονική πειρατεία ενάντια στη νηοπομπή που, μάλιστα, έπλεε σε διεθνή ύδατα. Αυτή η δολοφονική πρόκληση δεν πρέπει να περάσει χωρίς συνέπειες.
    Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους και απαιτούμε την απελευθέρωση της φυλακισμένης Παλαιστίνης. Για εμάς η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να τεθεί εκτός νομιμότητας αφού διέταξε την ανήλεη σφαγή συνανθρώπων μας, των οποίων το έγκλημα ήταν ότι πάλευαν ενάντια στην καταδίκη των Παλαιστινίων σε ισόβια φυλάκιση εντός των τειχών της Γάζας.
    Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 μ.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

    Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, ΑΚΟΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    1. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής καταδικάζει ομόφωνα την εγκληματική ενέρ-γεια του κράτους του Ισραήλ ενάντια σε ειρηνι-κή αποστολή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με σκοπό να ανακουφίσει τους απο-κλεισμένους κατοίκους της Γάζας.
    2. Εκφράζοντας την αγανάκτησή μας για τη δυ-νατότητα ενός κράτους να παραβιάζει κατά-φωρα και κατ’ επανάληψη κάθε έννοια δικαίου ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να καταδι-κάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συ-νεχιζόμενη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώμα-τα τόσο των κατοίκων της Γάζας όσο και των μελών της αποστολής με αποκορύφωμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
    Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ EΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-06-10
    ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
    ακτιβιστών
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

    ΤΟ Δ.Σ της ΕΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή