Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Νέοι αγώνες

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ
Γιατί όταν η αδικία γίνεται νόμος
τότε η αντίσταση είναι καθήκον


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 4 - 5 ΜΑΪΟΥ
ΜΕ ΟΛΜΕ&ΔΟΕ - ΑΔΕΔΥ&ΓΣΕΕ
Για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και του εκπαιδευτικού
Δεν θα γίνουμε επαίτες
δεν θα υποταχθούμε

6 ΜΑΪΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 1.00 μμ
Να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα
Ο αγώνας είναι μακρύς και θέλει θέληση και δύναμη


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

5 σχόλια:

  1. 5/5/2010, Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία
    και η κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία

    Η 5η Μαϊου είναι μια ιστορική μέρα για το λαϊκό κίνημα αφού προκάλεσε μια ανεπανάληπτη και μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα, κόντρα στην αναλγησία και τον παραλογισμό της πολιτικής της ΔΝΤικής κυβέρνησης Παπανδρέου και της Ε.Ε.
    Η 5η Μαϊου είναι μια ιστορική μέρα για το λαϊκό κίνημα γιατί τώρα ξεκινά η πραγματική μάχη, τώρα αρχίζει η αντίσταση στην πολιτική της χούντας του ΔΝΤ, στην πολιτική της ένδειας, της καταρράκωσης και του εξευτελισμού. Σκοπός μας είναι η ανατροπή της κι η προώθηση των λαϊκών και δημοκρατικών επιταγών.
    Πολλά ΜΜΕ και πολιτικοί προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μέρα αυτή καπηλευόμενοι ένα τραγικότατο γεγονός που συνέβηκε κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά όχι εξαιτίας της, τη δολοφονία 3 νέων, εργαζομένων στη Μαρφίν της Σταδίου.
    3 νεκροί, 4 διασωθέντες με 1 σοβαρά τραυματισμένο σε νοσοκομείο.
    Αυτοί οι νεκροί είναι δικοί μας νεκροί, είναι κάποιοι από μας. Η εγκληματική δολοφονία τους δεν χρεώνεται στο λαϊκό κίνημα, άλλοι εγκλημάτισαν.
    Από τη μια τρομοκρατούνταν και εκβιάζονταν από τον λαλίστατο και πολιτικολογούντα κο Βγενόπουλο και τα τσιράκια του κι από την άλλη πιέζονταν από την οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια. Έτσι, δούλευαν σε μέρα γενικής απεργίας με 130.000 περίπου απεργούς στο δρόμο και σ΄ένα από τα πιο στοχοποιημένα κι άρα επικίνδυνα, σημεία της Αθήνας σε κάθε πορεία κι απεργία. Και φυσικά βρίσκονταν κλειδωμένοι στο κτίριο, δηλαδή φυλακισμένοι, για να μην κινδυνεύσει η περιουσία του κου Βγενόπουλου.
    Αυτός θα έπρεπε να κάνει το αυτονόητο, να επιτρέψει στους υπαλλήλους του να φύγουν, ήταν και μια έγκυος ανάμεσά τους, με 150.000 ανθρώπους έξω από το μαγαζί του.
    Αυτός, λοιπόν, ο κος Βγενόπουλος να μην ψάχνει ούτε να υπονοεί ότι κάποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, γιατί είναι ο ίδιος, και τα τσιράκιά του, που κρατούσαν φυλακισμένους για…ασφάλεια αυτούς τους ανθρώπους, είναι φυσικοί αυτουργοί. Οι νομικές ευθύνες τους είναι προφανείς και σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στη Μαρφίν για τη στάση της εργοδοσίας γενικά και στο συγκεκριμένο κατάστημα ειδικότερα.
    Πρώτα εκεί να ψάξουν οι Αρχές κι όχι στις κάμερες ασφαλείας. Οι άλλοι, βέβαια, φυσικοί αυτουργοί είναι οι ανεγκέφαλοι κουκουλοφόροι που συχνά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα. Μέχρι τώρα κατέστρεφαν περιουσίες κυρίως μικρομεσαίων, τώρα σκοτώνουν κι ανύποπτους εργαζόμενους.
    Ας πάψει, λοιπόν, να πολιτικολογεί και «μπερλουσκονίζει» αυτός που είναι ένας σημαντικότατος τραπεζίτης της χώρας και γι΄αυτό ένας από τους κύριους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της. Σε μεγάλο βαθμό πληρώνουμε και τη δική του εγκληματική τραπεζική πολιτική.
    Ο λαός μας λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημαντικές παρεμβάσεις συμβαίνουν αυτήν την περίοδο και σε τοπικό επίπεδο από την ΕΛΜΕ αυτόνομα ή σε συνεργασία με το σύλλογο των δασκάλων της περιοχής και την ΕΛΜΕ της Ελευσίνας.
    Έτσι, στις 4+5/5/, ομάδα απεργών καθηγητών και δασκάλων βρίσκονταν από τις 7.50 ως τις 9.00 στον κόμβο του σιντριβανιού στα Άνω Λιόσια. Άνοιξαν 4 πανώ, μοίρασαν φυλλάδια, μίλησαν με περαστικούς και διερχόμενους οδηγούς, φώναξαν συνθήματα με τη βοήθεια της ντουντούκας κι είχαν ενθουσιασμό κι αγωνιστικότητα. Όλος αυτός ο παλμός εκφράστηκε το μεσημέρι της 5/5/ στη μεγαλειώδη πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
    ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΠΑΛΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 3 ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

    «Κρατική και Εργοδοτική τρομοκρατία, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των τριών εργαζομένων συναδέλφων μας»

    Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που απάντησαν στην κυβέρνηση και τους συνεργάτες της και γέννησαν καινούργιες ελπίδες σε όλους τους εργαζόμενους.

    Η 5η Μαϊου είναι μια ιστορική μέρα για το λαϊκό κίνημα γιατί τώρα ξεκινά η πραγματική μάχη. Πάνω από 150.000 λαού στην Αθήνα και πολλές χιλιάδες σε όλες τις πόλεις της χώρας, εξέφρασαν αγωνιστικά και ενωτικά την οργή τους απέναντι στη χούντα του ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΔΝΤική κυβέρνηση Παπανδρέου και τους συνοδοιπόρους της. Η κυβέρνηση έπνιξε την Αθήνα στα χημικά, τα δακρυγόνα, την τρομοκρατία.
    Κρατική και Εργοδοτική τρομοκρατία, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας των τριών εργαζομένων συναδέλφων μας. Με την απελευθέρωση των απολύσεων και όλα τα άλλα μέτρα βίας και φόβου κατά του εργαζόμενου λαού, οδήγησαν στον εξαναγκασμό των υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ -την ώρα της μεγάλης απεργίας- να βρίσκονται στο κατάστημα της Σταδίου.
    Ο Βγενόπουλος, φιλόδοξος και βασικός εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου, με τις πλάτες των Υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του πολίτη έστειλε εργαζόμενους –και μάλιστα μια έγκυο- σε μια τράπεζα χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς εξόδους διαφυγής, χωρίς προστατευτικά ρολά, χωρίς ενίσχυση του συγκεκριμένου σημείου από αστυνομικές μονάδες γνωρίζοντας ότι αποτελεί εύκολο στόχο οποιασδήποτε προβοκατόρικης ομάδας. Ομάδων που οι πράξεις και οι ενέργειες τους είναι εχθρικές και προβοκατόρικες προς το μαζικό κίνημα.

    Αυτοί οι νεκροί είναι δικοί μας νεκροί, είναι κάποιοι από μας.
    Και τώρα ρίχνουν γι΄αυτούς κροκοδείλια δάκρυα στην Βουλή, ζητώντας με εκβιασμό την ευρύτερη συναίνεση για τα νέα μέτρα και συκοφαντούν την απεργία και τους απεργούς και δίνουν τον λόγο στην μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς.
    Λένε ότι θα συλληφθούν οι ένοχοι, μα οι ένοχοι είναι και οι ίδιοι. Και αντί να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν οδηγούμενοι στην δικαιοσύνη, στέλνουν το μήνυμα στις δυνάμεις καταστολής για ακόμη μεγαλύτερη βία και τρομοκρατία.

    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 11/5/ το ΔΣ της ΕΛΜΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο 2ο Γραφείο β/βάθμιας, στα Άνω Λιόσια εξαιτίας της ενημέρωσης που θα γινόταν από τις υπεύθυνες σχολικές συμβούλους προς τους διευθυντές των σχολείων, για το πρόγραμμα της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
    Οι σύμβουλοι υπεραμύνθηκαν του προγράμματος, αλλά η τοποθέτηση του ΔΣ έκαμε αίσθηση. Η αυτοαξιολόγηση είναι ένα φακέλωμα των σχολείων για να κλείσουν ή να περιθωριοποιηθούν τα φτωχά ή τα «αντιδραστικά»… Προωθεί την εξεύρεση πόρων από ιδιώτες, γονείς και χορηγούς, αφού ο κρατικός προϋπολογισμός για την παιδεία μειώνεται ακόμη πιο πολύ κι ο Καλλικράτης μας ρίχνει στα χέρια της ίσως φιλότιμης, αλλά αδεούς, άσχετης και συχνά ανίκανης τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Ρίξτε βλέμμα στη θέση της ΕΛΜΕ στο ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια γνωστή μαρτυρία για την τραγωδία στη ΜΑΡΦΙΝ, ετεροχρονισμένα παρουσιασμένη εδώ, αλλά, νομίζω πάντα επίκαιρη.

    Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
    ● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
    ● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας....
    ● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
    ● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
    ● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
    ● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
    ● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
    ● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
    ● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

    Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή