Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«όταν η αδικία γίνεται νόμος
η αντίσταση είναι καθήκον
»
=========================================================================
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
που κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και τις συντάξεις
=========================================================================
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
την Πέμπτη 20 Μαΐου

ΜΕ ΟΛΜΕ & ΔΟΕ – ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

5 σχόλια:

  1. Επειδή ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και οργιάζουν οι «φήμες» ότι δήθεν η ΟΛΜΕ έχει «αποδεσμεύσει» τα μέλη της που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις των νυχτερινών λυκείων και ΕΠΑΛ που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 20-5, θέλουμε να υπενθυμίσουμε-επαναβεβαιώσουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας για καθολική συμμετοχή στην απεργία της 20ης/5. Η απόφαση αφορά σε όλες τις εργασίες εκείνης της ημέρας [ενδοσχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις, βαθμολογήσεις, διοικητικές εργασίες κλπ].
    Θυμίζουμε, επίσης, τα αυτονόητα: 1] Καμιά εξεταστική διαδικασία δεν έχει ούτε την ηθική ούτε την τυπική νομιμότητα, στο βαθμό που έστω και ένας από τους εισηγητές απεργεί. 2] Η απεργία διαπιστώνεται στις 8πμ της ημέρας που υπάρχει απεργία και δεν δηλώνεται εκ των προτέρων. 3] Κάθε αντίθετη παρέμβαση διευθυντών-προϊσταμένων στερείται συνδικαλιστικής νομιμότητας και πρέπει να αγνοηθεί.
    Έγκαιρα καλέσαμε την Υπ. Παιδείας να αναβάλει τις πανελλήνιες εξετάσεις και την θέσαμε μπροστά στις ευθύνες της. Μας απάντησε με κυνισμό, αγνοώντας ακόμη και αυτήν την αστική νομιμότητα, περί «προσωπικού ασφαλείας» που κανείς νόμος δεν προβλέπει! Αστειότητες…
    Δεν γνωρίζουμε τους κανόνες λειτουργίας της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, της οποίας η κ. Διαμαντοπούλου είναι μέλος. Όσο μας αφορά, τηρούμε τους κανόνες που επιβάλλει η συνδικαλιστική ηθική και η αξιοπρέπεια. Αρνούμαστε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και καλούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να απεργήσουν καθολικά στις 20/5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως το σημαντικότερο στην απεργία να ήταν ο θαυμαστός παλμός που είχε η πορεία και δίχως να ανοίξει ρουθούνι. Στο κομμάτι των πρωτοβάθμιων σωματείων είχε στηθεί πραγματικό πανηγύρι.
    Να αναφέρω ότι ξεκίνησε από χθες μια παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο της ΕΛΜΕ μαζί με τους δασκάλους. Στις γιορτές για τους πολιούχους αγίους των Άνω Λιοσίων, Κων/νο & Ελένη, θα΄μαστε εκεί. Θα΄χουμε το περίπτερό μας ανοικτό στον πεζόδρομο που περνά μπροστά από την εκκλησία 6.30μμ-9.30μμ, μέχρι το Σάββατο.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια διόρθωση για το περίπτερο στα Άνω Λιόσια.
    Βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο κι όχι στον πεζόδρομο και θα΄μαστε εκεί 7μμ-10μμ.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα ακόμη βήμα, μια μικρή νίκη, στο δύσκολο και μακρύ αγώνα για την προστασία των αυτονόητων κατακτήσεων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης-κοινωνικής και νομικής-και πάνω απ΄όλα της Ανθρωπιάς.

    Η απόφαση No. 2009-43-01 της 21ης Δεκεμβρίου 2009 του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστήριου της Λετονίας έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η διεθνής συνθήκη μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της χώρας ως προς τις περικοπές των συντάξεων. Η σχετική προσφυγή ασκήθηκε από 9.000 συνταξιούχους, οι συντάξεις των οποίων είχαν μειωθεί από 10% μέχρι και 70%. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να προσβληθεί στα εθνικά δικαστήρια της χώρας.
    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι οι «συμφωνίες που υπογράφονται με τους διεθνείς δανειστές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων", κάνοντας αναφορά όχι μόνο στο λετονικό σύνταγμα αλλά και σε διεθνείς συνθήκες. Θεώρησε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο, ως αντίθετο με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας (άρθρο 1 του λετονικού Συντάγματος), την αρχή της ισότητας (άρθρο 91) και το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 109).
    Η απόφαση παρουσιάζεται και από τον Κώστα Γιαννακόπουλο στην Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου 1/2010. Είναι προσβάσιμη στα αγγλικά στο:
    http://www.satv.tiesa.gov.lv/upload/judg__2009_43_01.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε το στο ταμείο!»
    Νέα διαμαρτυρία στην Κατερίνη, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010,
    στις 18:30 μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας.

    Φίλες και φίλοι, αντιδράστε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ' εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. Γεμίστε τα καρότσια σας με ότι .τραβάει η ψυχή σας και εγκαταλείψτε τα μέσα στα Super Market!



    Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.

    Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, κάλεσε την αστυνομία. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!



    Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αντιδρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων. Η δράση ήδη μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!

    Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;

    Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τη δράση αυτή. Έτσι όμως ταλαιπωρούμαστε -δικαιολογημένα- όλοι σε μια πορεία ή σε μια απεργία.

    Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

    Η ομάδας στο διαδίκτυο: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, και στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή