Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα Γ. Σ.

Αρχίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά εξαιτίας του Μνημονίου, που είναι εξοντωτικό για τη χώρα και για όλους εμάς τους πολίτες, και του απαράδεκτου νόμου της κυβέρνησης για την δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμαστε όλοι να σταθούμε απέναντι στην λαίλαπα αυτή αγωνιζόμενοι για το αυτονόητο, αλλά και για τα οράματα και τα ιδανικά μας.
Ο αγώνας κι η πάλη πρέπει να συνεχιστεί. Γι΄αυτό χρειάζεται να συμμετάσχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ.


Γενική Συνέλευση 9/9/, 12.00μ.μ.
3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

4 σχόλια:

  1. Ως τώρα παλέψαμε κόντρα στην εκπαιδευτική, την εργασιακή και την οικονομική υποβάθμισή μας. Είπαμε, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, ένα μεγάλο όχι στην ψευτοαξιολόγηση-φακέλωμα, στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στον μέντορα-αξιολογητή και στις αναγκαστικές υπερωρίες. Αγωνιστήκαμε για την επίλυση του τεράστιου κτιριακού προβλήματος στο 4ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο κι ΕΠΑΛ στα Άνω Λιόσια και για την προστασία και διασφάλιση της κτιριακής υποδομής στο 3ο Λύκειο στα Άνω Λιόσια και στο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Φυλή.

    Ο αγώνας κι η πάλη πρέπει να συνεχιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αγαπητός Διονύσης είχε γράψει:

    Αδύνατα
    Μία χαρά υπάρχει πλην ευλογητή
    μία παρηγορία εν αυτή τη λύπη.
    Aπό το τέλος τούτο πόσοι συρφετοί
    λείπουν χυδαίων ημερών, πόση ανία λείπει!

    Είπεν είς ποιητής· «Είναι αγαπητή
    η μουσική που δεν δύναται να ηχήσει».
    Κ’ εγώ θαρρώ ότι η πλέον εκλεκτή
    είν’ η ζωή εκείνη που δεν δύναται να ζήσει.
    ( Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και συνεχίζει:

    Καλό χειμώνα παιδιά ! Ας κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ζήσουμε τη "ζωή εκείνη που δεν δύναται να ζήσει." ή "τη κοινωνία που δεν δύναται να υπάρξει."
    Αγνοήστε όλους αυτούς που μας προτείνουν να "ζήσουμε" παρέα με το λύκο . Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με τις εκλογές που έρχονται ψηφίζοντας 80% ΛΕΥΚΟ στις εκλογές που έρχονται όπως οι απελπισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας μιας χώρας στο βιβλίο περί ΦΩΤΙΣΕΩΣ του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΟΥ αλλά οι φωτισμένοι ηγέτες μας το έχουν προβλέψει αυτό με τον εκλογικό νόμο τους βάζοντας τα λευκά μαζί με τα άκυρα .
    Δεν πειράζει ,ας προσπαθήσουμε όπως μπορούμε να δώσουμε μια άλλη δίασταση στην έννοια Τοπική Αυτοδιοίκηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, 14/9/, δεν πάρθηκε καμία απόφαση για τη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των παρατάξεων να συμφωνήσουν ως προς το πρόγραμμα δράσης.

    Εμείς επαναφέραμε την πρόταση, που είχαμε καταθέσει και στο ΔΣ της 7/9 για συνελεύσεις των ΕΛΜΕ από 15 έως 21/9 με στόχο 48-ωρη απεργία τη βδομάδα 7-15 Οκτώβρη. Υποστηρίζουμε ακόμα την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς την ΑΔΕΔΥ για 24-ωρη απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου (ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης) και προτείναμε μαζί με τις ΣΕΚ ν’ αποφασίσει η ΟΛΜΕ τρίωρη στάση και συλλαλητήριο τη συγκεκριμένη μέρα για άσκηση πίεσης (η πρόταση απορρίφθηκε).

    Οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν έδειξαν καμία διάθεση για να γίνουν γενικές συνελεύσεις.

    Σύντροφοι
    προσπαθούμε να κάνουμε ΓΣ στις ΕΛΜΕ μας προτείνοντας κινητοποιήσεις με ανατροφοδότηση. Μόνο έτσι μπορούμε να πιέσουμε τη ναρκωμένη ηγεσία της ΟΛΜΕ. Ακόμη, ενισχύουμε τις προσπάθειες για το συντονισμό ΕΛΜΕ – Διδασκαλικών Συλλόγων και για την ενεργοποίηση των Συλλόγων των καθηγητών και όλων των συναδέλφων.

    Αθήνα, 15-9-2010
    Ηλίας Παπαχατζήs Εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή