Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΟΧΙ στον φασισμό, στον ρατσισμό, στον πόλεμο!!!


ΟΛΟΙ στο Παλλαϊκό συλλαλητήριο 16 Μάρτη 
από τις 2μμ στην πλ. Βικτωρίας, στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα



ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,
 τους ΜΑΘΗΤΕΣ και την ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

Στις 16 Μάρτη συμμετέχουμε μαζικά και φέτος στις αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα το Σάββατο 16 Μάρτη οργανώνεται παλλαϊκό συλλαλητήριο από τις 2μμ στην πλατεία Βικτωρίας, στις 3μμ στην Ομόνοια με κατάληξη στο Σύνταγμα.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε στοχοποίηση, φραστική επίθεση και απειλή σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες από ακροδεξιούς ή φασίστες και χρυσαυγίτες. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όσους ως τώρα έχουν στοχοποιηθεί και σε όσους άλλους στοχοποιηθούν στο μέλλον και καλούμε τις ΕΛΜΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να καταγγέλλουν άμεσα αυτά τα συμβάντα και να παίρνουν σταθερά πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σε συνεργασία με το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια αποκλεισμού και προπηλακισμού των εκπαιδευτικών σε σύσκεψη συλλόγων γονέων στις 28 Γενάρη στη Σάμο. Η επίθεση κορυφώθηκε όταν το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Σάμου και σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Φώτης Μαντζώρος, διάβασε ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του ΣΕΠΕ για την ανάγκη τα προσφυγάκια, όπως όλα τα παιδιά, να πηγαίνουν στο σχολείο. Επίσης, τις μέρες εκείνες συνάδελφος στη Ξάνθη είδε στο σχολείο του ναζιστικά απειλητικά συνθήματα και ομάδα της Ελληνικής Αυγής για τη Φυλή, αυτοδιοικητικός βραχίονας της ΧΑ, επισκέφθηκε σχολείο του Δήμου μας.

Τα περιστατικά αυτά προστίθενται σε ένα αντιδραστικό γαϊτανάκι, που ξετυλίγεται ως αποτελέσματα ανάλογων διεργασιών σε διάφορες περιοχές. Έτσι, στη Σάμο η αντιδραστικότητα τρέφεται από την απάνθρωπη και σκληρά ρατσιστική πολιτική των κυβέρνηση- ΕΕ - κεφαλαίου. Μια πολιτική που τροφοδοτείται από τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για κλειστά σύνορα, την οποία υπέγραψε και εφαρμόζει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση και θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η «Ευρώπη-φρούριο είναι εδώ» και ότι «κανείς δεν περνά»!... Αυτή αποτελεί το πρόσφορο έδαφος όπου βλασταίνουν κάθε είδους ρατσιστικές και αντιπροσφυγικές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως τα τελευταία 3 χρόνια σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Η πολιτική, που δεν χτυπάει τον ένοχο και δίνει συγχωροχάρτι σε
ΕΕ-ΝΑΤΟ-κυβέρνηση, στοχεύει στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, με ωμή και κατάφωρη καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και είναι «μαύρη πολιτική». Κανένας εργαζόμενος, κανένας δημοκρατικός άνθρωπος δεν πρέπει να δείξει ανοχή!

Ενοχλήθηκαν οι υπόδικες ναζιστικές συμμορίες που οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τους να δηλητηριάσουν τα μυαλά των μαθητών με εθνικισμό και ρατσισμό, που υπερασπίζονται το σχολείο ενάντια στους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν… Που καλούν σε αντιφασιστικές, αντιεθνικιστικές, αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές δράσεις, αλλά και  σε κοινό αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από τα δεσμά των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Πώς να μην ενοχληθούν αυτοί που θεωρούν «φιλελληνικά καθεστώτα» το μεταξικό φασισμό, το ναζιστικό Ράιχ και την επτάχρονη χούντα,  που οδήγησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αυτοί που που  προσκυνούν Αμερικάνους και ΝΑΤΟ κι απορρίπτουν τις πατρίδες των άλλων,  θέλουν να πυροδοτήσουν τον  εμφύλιο των φτωχών, για να μένει απείραχτη κάθε εξουσία. Αυτοί είναι εχθροί των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζόμενων και υπηρετούν μόνο τα αφεντικά τους.

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι το εθνικιστικό μίσος, η πατριδοκαπηλεία, η εχθρότητα προς τους άλλους λαούς, όχι μόνο φουσκώνουν τα πανιά των φασιστών και των νεοναζί, αλλά οπλίζουν και τα δολοφονικά τους χέριαΗ κυβέρνηση έχει ευθύνες, που αφήνει χώρο για όλα αυτά με την φιλοϊμπεριαλιστική, ευρωμνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική της, με τον ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων  ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στην περιοχή και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με το ότι τα σκοτεινά δίκτυα της ΧΑ και των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών δεν έχουν κτυπηθεί αποτελεσματικά τέσσερα χρόνια τώρα.

Από την άλλη δράσεις όπως η απεργία στη Σάμο στις 7 Φλεβάρη, από σωματεία και μάλιστα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, από κοινού με εργοδοτικές ενώσεις, τον Δήμο, την Εκκλησία και άλλους φορείς, καταλήγει να είναι μια κινητοποίηση με ρατσιστικό περιεχόμενο. Το κεντρικό αίτημα, η απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί, νομιμοποιεί ένα μαζικό κλίμα ρατσιστικών και φασιστικών απόψεων που επιτίθεται στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, στην κατοχύρωση αξιοπρεπών ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και των δικαιωμάτων των προσφύγων, για όσο διάστημα παραμένουν εκεί, ενώ συγκαλύπτει την πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. σε μια ιδιότυπη «Κοινωνική Συμμαχία»! Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα!

Ο λαός μας, έχει μεγάλη εμπειρία κι έχει βιώσει βαθιά την προσφυγιά και τη μετανάστευση, αφού μετρά εκατομμύρια Έλληνες σε όλο τον κόσμο, ανθρώπους που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται θύματα απειλών και βίας. Γι΄αυτό σε όσους απειλούν και κτυπούν, σε όσους φέρνουν τη βία και το μίσος ανάμεσά μας απαντάμε ξεκάθαρα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό:

Είστε ανεπιθύμητοι!!!

Είμαστε εδώ για να διδάξουμε και να αγωνιστούμε για την
ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ και την ΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ όλων των ανθρώπων!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου