Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 Απριλίου, στο Υπουργείο


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, γιατί χαμένος είναι ο αγώνας, που δεν δόθηκε!

Όπως είναι ήδη αρκετά γνωστό, το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο, 9 Απριλίου, εξέτασε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη θεσμοθέτηση μεταβατικού  συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών για το 2016-2017. Η πρόταση κρίθηκε απαράδεκτη.

Ως απάντηση αποφασίστηκε Πανελλαδική κινητοποίηση
 την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 11.30 π.μ
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Αγώνας για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα! 

Για την κινητοποίηση το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση για τις 3 πρώτες ώρες (8πμ-11πμ) και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες (11πμ-2μμ). Το ΔΣ προκήρυξε συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας από 11πμ ως 2μμ για να διευκολυνθούμε στη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό 

καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο ανοικτό ΔΣ της ΕΛΜΕ
την Τετάρτη 13 Απριλίου στη 1.30μμ, στο 1ο Λύκειο Α. Λ., στο γραφείο της ΕΛΜΕ.
Στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες μας απέναντι στις προτάσεις του Υπουργείου για διορισμούς, αναπληρωτές, για την Τεχνική εκπαίδευση και για τη συνολική υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

·  Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας, του Συντονιστικού των αναπληρωτών και ολόκληρου του κλάδου.
· Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10 της νεοφιλελεύθερης και  μνημονιακής Διαμαντοπούλου, αλλά τον ενεργοποιεί πολύ προς το χειρότερο. Αποτελεί επαναφορά των πολιτικών Αρβανιτόπουλου και Μητσοτάκη, που έστειλαν χιλιάδες  αναπληρωτές στην ανεργία και επιχείρησαν να απολύσουν εκπαιδευτικούς.
·  Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για 6η χρονιά.
· Θα περιοριστούν δραματικά αναπληρωτές κι ωρομίσθιοι, λόγω της αξιοποίησης του πιο μεγάλου μέρους των σχετικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ στη φετινή σχολική χρονιά 2015-16.
·  Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μόνιμων συναδέλφων.
Επιχειρεί το Υπουργείο να διχάσει εκ νέου
τους αναπληρωτές προκειμένου η αγωνία και η ανθρωποφαγία να κρύψει, όσο γίνεται, το πραγματικά και απολύτως αναγκαίο, που πρέπει να γίνει για τη λειτουργία των σχολείων και για τη λήξη της εργασιακής περιπλάνησης.

Πλέον, γίνεται ξεκάθαρο ότι η επίθεση της κυβέρνησης  κλιμακώνεται μεθοδικά.
·  Προκρούστιες και δολοφονικές προτάσεις για την τεχνική εκπαίδευση. Πετσοκόβουν άγρια ώρες και τμήματα ειδικοτήτων, αλλά και σχολεία. Εισάγεται η μαθητεία, η νέα μορφή εργασίας, η νέα δουλεία. Θα γενικευθεί η αναγκαστική διάθεση στα ΔΙΕΚ για να καλυφθούν δωρεάν τα εκεί κενά με εργασία και σε 2 - 3 σχολεία και απόγευμα και με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
·     Ακραίες προτάσεις για αναπληρωτές και διορισμούς.
·     Κατάργηση τμημάτων ένταξης  στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
·    Με τροπολογία, για την πρωτοβάθμια πάλι, γίνεται αύξηση των νηπίων ανά νηπιαγωγό. Το όριο των 5 νηπίων ανά νηπιαγωγό αναβαίνει στα 14! Είναι σαφές ότι αυτό μπορεί να κλείσει μεγάλο αριθμό νηπιαγωγείων.
·  Με άλλη τροπολογία ακυρώνεται ο διαχωρισμός δασκάλου και καθηγητή. Οι κοινές ειδικότητες θα καλύπτουν ωράριο από το Δημοτικό ως το Λύκειο, λες και οι μαθητές είναι ίδιοι από τα 6 ως τα 18 κι εμείς θα κάνουμε παντού το τέλειο μάθημα…
·  Ο εκδημοκρατισμός των σχολείων, που ενισχύθηκε με την μερική εκλογή των διευθυντών τους από τους συλλόγους διδασκόντων, αμφισβητείται έντονα με τις ζυμώσεις και τις αποφάσεις στο ΣτΕ. Ποια θα είναι η στάση του υπουργείου;
·      Μήπως θα ακολουθήσει και η αύξηση του ωραρίου μας από την κυβέρνηση της… Αριστεράς;;;

 Είναι προφανές ότι τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν καθόλου ομαλά τη λειτουργία τους τη σχολική χρονιά 2016-17.
Απέναντι σε όλα αυτά ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, φτάνει να γίνει σύμμαχος του Υπουργείου και ακολουθεί πιστά τη γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ΟΛΜΕ ομόφωνα στέλνει κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στην τροπολογία και ζητά μόνιμους διορισμούς και κατάργηση του ν. 3848/10. Όμως, το Υπουργείο με δελτίου τύπου εγκαλεί την ΟΛΜΕ για την κινητοποίηση και λίγες ώρες μετά η πλειοψηφία ενημερώνει ότι ξαφνικά έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ και του Υπουργείου σε καλό κλίμα και χωρίς να έχει ενημερωθεί το υπόλοιπο ΔΣ. Συμφώνησαν σε προσλήψεις με εποπτεία ΑΣΕΠ και να μπει τέλος στο μέχρι τώρα τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών. Επιπλέον, η πλειοψηφία επιμένει να παραμένει στον «εθνικό διάλογο».
Η στάση αυτή οδηγεί σε πλήρη αφοπλισμό τον κλάδο για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών, των μονίμων εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνολικά. Γι΄ αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε σε συντονισμένες δράσεις οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι ΠΕ. Τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία είναι ανάγκη να οργανώσουν τον αγώνα μας. Στηρίζουμε τις ενέργειες και τις συναντήσεις που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή, 15 Απριλίου, στις 11.30 π.μ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου