Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Μετά από μια βδομάδα κινητοποιήσεων

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ
 ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ & ΔΕ  


Παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μνημονίων και των περικοπών  η σημερινή συνάντηση, 21/4, με τον υπουργό  Παιδείας 

... Η σημερινή κινητοποίηση απαίτησε την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, την κατάργηση του ν.3848, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς τώρα και αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων. Για μια ακόμη φορά έστειλε το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί  είναι αντίθετοι με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις πολιτικές του ΟΟΣΑ,  της ΕΕ και του ΔΝΤ, που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις διατάξεις που αφορούν στις προσλήψεις αναπληρωτών και στο κλείσιμο νηπιαγωγείων (τις οποίες θα ψηφίσει πριν το Πάσχα), καλύπτοντας εκ νέου τις πολιτικές επιλογές της, πίσω από τη νομολογία του ΣτΕ.

Ο υπουργός παιδείας δεν δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά ούτε για μόνιμους διορισμούς, ούτε για το συνολικό αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών ενώ με ύφος «εκατό μνημονιακών καρδιναλίων» ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ακόμη «λίπος» στην εκπαίδευση, ανακάλυψε  πλεονάζουσες ώρες  στα σχολεία, είπε ότι τα πράγματα στα  νηπιαγωγεία πρέπει να «σφίξουν»  και δε δίστασε να μιλήσει, όπως οι προκάτοχοι του, Αρβανιτόπουλος και Διαμαντοπούλου,  για «εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα». Υπεραμύνθηκε της «κλοπής» της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και της αναδόμησης των πινάκων,  επιχειρώντας να κρύψει τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από τη γενίκευση και την ανακύκλωση της ελαστικής εργασίας, η οποία από του χρόνου θα είναι μικρότερη σε απόλυτους αριθμούς.  

Έθεσε  θέμα «συνταγματικότητας» των προσλήψεων και των διορισμών  μετά το 2002, εγείροντας νέα ζητήματα, προκειμένου να καλύψει  το γεγονός ότι του χρόνου χιλιάδες αναπληρωτές θα είναι άνεργοι εξαιτίας των περικοπών και της πολιτικής του και όχι εξαιτίας  της δήθεν εφαρμογής της νομιμότητας.  Στη συζήτηση -στα πλαίσια της επικαιροποιημένης έκθεσης του ΟΟΣΑ και της αξιολόγησης των Θεσμών - ο υπουργός παιδείας δήλωσε ότι θα προωθήσει για τη νέα χρονιά έναν «νέο ενιαίο τύπο δημοτικού  σχολείου» από τα τετραθέσια και πάνω, επικαλούμενος δήθεν «παιδαγωγικούς» λόγους και τη «γυμνασιοποίηση» του υπαρκτού δημοτικού. Η θεσμοθέτηση του,  αυτόματα θα σημάνει λιγότερες ώρες διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς, πλεονάζουσες ώρες - πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, μαζικές υποχρεωτικές μετακινήσεις και ανεργία για τους αναπληρωτές συναδέλφους...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου