Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αθήνα 24 Μαρτίου 2011
Α.Π:2240


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί η κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία και να αναζητηθούν τρόποι κοινής δράσης.
Διαπίστωση όλων υπήρξε πως η πολιτική του Μνημονίου πραγματοποιεί μιαν άνευ προηγουμένου επίθεση στα κοινωνικά αγαθά, καταργεί κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, διαλύει τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις μετατρέπει σε απρόσιτες για τον πολίτη επιχειρήσεις. Η σύνοδος της 25ης Μαρτίου, επικυρώνοντας το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα αποπειραθεί να μεταφέρει τη δεινή ελληνική πραγματικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Εμείς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλουμε πάση θυσία να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνδιαμορφώσουμε τον αγώνα μας. Καλούμε σε συμπόρευση και ανυποχώρητο αγώνα τον κόσμο της εργασιακής επισφάλειας και ανεργίας, τους συνταξιούχους και όλη την ελληνική κοινωνία για τη διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών, των δημόσιων υποδομών. Τους καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταρρακώνει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
1
Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου που έχουν προκηρύξει απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το νοσηλευτικό προσωπικό καλούμε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 12.30μμ στα Προπύλαια και συμμετοχή στην πορεία που θα γίνει προς τη Βουλή.
2
Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στις 6μμ, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη και πάλι στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ, στην οποία καλούμε να συμμετάσχουν σωματεία και Ομοσπονδίες που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη σημερινή συνάντηση, ώστε να υπάρξει συνέχεια με νέες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.
3
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Σε περίπτωση που δεν το πράξει οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να προγραμματίσουν μεγάλο συλλαλητήριο σε ημερομηνία που θα ορίσουν στη νέα τους συνάντηση.
Τέλος οι συμμετέχοντες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συμβασιούχους του δήμου Αθήνας που έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι
ΟΕΝΓΕ, ΟΛΜΕ, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΑΣΟΝΟΠ, ΠΟΥΓΥΙΚΑ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΓΕΔΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Α΄ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΠΙΣ»

6 σχόλια:

  1. ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.
    Aύριο έχουμε κανονίσει εξόρμηση - παρέμβαση με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το ραντεβού είναι 10:00 στην συμβολή Ζέπου και Κύπρου στην κάτω Γλυφάδα. 'Εχουμε φτιάξει πανό ενώ έχουμε και 1000 προκηρύξεις. Είναι σημαντικό να είμαστε μαζικά μια που θα παρέμβουμε σε πολύ κόσμο με ό,τι ιδιαιτερότητες έχει μια παρέμβαση τέτοια μέρα. Είναι κρίσιμο οι παρεμβάσεις μας ειδικά τώρα που θέλουμε να ανοίξουμε το θέμα του αεροδρομίου να αποπνέουν την δυναμική που όντως έχουμε. Τέλος είναι φανερό ότι εντείνεται και απ' την μεριά της κυβέρνησης η προσπάθεια να ποινικοποιηθεί, τρομοκρατηθεί και συκοφαντηθεί κάθε προσπάθεια του κινήματος, να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας όπως φαίνεται απ' τις τελευταίες συκοφαντικές επιθέσεις του Πρωτόπαπα στην ΝΕΤ, τα παραληρήματα του Πάγκαλου και γενικότερα πολλών στελεχών της κυβέρνησης.
    Να είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Παρεμβάσεις καταγγέλλουν τις συλλήψεις εκπαιδευτικών κατά τη μαθητική παρέλαση

    Στη σημερινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας συνελήφθησαν οκτώ εκπαιδευτικοί. Μπροστά σε έντρομα μάτια μαθητών και περαστικών, οι δυνάμεις καταστολής όχι μόνο απαγόρευσαν στους συναδέλφους το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά προχώρησαν κιόλας σε αναίτια, αυθαίρετη και βίαιη στέρηση της ελευθερίας τους.

    Είναι γνωστό ότι εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες θα πρόβαιναν σήμερα, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στον Άγνωστο Στρατιώτη, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις αντιδραστικές παρεμβάσεις που συντελούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θίγοντας βάναυσα όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως την ποιότητα της εκπαίδευσης, με ολέθρια αποτελέσματα για τις συνθήκες μάθησης και τη μόρφωση των παιδιών μας. Όμως στην Ελλάδα του ΔΝΤ, της ΕΕ και του Μνημονίου τίποτε δεν επιτρέπεται να χαλάει τη «βιτρίνα», την …καλή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Τι κι αν οι κυβερνητικές αποφάσεις ξεθεμελιώνουν μορφωτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, κατακτημένα με αιματηρούς αγώνες και θυσίες δεκαετιών; Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρελάσουν μπροστά από τους δημίους των σχολείων τους, εθνικά υπερήφανοι και χωρίς διαμαρτυρίες, ήρεμοι και τακτικοί σα να μην τρέχει τίποτε.

    Ήταν τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να διαφυλάξει τη στημένη εικόνα εύρυθμης λειτουργίας και συναίνεσης, ώστε προχώρησαν σε προληπτικές(!) συλλήψεις εκπαιδευτικών όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) μερικά τετράγωνα πιο κάτω... Βάσει ποιας λογικής και ποιών πληροφοριών είναι άγνωστο. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύγχρονη τάχα δημοκρατική Ελλάδα οι πρακτικές της ασφαλίτικης παρακολούθησης και απαγωγής (ουσιαστικά) επιφυλάσσονται όχι μόνο απέναντι σε υπόπτους κακουργηματικών πράξεων, αλλά και σε αγωνιζόμενους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά. Απόδειξη ότι οι συλλήψεις ήταν εντελώς αβάσιμες αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι όταν το πανηγύρι είχε τελειώσει και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε επιτέλους καταφέρει να κάνει μια δημόσια εμφάνιση χωρίς να αποδοκιμαστεί από τους παριστάμενους.

    Ως Παρεμβάσεις καταγγέλλουμε τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιδημοκρατική εκτροπή. Ας μας συλλάβουν όλους. Δε μας τρομάζουν! Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, στον αγώνα για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας.

    Όλοι, όλες στην απεργία της 30ης Μάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 11:00 π.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ
    Μαζί με μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, γονείς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
     Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
     ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο
     Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Όχι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολείων.

    1.Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των αμάχων και τη δημοκρατία, είναι ένας πόλεμος άδικος, ιμπεριαλιστικός. Είναι πόλεμος για τα πετρέλαια. Αυτοί που επιτίθενται στη Λιβύη είναι οι ίδιοι που έχουν φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.
    Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Να κλείσουν αμέσως οι νατοϊκές βάσεις σε Σούδα και Άκτιο. Να αποχωρήσουν τα ελληνικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη.
    2. Συντελείται έγκλημα με τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασφαλισμένων στο Δημόσιο. Ήδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν. Ασφαλισμένοι με βιβλιάριο του Δημοσίου πάνε για περίθαλψη και οι γιατροί δεν τους εξετάζουν, ενώ οι φαρμακοποιοί δεν τους χορηγούν φάρμακα γιατί η κυβέρνηση τους χρωστάει χρήματα για αρκετούς μήνες. Σήμερα η κυβέρνηση, με νέες ρυθμίσεις, δίνει τη χαριστική βολή στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας, μετατρέπει ακόμα περισσότερο την υγεία, από δικαίωμα σε εμπόρευμα και φορτώνει το κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων, πάνω μας.
    3. Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το «Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», μέσω του οποίου προωθείται η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου-14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας), η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας), η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%, η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
    Είναι πρόκληση και «χοντρό δούλεμα» ότι η κυβέρνηση θα δώσει αύξηση στους χαμηλόμισθους, κάτι που προκλητικά σιγοντάρει και η ΠΑΣΚ σαν να είναι Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης. Αν δώσει η κυβέρνηση 1 θα πάρει πίσω 10 φορές περισσότερα. Μας αφαιρεί 3 μισθούς και μας δίνει πίσω-αν μας δίνει-μισό χαρτζιλίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ......ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    4. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση 1933 σχολείων και τη συνένωσή τους σε 877. Πρόκειται για αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Θα τσακίσει και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών! Συγχωνεύουν τα σχολεία, τα θέλουν «πολυδύναμα και εύρωστα», με μεγάλο αριθμό μαθητών, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τη λειτουργία του αντιδραστικού «νέου σχολείου», την εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος, των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και τις «καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας». Για να προσελκύει το σχολείο πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά χορηγούς-επενδυτές, να δουλεύει σαν εταιρεία, για να παραδώσουν πλευρές της λειτουργίας των σχολείων σε ιδιώτες, όπως έγινε στα νοσοκομεία, που συγχωνεύτηκαν.
    5. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει νέα «κίνητρα», νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, όταν και οι ίδιοι παραδέχονται αμύθητα κέρδη (πάνω από 600 δις μόνο στις ελβετικές τράπεζες)!
    Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
     Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.
     Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
     Κανένα σχολείο να μην κλείσει! Καμμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ.
     Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς. 2000 ευρώ (μεικτά) ο πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
     Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
     Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Επαγγελματικές σχολές, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ...
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
    ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΗ,
    ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 11.30ΠΜ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    •Για να ανατραπεί η πολιτική ΕΕ & ΔΝΤ που πάει να πατήσει όλες την Ευρώπη και κλείνει αρχικά σχολεία & ασφαλιστικά ταμεία για να χαρίζει κέρδη στις τράπεζες και στο κεφάλαιο
    •Για να πούμε ΟΧΙ στους «λογιστές» που μειώνουν δραματικά τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία & την Υγεία που οδηγούνται σε μαρασμό και απαξίωση
    •Για να πούμε ΟΧΙ στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων
    •Για να μην αυξηθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα
    •Για να αυξηθούν τα κονδύλια για τα λειτ. έξοδα των σχολείων
    •Για να επαναλειτουργήσουν οι θεσμοί της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής διδασκαλίας και τα αθλητικά τμήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ!Ή
    πώς ο κυβερνητικός συνδικαλισμός “βγάζει το ψωμί του”

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ 29 /3/ 2011

    Η ΠΑΣΚ Καθηγητών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής:

    “Ως ΠΑΣΚ Καθηγητών καταδικάζουμε τις βίαιες πράξεις, που έλαβαν χώρα σήμερα στα γραφεία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής με στόχο και τον ίδιο τον περιφερειακό Διευθυντή. Πρωταγωνιστές ήταν πρόσωπα (ακόμη και εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες), που, εμπράκτως, απέδειξαν όχι το αγωνιστικό ήθος τους, αλλά την περιφρόνησή τους στην κινηματική δεοντολογία και σε στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν τους στόχους του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση. Αντίθετα, διασύρουν το συνδικαλιστικό κίνημα, το απαξιώνουν και το περιθωριοποιούν, σε μια συγκυρία που αυτό πρέπει να επανακτήσει την αξιοπιστία του, να δώσει σκληρές μάχες, συσπειρώνοντας όλους τους καθηγητές, που ως εργαζόμενοι δοκιμάζονται και αυτοί σκληρά, όσο ποτέ άλλοτε, στη μεταπολιτευτική περίοδο .

    Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να περιφρουρήσει τους αγώνες μας για το δημόσιο σχολείο και τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, απομονώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που σπιλώνουν την εικόνα του δασκάλου και αμαυρώνουν την ιστορία του κλάδου.

    Η ΠΑΣΚ Καθηγητών δεν εξέδωσε εδώ και 18 μήνες ΚΑΜΜΙΑ ανακοίνωση καταγγελίας-διαφοροποίησης-αμυδρής έστω διαμαρτυρίας για όσα τρομερά συμβαίνουν στο χώρο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης! Για το μισθό, τη σύνταξη, τα επικουρικά ταμεία, τη μείωση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, τις καταργήσεις σχολείων [το έκανε μόνο για να διαμαρτυρηθεί γιατί ανακλήθηκαν 4 συγχωνεύσεις στο Ίλιον!], για το ρόλο του διευθυντή – μάνατζερ, για το νέο λύκειο, για τη διάλυση των πανεπιστημίων κλπ. Και όχι μόνον δεν διαμαρτύρεται για τίποτα [αφού προφανώς συμφωνεί με όλα], αλλά σαν κυβερνητικό παπαγαλάκι έχει το θράσος να διαδίδει το προφανές ψέμα ότι οι καθηγητές θα πάρουν αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο!
    *

    Η ΠΑΣΚ Καθηγητών μας κατηγορεί για βίαιες ενέργειες εναντίον του Περιφερειακού Διευθυντή επικαλούμενη “δημόσιες καταγγελίες”. Καταγγελίες ποιών, της Διαμαντοπούλου, του συγκροτήματος Λαμπράκη, χαφιέδων της; Πάντως όχι στελεχών ή μελών της γιατί αυτά απουσίαζαν από την κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, όπως συστηματικά πράττουν σε όλες τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και των ΕΛΜΕ, έχοντας επιλέξει το ρόλο του υπονομευτή κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης του κλάδου μας. Άξιος ο μισθός τους! [όπου μισθός, διάβαζε θέσεις συμβούλων της υπουργού, περιφερειαρχών, διευθυντών εκπαίδευσης, και λοιπών αποσπασμένων “στρατιωτών” της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της τρόϊκα]
    *

    Η ΠΑΣΚ Καθηγητών κατηγορεί εμάς ότι διασύρουμε το συνδικαλιστικό κίνημα! Τι θράσος, αλήθεια, χιλίων πιθήκων! Δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα του ασφυκτικού, έως πνιγμού, ελέγχου του συνδικαλιστικού κινήματος από τους εξωνημένους Παναγόπουλους, της καθήλωσης ακόμη και με συνδικαλιστικά πραξικοπήματα [βλ. όσα έπραξε η ΠΑΣΚ στην ΕΘΕΛ και όχι μόνο] της δίκαιης οργής των εργαζομένων, που βλέπουν να χάνονται κατακτήσεις ενός αιώνα... Το μόνο που πραγματικά την ενδιαφέρει είναι να πράττει ό,τι περνάει από το θλιβερό της χέρι και από τη συνεχώς φθίνουσα επιρροή της προκειμένου να διαλύει τις αντιστάσεις ενάντια στην προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και όλες τις αντιλαϊκές φιλοεργοδοτικές πολιτικές που ξεδιπλώνονται.
    *

    Η ΠΑΣΚ Καθηγητών παίρνει καθημερινά και θα πάρει και στο άμεσο μέλλον την απάντησή της από τη συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών της χώρας, που αγωνιούν και αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή