Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12/

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


Μαζί όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου κιιδιωτικού τομέα
ξεσηκώνουν τη χώρα.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
κόντρα στην κατάργηση σχολείων, στην ελαχιστοποίηση της χρηματοδότησης της Παιδείας από Υπουργείο και Δήμους, στο βίαιο πετσόκομμα θέσεων εργασίας,
μισθών, ασφάλισης και συντάξεων.

9 σχόλια:

  1. Από: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
    ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ.
    Τετάρτη, 8 Δεκέμβριος 2010,

    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Σας καλούμε να βάλετε στη συνέλευση σας η στο ΔΣ τη παρακάτω πρόταση ψηφίσματος.
    Χρειαζόμαστε όσο περισσότερες αποφάσεις μπορούμε, χρειαζόμαστε τα πανό των συλλόγων και των σωματείων στο συλλαλητήριο.
    Ενημερώστε μας αμέσως για τυχόν αποφάσεις. Ως γνωστό αρνούμαστε συνειδητά χορηγούς εταιρίες και ΜΚΟ και στηριζόμαστε στη στήριξη των συλλογικών οργανων των εργαζόμενων που αυτό το διάστημα μας καλούν στην Πανεργατική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο.
    Η προσυγκέντρωση μας είναι στο Μουσείο στις 10πμ μαζί με τους μετανάστες και τους φοιτητές.

    Για την ΚΕΕΡΦΑ και Ενωση Μεταναστών Εργατών
    Πέτρος Κωνσταντίνου, Σέμκο Μοχαμεντί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφικό κατήφορο, στον οποίο σπρώχνουν τη χώρα η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Το «Μνημόνιο No 2» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Αφορά την πλέον επιθετική ανασυγκρότηση του Κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.
    Με εργαλείο έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό και με οδικό χάρτη τις εντολές της Τρόικας, η μνημονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
    • Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, Δημόσια και Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπαίνουν σε μια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.
    • Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων, των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.
    • Διαλύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του, καταλύει δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες και γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω.
    …Αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείου με νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή μνημονιακών μέτρων για δεκαετίες. Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν στο γύψο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.
    Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι και ακίνητοι.
    Ο αγώνας μας είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια μας για την ανατροπή της χυδαίας και βίαιας νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που δεχόμαστε.
    Δίνουμε ριζοσπαστική, αγωνιστική, ταξική φωνή στα συνδικάτα, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα ενωτικής δράσης, που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα φέρει τα πάνω κάτω.
    Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας. Συντονίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αγωνιστικού μετώπου ανατροπής.
    Παλεύουμε για τη συνολική και χωρίς όρους ανατροπή του Μνημονίου, την αποδέσμευση της χώρας από το νεοφιλελεύθερο μηχανισμό στήριξης, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.
    Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη μπορεί να ξεπεράσει την απεργία της 5 Μάη. Παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις ακόμη και τις διαφωνίες, που υπάρχουν για τη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στη Συγκέντρωση αποτελεί την πιο υπεύθυνη στάση όλων μας μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
    (από την ανακοίνωση της Αυτόομης Παρέμβασης http://www.apnet.gr/doc_anak/ANAKOINOSH_15-12-2010.pdf)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιο:

    Με οργή ξανά στους δρόμους

    Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη [14/12]στη Βουλή σηματοδοτεί την έναρξη μιας άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων. Με την κατάρρευση των συμβάσεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτεται η κυβερνητική ψευδολογία ότι το Μνημόνιο αφορούσε μόνο τον δημόσιο τομέα και δήθεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

    Στο στόχαστρο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί μεταπολεμικά, το επίπεδο ζωής όλων των πολιτών.

    Μετά τη γενική απεργία της 5ης Μαΐου, η κυβέρνηση μίλησε για κόπωση της κοινωνίας, την οποία μάλιστα παρουσίασε ως συναίνεση στην πολιτική της. Το ίδιο υποστήριξε με αφορμή τις εντυπώσεις από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα ίδια είπαν Στρος Καν και Όλι Ρεν. Επρόκειτο για προπαγανδιστική επιχείρηση, ώστε να περάσουν με λιγότερες αντιδράσεις τα χειρότερα που ψηφίζονται μεθαύριο.

    Από αύριο εκδηλώνεται νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, με αιχμή τις συγκοινωνίες, με πρώτο σταθμό τη γενική απεργία της Τετάρτης. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με τα παζάρια παρασκηνίου και την κυβερνητική εξάρτησή της, είναι εκτεθειμένη.

    Την Τρίτη στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τίθενται μπροστά στις ευθύνες τους. Θα υπερψηφίσουν το έκτρωμα; Θα συμπράξουν στον ακρωτηριασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων; Θα επισπεύσουν με τη στάση τους την πολιτική κρίση;

    Με αντιμέτωπη την κοινωνία, ο πρωθυπουργός επιχειρεί την Τρίτη αντιπερισπασμό συναίνεσης. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου. Την ίδια μέρα στη Βουλή θα ψηφίζεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου μιλάει για συναίνεση, αλλά επιδιώκει συνενοχή. Σε μια περίοδο που η κοινωνία αφυπνίζεται, επιδιώκει να δημιουργήσει εικονική πολιτική συναίνεση.

    Η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να φύγουν μιαν ώρα αρχύτερα. Αν παραμείνουν, θα οδηγήσουν τη χώρα σε συνθήκες λατινοαμερικανοποίησης. Είναι επικίνδυνοι και για τη χώρα και για την Ευρώπη. Κατεδαφίζουν την κοινωνική Ευρώπη μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε πειραματόζωο.

    Από αύριο οι πολίτες ξαναβγαίνουν στους δρόμους με οργή και χωρίς ψευδαισθήσεις. Με συνείδηση πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας, αλλά και πόσο επιβεβλημένος για να αποτραπεί ο εξανδραποδισμός τους. Είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για την επιβίωση των πολιτών, για την αξιοπρέπεια της χώρας
    ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=587511

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τον ΣΕΒ, την Τρόικα και τους Τραπεζίτες, η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Ποτέ άλλοτε τόσοι λίγοι άνθρωποι, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, δεν κατέστρεψαν τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, όπως συνέβη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση f a s t-c r a c k της κοινωνίας και των εργαζομένων!

    Όλες οι δήθεν «αντιστάσεις» και «διαπραγματεύσεις» της Υπουργού Εργασίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού κατέληξαν σε ένα νομοσχέδιο που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση, στην
    ελαστική εργασία, στην ανεργία. Οι απολύσεις γίνονται ακόμη πιο φθηνές, με την
    κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση όσων εργάζονται μέχρι ένα έτος! Μισθοί πείνας, ελαστική εργασία, ουσιαστικά κατάργηση του 8ωρου, επέκταση του δουλεμπορίου της ενοικίασης εργαζομένων, εύκολες και φτηνές απολύσεις. Και όλα αυτά ξεδιάντροπα, για να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, να βγει περισσότερη υπεραξία από τους εργαζόμενους.

    Ταυτόχρονα, ιδιωτικοποιούνται δημόσια αγαθά που είναι ζωτικής σημασίας για τον λαό, πέφτει άγριο τσεκούρι στις ΔΕΚΟ, αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη επιβίωσης. Μόνο ωφελημένο το κεφάλαιο, το οποίο βγαίνει επιπλέον κερδισμένο και από το
    «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» με νέες φοροελαφρύνσεις.

    Εργασιακή και κοινωνική κόλαση για τους εργαζόμενους, νέα πεδία κερδοφορίας για τις μεγάλες εταιρείες. Να πού οδηγεί το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

    Μέχρι τώρα αποκοίμιζαν τους εργαζόμενους με τα «προνόμια του δημοσίου», τα
    «ρετιρέ των ΔΕΚΟ» κλπ. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όλοι στον «πάγκο του χασάπη». Ή θα εξεγερθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που σαρώνει τα πάντα ή θα μας συνθλίψουν! Ή θα τους ανατρέψουμε, ρίχνοντας την άθλια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, πετώντας έξω την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιβάλλοντας παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο και αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ, δραστική φορολογία του κεφαλαίου, για να αυξηθούν οι μισθοί, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις ή θα μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω.

    Απαιτείται σήμερα ένας πανεργατικός ξεσηκωμός, ένα παλλαϊκό μαζικό κίνημα νίκης και ανατροπής, πολιτικά επικίνδυνο και μαχητικό, που θα μετατρέψει την πορεία προς την πανελλαδική απεργία της 15ης Δεκέμβρη, την ίδια την απεργία και τη συνέχειά της, σε κοινωνικό σεισμό που θα γκρεμίσει την επιδρομή κυβέρνησης – εργοδοτών – τρόικας.Η επιλογή μαχητικών απεργιών και αγώνων διαρκείας, όπως στις συγκοινωνίες της Αθήνας, η κλιμάκωση του αγώνα σε όλα τα επίπεδα (τόσο σε πολιτικό περιεχόμενο, όσο και σε μορφές πάλης), η κήρυξη απεργίας στις 14 Δεκέμβρη (μέρα που ψηφίζεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο) είναι επιτακτικά αναγκαία σήμερα.

    Όπως εξαιρετικά κρίσιμο και αναγκαίο είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια της
    βάσης των εργαζομένων, στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις επιτροπές αγώνα, καθώς είναι δεδομένο πως η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ συναινεί και ανοίγει το δρόμο για την επίθεση της κυβέρνησης.

    ΠΗΓΗ http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=373:-fast-crack-&catid=62:2009-05-03-17-02-46&Itemid=119

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Parfumarias…, του Κώστα Θεριανού

    Πριν από 4 περίπου χρόνια, το περιοδικό Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης είχε καλέσει από την Αργεντινή τον Eduardo Rosenzvaig, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τουκουμάν, για μια ομιλία στην Ελλάδα. Στο περιοδικό έχει δημοσιευθεί και ένα άρθρο που θυμίζει πολύ την Ελλάδα και πρέπει να ξαναδιαβασθεί (βλ. για το άρθρο http://www.antitetradia.gr/site/newmagaz.php?mid=1&tid=3)


    Το κείμενο δείχνει ανάγλυφα τι θα συμβεί και εδώ αν δεν αντισταθούμε. Όμως, στην ομιλία του ο Rosenzvaig ανέφερε κάτι που δεν αναλύεται στο κείμενο.


    Μας πληροφόρησε ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών σταδιακά περικόπτονταν μέχρι που έφτασαν να μην μπορούν να τους συντηρήσουν. Στο διάστημα των σταδιακών περικοπών, οι εκπαιδευτικοί δεν ξεσηκώθηκαν. Άλλοι γιατί είχαν πεισθεί ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, άλλοι γιατί πίστευαν ότι «μπόρα είναι και θα περάσει».

    Όμως, σταδιακά άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι δεν φτάνει ο μισθός τους για να ζήσουν. Και μέσα σε ένα τοπίο διάλυσης και κατάρρευσης των σωματείων και των συλλογικών αναπαραστάσεων βρήκαν μια … ατομική λύση: να βγαίνουν το απόγευμα, μετά το σχολείο, και να πουλούν parfumarias [(κολόνιες)! Μας έκανε εντύπωση η λέξη και για αυτό την γράφουμε όπως την πρόφερε] για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

    Το 1985, αρκετά πιο κοντά αυτή την φορά, στην Σμύρνη της Τουρκίας (με πρωθυπουργό τον Οζάλ και με προσφυγή στο ΔΝΤ) ο κάθε τουρίστας μπορούσε να αντικρίσει ένα περίεργο θέματα. Ανθρώπους ευγενικούς, που φαίνονταν από το βλέμμα και την ομιλία ότι δεν είναι επαγγελματίες μικροπωλητές, να πωλούν … κολόνιες! Αυτοί οι άνθρωποι ήταν … εκπαιδευτικοί! Που όταν ο μισθός τους δεν τους έφτανε πια για να ζήσουν άρχισαν να πουλούν λιανικά κολόνιες! Parfumarias… και εκεί λοιπόν!

    Εδώ καλλιεργείται δυστυχώς το ίδιο κλίμα. Μπόρα είναι και θα περάσει, λένε πολλοί. Και κουκουλώνονται στο παλτό τους βλέποντας τα πάθη των ανθρώπων γύρω τους σαν ένα κινούμενο ντεκόρ στη ζωή τους. Νομίζοντας ότι αυτοί θα την βγάλουν καθαρή με τις λιγότερες απώλειες!

    «Εγώ είμαι παλιά και έχω οργανική», είπε κάποια συνάδελφος. Μόνο που σε ένα χρόνο έχασε από το μισθό, από την μελλοντική σύνταξη, από τα επικουρικά - μπορεί και όλο το εφάπαξ - και σχεδόν όλα τα δώρα. Γιατί να μην χαθεί και η οργανική; Και το σχολείο; Και η μονιμότητα; Άλλωστε, αυτά έχουν προκύψει από συσχετισμούς κοινωνικών δυνάμεων. Σήμερα που οι συσχετισμοί είναι σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας τα πάντα μπορεί να χαθούν, αν δεν αγωνιστούμε. Οι νόμοι και το Σύνταγμα δεν είναι οι «Δέκα εντολές του Μωυσή» (αν και αυτές – όπως ξέρουμε – τις παραβίασαν!). Εκφράζουν κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζουν μαζί με αυτούς!

    Κοντολογίς, όλοι οι επίδοξοι μεθαυριανοί απεργοσπάστες να έχουν κατά νου… ότι στην γωνία τους περιμένουν οι parfumarias! Και ότι αυτή θα είναι στο τέλος η μόνη ατομική λύση, αν ψάχνουν για τέτοια…

    Άλλη λύση, εκτός από το συλλογικό αγώνα, δεν υπάρχει.

    Χωρίς ψευδαισθήσεις… όλοι στην απεργία στις 15/12.

    Για την ζωή μας, για τους μαθητές μας, για το δημόσιο σχολείο.

    ΠΗΓΗ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17049

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ελπίδα ξαναγύρισε στον κόσμο της εργασίας
    Αδυναμία του δυνατού, δύναμη του αδύνατου
    του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

    ...Το πολιτικό μήνυμα της 15ης Δεκεμβρίου είναι ότι η ελπίδα που γεννήθηκε την 5η Μαίου και φάνηκε να πνίγεται στις φρικτές αναθυμιάσεις της Marfin επιστρέφει στον κόσμο της εργασίας, ενώ ο φόβος της πιθανής ήττας φωλιάζει και πάλι στις κυρίαρχες τάξεις... Ο φόβος του μνημονίου και της Marfin, της προβοκάτσιας και της ήττας έχει κάνει τον κύκλο του, έχει μεταβολιστεί από το διευρυνόμενο, μαχόμενο κομμάτι του κοινωνικού σώματος και έχει μεταλλαχθεί σε υπερχειλίζουσα οργή και διάθεση ανατροπής, νίκης και εκδίκησης που γυρεύει διέξοδο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ούτε η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, στάθηκε ικανός παράγοντας να κάμψει τη διάθεση των διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς έχουν κατανοήσει ότι το μέλλον τους δεν κρίνεται στο κοινοβούλιο, αλλά στους δρόμους.

    Η νέα κατάσταση πραγμάτων στην οποία βρισκόμαστε από χθες, μεγεθύνει τις απαιτήσεις από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές πρωτοπορίες. Το άμεσο ζητούμενο είναι να δοθεί συνέχεια, με συλλαλητήρια εναντίον της κρατικής καταστολής και με συντεταγμένες απεργιακές μάχες στις ΔΕΚΟ και σε άλλους χώρους, που μπορούν να δράσουν με παραδειγματικό τρόπο για το ευρύτερο λαϊκό κίνημα. Άμεσα πρέπει επίσης να συζητηθεί σοβαρά, στα επίπεδα και με τον τρόπο που αρμόζει, το θέμα της οργανωμένης αντιμετώπισης της αστυνομικής βίας, με πρακτικό, μαζικό, πολιτικό και κυρίως αποτελεσματικό τρόπο, ο οποίος δεν μπορεί να περιορίζεται στη φραστική καταδίκη... Οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις οδεύουν σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να περιγραφεί ως «αδυναμία του δυνατού, δύναμη του αδύνατου»: Η αστική τάξη θα παραμείνει κυρίαρχη- καθώς δεν νοιώθει άμεση, πολιτική απειλή- αλλά σαφέστατα εξασθενημένη καθώς συμπιέζεται ανάμεσα στην Ευρώπη της Μέρκελ και στο πληβειακό μίσος των μαζών. Η εργατική τάξη και τα μικροαστικά στρώματα που συνθλίβονται θα παραμείνουν κυριαρχούμενοι, αλλά ενισχυμένοι από την ορμή της κοινωνικής δυναμικής και την αποκοτιά εκείνων που δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν.

    Ο συνδυασμός αυτός προοιωνίζεται ένα εκρηκτικά ασταθές τοπίο, που μπορεί να τροφοδοτήσει δύο διαφορετικές λύσεις: Τη στροφή σε ένα είδος απολυταρχισμού- «Βοναπαρτισμού» (αυτή θα είναι η δεξιά, συστημική διέξοδος στην επωαζόμενη πολιτική κρίση) και ο μαζικός, λαϊκός εκβιασμός των κυρίαρχων τάξεων από ένα απειλητικά ανερχόμενο κίνημα, που θα ανατρέψει μνημόνιο, κυβέρνηση και τρόικα μέσα από μια παρατεταμένη περίοδο συγκρούσεων, χωρίς να είναι ακόμη σε θέση να βάλει στην ημερήσια διάταξη ζήτημα εξουσίας. Αυτή είναι η πρόκληση που τίθεται άμεσα ενώπιον των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς.

    ΠΗΓΗ http://aristerovima.gr/details.php?id=1469

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιο.

    Απλήρωτοι παραμένουν από τις 10 Σεπτεμβρίου περίπου 5.800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που προσελήφθησαν, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, για τη στελέχωση του νέου προγράμματος στα 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία. Ήδη, εκατοντάδες αναπληρωτές κατέθεσαν αιτήσεις επίσχεσης εργασίας στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    «Η επίσχεση ήδη θορύβησε τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς τηλεφωνικά μας ενημερώνουν ότι θα πληρωθούμε», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, στην οποία δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους αμέσως μετά την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τότε, προσθέτουν, «όλο και περισσότεροι αναπληρωτές θα προσφύγουμε στην μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας. Μας τελείωσαν τα λεφτά, οι αντοχές, η υπομονή, αλλά μας έμεινε η αξιοπρέπεια».

    Καλούν μάλιστα και τους υπόλοιπους αναπληρωτές να προχωρήσουν, ανά διεύθυνση σε επίσχεση εργασίας, ενώ προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας. Ζητούν τέλος από τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταβάλουν άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, ειδάλλως τους προειδοποιούν πως θα αντιμετωπίσουν την αυτόφωρη διαδικασία.
    ΠΗΓΗ http://tvxs.gr/news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μας αγωνιούν γιατί μπορεί από τον Ιούνιο του 2011 να βρεθούν εκτός κλάδου, άνεργοι:

    Εστω και μετα απο τοσο καιρο, περιμενουμε επιτελους την ουσιαστικη υποστηριξη των διορισμενων συναδελφων - συντροφων!!

    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=18008

    27 Δεκεμβρίου 2010 7:46 π.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα τεραστιο ΟΧΙ πνιγμένο στα δακρυγόνα-Συγκλονιστικό συλλαλητήριο!

    [ΠΗΓΗ http://giorgossarris.blogspot.com/2010/12/blog-post_5249.html]

    Μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση, από αυτές που συμβαίνουν κάθε πολλά χρόνια έγινε σήμερα στην Αθηνα.Ηταν ενα συλλαλητήριο με πάνω από 100000 λαού που θα μπορούσε να μείνει χαραγμένο αν όχι στην ιστορία, τουλάχιστον στη σκέψη αυτών που συμμετείχαν, αν δεν διαλυόταν από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ που σε "συνεργασία" με μερικές δεκάδες δήθεν μπάχαλους έπνιξαν την πόλη στα χημικά στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε χούντα!
    Η εικόνα της πορείας που δεν πέρασε ποτε από το Σύνταγμα και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού έμεινε κομμένη στα 2, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε νωρίτερα χαμηλά στη Σταδίου όταν στρατιές ολόκληρες, κανονικές θάλασσες αντίστασης από απλούς ανθρώπους της δουλειάς εστριβε από τα Χαυτεια προς τη Βουλή.

    Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε πρώτη και για πάνω από 1 ώρα περνούσε τη Σταδίου ανεβαίνοντας προς το Σύνταγμα.
    Το άλλο τεράστιο κομμάτι ξεδιπλωνόταν από το πεδίο του Άρεως μέχρι τη Σταδίου περιμένοντας να ξεκινήσει.

    Δεν μπορώ να πώ αν αυτό το συλλαλητήριο ήταν μεγαλύτερο η μικρότερο από εκείνο της 5 Μαη.Αλλοι λένε πως ήταν άλλοι όχι.(Καποιος περιπτερούχος στη Σταδίου μου είπε πως ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει δει στη ζωή του 40 χρόνια εκεί κοντα στην Κλαυθμώνος).

    Τι κρίμα που δεν έφτασε ποτέ στο Σύνταγμα.Τι κρίμα που δε μας είδαν από τα παράθυρα της Βουλής, της πιο απαξιωμένης αν όχι μισητής Βουλής στην ιστορία. Ενα κρίμα που το νοιώσαμε όλοι οταν είδαμε την πορεία κομμένη στα δύο και πολλούς από μας να προσπαθουν με τα κινητά να μάθουν τι γινόταν μεσα στη Σταδίου οταν βροχή απο μολότοφ, χειροβομβίδες κροτου λάμψης και χημικά άρχισε να πέφτει σε όλα τα σημεία της Πλ.Συντάγματος.
    Φαίνεται πως ήταν τόσο ευκολο!
    Οι όμορφες πορείες άσχημα να διαλύονται!
    Καμιά 50αριά κουκουλοφόροι όλοι κι όλοι, παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ κατάφεραν μια χαρά να διαλύσουν πάνω από 100000 κοσμο!
    Αν αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει με κάθε τρόπο να λυθεί, δεν ξέρω τι είναι.

    Το σίγουρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση πλέον ξέρει καλά τι αισθάνεται ο λαός.
    Ειδε πεντακάθαρα και τον όγκο του κόσμου να μεγαλώνει επικίνδυνα, αλλά και την οργή και την αποφασιστικότητα να φουντώνουν, αφού παρά την πρωινή βροχη και το τσουχτερό κρυο πολλοί λίγοι επηρρεάστηκαν.(Εννοειται οτι με καλό καιρό ο κόσμος θα ήταν πέρα απο κάθε φαντασία.)
    Οποιος ισχυριστεί από δω και πέρα μετά και τη σημερινή διαδήλωση πως ο λαός συναινεί, καλύτερα να πάει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός του ΔΝΤ.
    Θα επανέλθουμε σε λίγο με σκέψεις, λεπτομέρειες και βίντεο.
    (Η έναρξη της διάλυσης της πορείας έγινε μπροστά μας ακριβώς στο απεριφρούρητο μπλοκ της ΟΛΜΕ.Ακριβώς 3 λεπτά πριν φτάσουμε στο Σύνταγμα στα ξενοδοχεία στο πλάι της πλατείας αστυνομικοί δοκίμαζαν πυροσβεστήρες.Εντελώς τυχαία φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή