Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στο Σύνταγμα



Όλοι στη συγκέντρωση καταγγελία του εγκλήματος κατά του τουρκικού λαού
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου
στις 6.30μμ στο Σύνταγμα



 Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Δευτέρας από Κούρδους και
  Τούρκους πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες
 
Όπως είναι γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη οι εχθροί των λαών της Τουρκίας πραγματοποίησαν επίθεση σε μία μαζική συγκέντρωση που γινόταν σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις λένε ότι ο αριθμός των δολοφονημένων είναι 95 και οι τραυματίες εκατοντάδες.
Η κυβέρνηση της Άγκυρας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια σε κάθε αντιπολίτευση και φωνή που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με φασιστική τρομοκρατία και μαζικές δολοφονίες. Γι’ αυτό το σκοπό μετατρέπουν τη χώρα σε λίμνη αίματος. Όμως ο ηρωικός αγώνας, όποιο και να είναι το αντίτιμο θα συνεχιστεί.


Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/10.

Τη φασιστική επίθεση δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, το πρωί στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Δυστυχώς ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται. Τη συγκέντρωση είχαν οργανώσει οι: Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), Συνομοσπονδία Επαναστατών Εργατών (DISK), Ομοσπονδία Μηχανικών (TMNOB) και Ομοσπονδία Εργαζομένων Υγείας (TTB).

Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένοι τα μέλη και οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.  Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος Εργασίας EMEP. Μέσα σε δευτερόλεπτα σκορπίστηκαν παντού ανθρώπινα μέλη και η αστυνομία εμπόδισε την έλευση των ασθενοφόρων ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιθέσεις.

Η επίθεση αυτή δεν είναι απλή μία επίθεση, αλλά έχει χαρακτήρα μιας συνολικής επίθεσης ενάντια σε όλους τους λαούς, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενα στρώματα που απαιτούν και διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία. Εδώ και καιρό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει τις εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Μέσα σε δύο μήνες εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αμέτρητος. Η σημερινή δολοφονία δείχνει ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

1 σχόλιο:

  1. Απλώς υπενθυμιζω ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει σε ξένη χώρα, και ποια είναι τα αίτια κάθε γεγονότος. Αυτά τα δείχνει ή ιστορία, και οι φασαρίες που προκαλούνται από κάθε διαμαρτυρία πληρώνονται εδώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή