Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ & ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Συνάδελφοι,
Έχουμε μπροστά μας ιστορικές εξελίξεις και καθοριστικές αποφάσεις απέναντι στις οποίες όλοι οι εκπαιδευτικοί κι οι εργαζόμενοι συνολικά μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία οφείλουμε να συσπειρωθούμε για να αρχίσει επιτέλους ο τερματισμός της μνημονιακής εγκληματικής κοινωνικής καταστροφής. Στις κρίσιμες επόμενες μέρες και στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη, όλος ο κόσμος της εργασίας, όλος ο λαός,  έχουμε χρέος να δηλώσουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά ΟΧΙ. 

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την εξοντωτική επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντια στην κοινωνία μας οι ΕΕ – ΕΚΤ -  ΔΝΤ και το κεφάλαιο συνολικά. Τα μνημόνια οδήγησαν την κοινωνία σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%. Η ανεργία άγγιξε σχεδόν το 30%. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι οδηγήθηκαν στη μετανάστευση. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίστηκαν, ενώ εμφανίστηκαν άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια. Η παιδεία και η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα, υποβαθμίστηκαν κι έγιναν πεδίο
ταξικού διαχωρισμού. Οι εργασιακές σχέσεις μεταβλήθηκαν σε σχέσεις δουλείας και υποταγής. Η καταστολή έγινε καθημερινότητα. Τα δημόσια αγαθά άρχισαν να ξεπουλιούνται. Η λαϊκή κυριαρχία περιστάλθηκε ουσιαστικά από την τρόικα. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ίδια τους τη ζωή. Όλα αυτά δεν είναι µια πολιτική «έκτακτη» και «παροδική», αλλά μόνιμη με απροσδιόριστη διάρκεια.
Σε αυτό το πλαίσιο οι «θεσμοί» στις 5μηνες διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, επιμένουν σε προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού, εξαθλίωσης και λεηλασίας και περιφρονούν  πλήρως τη θέληση του ελληνικού λαού. Η επιμονή όλων, των Μέρκελ, Γιουνκέρ, Ολάντ και των τσιρακιών τους στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» δείχνει ότι έχουν κοινή εγκληματική πολιτική για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και του λαού. Και είναι πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ τμηματικά κι επιλεκτικά.
Στην Ελλάδα όσοι εφάρμοσαν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές, ΝΔπασοκοποταμίσιοι και άλλοι νεοφιλελεύθεροι, μαζί με τα ξεπουλημένα ΜΜΕ εργοδοτικές οργανώσεις και την εθελόδουλη κι υποταγμένη ΓΣΕΕ, που χρόνια κάνει την πάπια και τώρα θυμήθηκε ότι κινδυνεύουν όσοι εκπροσωπεί, όλοι αυτοί είναι με το ΝΑΙ.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ακολουθούμε το δρόμο του συλλογικού αγώνα και της αλληλεγγύης κόντρα στο ΝΑΙ ώστε να χαράξουμε τη δική μας πορεία! Για την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, για ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου