Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κυριακή, 21 Ιουνίου στις 7:00μμ, στο Σύνταγμα


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας καλεί στην
Παλλαϊκή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή, 21/6

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε:
§ Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
§ Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού - σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
§ Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
§ Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
§ Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς,  Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.
§ Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
§ Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
§ Επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
§ Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα. Τα σχέδια τους, όπως εκφράζονται μέσα από τις προτάσεις τους για το ξεπέρασμα, δήθεν, της κρίσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού μας των τελευταίων 100 ετών.

Η Κυβέρνηση, με την πρόταση που διαμόρφωσε στη διαπραγματευτική διαδικασία, αποδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες της τεράστιας στρατιάς των ανέργων, των νέων μας, των συνταξιούχων. Αποδέχεται ότι το χρέος πρέπει να εξυπηρετηθεί μέχρι τέλους, όταν είναι πλέον πασιφανές ότι η διαγραφή του είναι προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει όταν η Υγεία βρίσκεται υπό κατάρρευση λόγω της τρομακτικής υποχρηματοδότησής της και της έλλειψης προσωπικού. Όταν τα σχολεία πρόκειται να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα με την έναρξη της νέας χρονιάς για τους ίδιους λόγους.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις και προτείνει τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου. Τέλος, σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου.


1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015-7.00 μ.μ.-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΑΘΗΝΑ

    Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, με αφορμή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη διοργάνωση Πανεργατικής-Παλλαϊκής κινητοποίησης την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα, αποφάσισε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτώντας:

    1. Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
    2. Την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης.
    3. Την επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
    4. Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του κράτους.
    5. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
    6. Πέρασμα των Τραπεζών υπό Δημόσια ιδιοκτησία και Κοινωνικό έλεγχο.
    7. Διαγραφή του χρέους τώρα.

    Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν θεατές μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και της βάρβαρης λιτότητας να προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση.

    ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή