Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!




       Να τους τελειώσουμε εμείς, πριν μας τελειώσουν εκείνοι 

Μετά από αυτές τις καυτές μέρες του Ιούλη, που περάσαμε, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Μπορεί να βιώνουμε τη μαυρίλα, την απόγνωση και την παραίτηση της απόλυσης και της ανεργίας, του κλεισίματος και της εγκατάλειψης των σχολειών και της τρομοκράτησης της κοινωνίας και των εργαζομένων. Όμως, στο χέρι μας είναι να βιώσουμε και την αφύπνιση, την αποφασιστικότητα του αγώνα, τις θυσίες για τα δικά μας όσια και ιερά, για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Βρισκόμαστε στην αναγκαστική ή και αναγκαία διακοπή που φέρνει ο Αύγουστος και στρέφοντας το βλέμμα στον Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες σκέψεις και θέσεις προς όλους τους συναδέλφους μας κι ιδιαίτερα εκείνους που έχουν το «προνόμιο» της διαθεσιμότητας.
Για την σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβριο ο τομέας Υγείας-Πρόνοιας θα λειτουργεί, έστω κι υπό διάλυση. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μη διαλυθεί ολοκληρωτικά ο τομέας αυτός, αλλά να αναστηθεί διώχνοντας αυτούς που τον σταυρώνουν όπως κάνουν σε ολόκληρο το δημόσιο σχολείο και όλη την κοινωνία. Και θα αγωνιστούμε με τις Γενικές Συνελεύσεις μας, με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και σταθερή ενημέρωση της κοινωνίας τοπικά και πανελλαδικά. Παίρνουμε δύναμη από αυτούς τους πανάξιους συναδέλφους που μέσω της διαθεσιμότητας πάνε προς την απόλυση γιατί φάνηκαν αγωνιστές, αξιοπρεπείς και δυνατοί, φάνηκαν αληθινοί παιδαγωγοί και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Είναι οι πρώτοι μόνιμοι υπάλληλοι που απολύονται τουλάχιστον μετά τον πόλεμο όχι για τα πολιτικά τους φρονήματα ή για παράνομες πράξεις, αλλά γιατί οι εγκληματίες της τρόικας και τα ντόπια τσιράκια τους θέλουν αίμα, θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο και τους κατοίκους του. 
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας ότι πορευτήκαμε ως τώρα μαζί, συνοδοιπόροι στα σχολειά των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής, όπου κάναμε πράγματα και θάματα, αλλά και πονέσαμε και χάσαμε και κλάψαμε. Είναι ακράδαντη η πεποίθησή μας ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί στους αγώνες για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και για μια ελεύθερη, δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία. Θα παραμείνουν μέλη της ΕΛΜΕ μας τουλάχιστον ως το Δεκέμβριο, αλλά και για όσο επιπλέον χρόνο επιθυμούν να συμμετέχουν στο σωματείο μας κι ελπίζουμε αυτό να είναι για πολύ ακόμη. Τους καλούμε, όσοι επιθυμούν και μπορούν, να βρίσκονται από το Σεπτέμβριο σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ για να ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς, για να στηρίξουμε όλους τους μαθητές μας κι ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας και να συμμετέχουν στις δράσεις και κινήσεις των συλλόγων διδασκόντων των 3 σχολείων. Τέλος, να μη βιαστούν, όσοι το επιθυμούν, να προσφύγουν σε δικηγόρους. Έχουν περιθώριο ως το Νοέμβριο. Το Σεπτέμβριο θα δούμε, και με την ΟΛΜΕ, ξανά τη δυνατότητα ομαδικής προσφυγής με τους οικονομικότερους όρους και την αποτελεσματικότερη προώθηση των διεκδικήσεων τους.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
             ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου