Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑ.Σ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


Σήμερα ημέρα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. συγκεντρωθήκαμε με σκοπό  να απαντήσουμε στην απόφαση που πάρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο για την κατάργηση των Τομέων Υγείας Πρόνοιας, Αισθητικής & Κομμωτικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών από την δημόσια εκπαίδευση (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.).
Στις 9 Ιουλίου και ώρα 18:07 ο κ Υπουργός Παιδείας με ένα non paper μας ανακοίνωσε πως διαγραφόμαστε από τον χάρτη της Παιδείας, γεγονός που θα μείνει στην μνήμη μας σαν μια μαύρη ιστορική μέρα αφού μας διέγραψε από το μελλοντικό εργατικό δυναμικό που είχαμε σκοπό να στελεχώσουμε. 

ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!

Εκπροσωπώντας τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ Άνω Λιοσίων, εκπροσωπώντας αυτούς που εσείς τους αφαιρείτε το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης εκπροσωπώντας το μέλλον…….
Αλλά ποιο μέλλον; Το μέλλον που εσείς το έχετε και το είχατε ήδη προσχεδιάσει. Η πλήρης εξαθλίωση της Ελλάδας έχει αντίκτυπο και στην παιδεία, όπου μας πετάνε στον δρόμο σαν άβουλα όντα και μας φιμώνουν συνεχώς με διάφορες δικαιολογίες.
Με την απόφαση αυτή μόλις αποδείξατε ότι είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού! 

ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΝΕΙΡΑ ΧΑΜΕΝΑ…..
Μας είπατε την «αλήθεια» σας: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ

Η αλήθεια σας έχει σκοπό να στηρίξει την ιδιωτική εκπαίδευση την οποία όμως, αλήθεια και σχέδιο, εμείς έχουμε σκοπό να σας την χαλάσουμε…. Δεν γνωρίζετε κύριε Αρβανιτόπουλε πως λεφτά δεν υπάρχουν; Ερειπωμένα κτίρια θα παραμείνουν οι ιδιωτικές σχολές όπως εμείς που είμαστε ερειπωμένοι πολίτες.
Με ποια «προσόντα» θα μας στείλετε στην ιδιωτική εκπαίδευση, με αυτά που ήδη μας έχετε αφαιρέσει;  Σε μας, στους γονείς μας, σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, το γνωρίζετε καλύτερα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει αντίκτυπο και σε εμάς και στις οικογένειες μας…. Ανήκουστο ΕΕΕΕ;;;
Τα όνειρα 15.000 μαθητών ήταν στα χέρια σας και η απόφασή σας ήταν να τα γκρεμίσετε. Σήμερα ήταν 15.000 αύριο θα είναι περισσότεροι…..
Δεν προσπαθήσαμε καν, δεν προλάβαμε, δεν μας αφήσατε……
Αυτό δεν θα περάσει!
Θα αγωνιστούμε για εμάς και για τους επόμενους!
Για ένα καλύτερο αύριο!
Μας αξίζει η μόρφωση και θα παλέψουμε γι΄αυτό !
Θα συνεχίσουμε αυτό που δημιούργησε αλλά ξέχασε η γενιά σας:

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 Όλοι στους δρόμους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




2 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
    Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 9 π.μ. στα Άνω Λιόσια και στο γραφείο καθηγητών της ΕΠΑ.Σ. Άνω Λιοσίων συνεδρίασε εκτάκτως ο σύλλογος διδασκόντων με θέμα κατάργηση ειδικοτήτων
    Μετά τις τελευταίες και ξαφνικές εξελίξεις καταργούνται 52 ειδικότητες τεχνικής και γενικής εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στις 22 Ιουλίου 2013.
    Το ΥΠΑΙΘ στηρίχθηκε, σύμφωνα με το ανυπόγραφο «non paper», σε συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης και μελέτη αναγκών της ελληνικής αγοράς εργασίας.
    Το συμπέρασμα ήταν ότι καταργούνται ειδικότητες που έχουν σχέση με τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Γραφικών Τεχνών των ΕΠΑΛ καθώς και οι ειδικότητες Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Φαρμακείων και Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, καθώς σύμφωνα με ΥΠΑΙΘ «δεν είναι αναγκαίο και σκόπιμο» να παρέχονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
    Με δεύτερο «non paper» το ΥΠΑΙΘ επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την εκπαιδευτική πραγματικότητα, προφανώς προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες για τις καλές του προθέσεις.
    Απαντάμε:
    Στο σχολείο μας οι ειδικότητες Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Φαρμακείων, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών αποτελούν το 90% του μαθητικού δυναμικού. Οι ανωτέρω ειδικότητες είχαν την μεγαλύτερη ζήτηση από τους μαθητές δημιουργώντας τα πιο πολυπληθή τμήματα όταν άλλες ειδικότητες δεν λειτουργούσαν καν.
    Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που λειτουργούν είναι πέντε (5) εκ των οποίων καταργούνται οι τέσσερις (4) και απομένει μία (1) ειδικότητα με εφτά (7) ενεργούς μαθητές.
    Οι μαθητές μας οι οποίοι προέρχονται από μία υποβαθμισμένη περιοχή (δήμος Φυλής) με χαμηλά εισοδήματα, αδυνατούν να καταβάλλουν δίδακτρα είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά ΙΕΚ, σχολές τις οποίες προωθεί το ΥΠΑΙΘ.
    Θεωρούμε άνανδρη την δημοσίευση των ανυπόγραφων non paper από το ΥΠΑΙΘ που εν μέσω καλοκαιριού αναγγέλλει την απόλυση δυόμιση χιλιάδων συναδέλφων μας. Στην ΕΠΑ.Σ. Άνω Λιοσίων πρόκειται να απολυθούν άμεσα 13 από τους 19 συναδέλφους μας οι οποίοι προσέφεραν έργο καθημερινά, σε αντίξοες συνθήκες, υπερασπίζοντας το υπουργείο για την ανυπαρξία σταθερού κτιρίου και την διδασκαλία των μαθημάτων σε κοντέινερ και οι οποίοι ενυπόγραφα ενίστανται στην απόφαση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να στερήσει από τους μαθητές μας την επιλογή του μέλλοντός τους όπως αυτοί το αποφασίσουν.
    Οι παιδαγωγοί στην τεχνική εκπαίδευση, όπως ορκιστήκαμε να φυλάμε πίστη στην πατρίδα η οποία ξεπουλιέται στα ιδιωτικά κέντρα, έτσι ορκιστήκαμε να προσέχουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας.
    Ορκιστήκαμε πίστη στην πατρίδα και ο πατριωτισμός μας φαίνεται καθώς σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και βροντοφωνάζουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν. Οι απολυμένοι δεν πρόκειται να γίνουν tabula rasa όπου επάνω τους θα γραφτούν και θα συνταχτούν οι επόμενες με αίμα γραμμένες απολύσεις.
    Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους να συνταχθούν σε κοινό αγώνα με σκοπό την διασφάλιση της παιδείας.
    Καλούμε τους συναδέλφους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να αντιταχθούν στα μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν, γιατί μπορεί οι 2.500 απολυμένοι να πάρουν το βάπτισμα του πυρός, το Σεπτέμβριο όμως ακολουθεί μια πύρινη λαίλαπα απολύσεων που στο σύνολο τους είναι 7.500.
    Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή. Ακόμα κι αν φυλακίζεται το δικαίωμα μας στην εργασία και στην δημόσια και ελεύθερη παιδεία να γνωρίζετε πως η σκέψη μας και τα ιδανικά μας δεν φυλακίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή