Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ




  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ 
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

  Συγκέντρωση για τη διαδήλωση
11.30 π.μ. Είσοδος Πολυτεχνείου

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
σε όσους καταληστεύουν
τα όνειρα και τη ζωή μας

3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ
    ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
    Καλούμε τους Γλυφαδιώτες σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία και αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Οκτώβρη στο κέντρο της Αθήνας.
    H συγκυβέρνηση της «τρόικας εσωτερικού», ετοιμάζεται να ψηφίσει στην Βουλή, ένα ακόμη νέο πακέτο λεηλασίας και χρεοκοπίας για τον λαό. Παράλληλα ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο καταστρέφοντας μια ολόκληρη γενιά. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να κάνει νέες περικοπές πολλών δις ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, σε συμφωνία με την τρόικα χαρίζει 500 εκατ. ευρώ στους τραπεζίτες.
    Αν περάσουν και εφαρμοστούν τα νέα επώδυνα μέτρα, το επίπεδο της ζωής μας θα επανέλθει στις συνθήκες της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Θα ζήσουμε σε μια διαφορετική Ελλάδα, με φτώχεια, εκτεταμένη ανεργία και εξαθλίωση.
    Όλοι μας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, νέοι και νέες, όλη η κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου, πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα προκειμένου να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί αυτή η Κυβέρνηση και αυτή η πολιτική που οδηγεί την κοινωνία στην καταστροφή.
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
    ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
    Δεν μας ταιριάζει μια τέτοια ζωή. Αυτή την ώρα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να πάρουμε μαζικά μέρος στην Απεργία στις 18 Οκτώβρη και στη αγωνιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Να συγκροτήσουμε το αναγκαίο ενωτικό, ταξικό και αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή των βάναυσων πολιτικών που μας ρημάζουν. Να δώσουμε νέα πνοή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για αποφασιστικό αγώνα διάρκειας μέχρι τη νίκη
    Είναι η μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδος που έχει απομείνει απέναντι στην τρικομματική συγκυβέρνηση, τους εργοδότες, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

    Την Πέμπτη στις 18 Οκτώβρη
    Συμμετέχουμε στην γενική απεργία
    & την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
    ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
    ΣΤΙΣ 10:00π.μ. στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημητρίου(LIDL)

    Όλοι μαζί Μπορούμε να τους σταματήσουμε

    http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ epitropi@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
    ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

    Γενικός πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός !

    Μαζικές και μαχητικές οι χτεσινές συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αλλά και επαγγελματοβιοτέχνες έστειλαν μήνυμα ανατροπής των μέτρων και των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε. – ΔΝΤ. Τα ΜΑΤ, σε διατεταγμένη υπηρεσία και βάσει προκλητικού σχεδίου, εξαπέλυσαν έναν αδίστακτο πόλεμο βίας και χημικών, προκειμένου να διαλύσουν τη λαοθάλασσα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του [65χρονος ναυτεργάτης ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ από ανακοπή καρδιάς].

    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

    Η τρομοκρατία είναι η μια όψη της άγριας επίθεσης που δέχεται ο ελληνικός λαός από την τρικομματική κυβέρνηση. Στόχος αυτής της επίθεσης του Κεφαλαίου είναι ο εξευτελισμός των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού η δραστική μείωση του «κόστους εργασίας» είναι ο στρατηγικός σκοπός του. Θεσπίζονται γι’ αυτό απανωτά μέτρα και νόμοι σ’ όλους τους τομείς, που γυρίζουν τη χώρα πίσω στη δεκαετία του 50. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλιά τους, με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, επιδιώκουν τη σύναψη νέων ληστρικών οικονομικών συμφωνιών υπό τη μορφή «δανειακών συμβάσεων», την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου και τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια «ελεύθερη οικονομική ζώνη» [ΕΟΖ], δηλαδή σε έναν «επενδυτικό παράδεισο», όπου το κεφάλαιο –ευρωπαϊκό, αμερικάνικο ή εγχώριο- θα δρα σε συνθήκες απόλυτης ασυδοσίας.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΔΟΥΛΟΙ,
    ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

    H φετινή σχολική χρονιά (4η ουσιαστικά υπό τη βαριά σκιά του μνημονίου) ανοίγει για τα καλά τις πύλες της κόλασης για τους 160.000 εκπαιδευτικούς. Mαζί με την υποεκπαίδευση, την υποχρηματοδότηση, τη μείωση των σχολικών μονάδων μέσω του νέου γύρου σαρωτικών συγχωνεύσεων, τα αναλυτικά προγράμματα που αλλάζουν σαν τραπεζομάντηλα, τις υπερφορτωμένες τάξεις, τη βαθιά απογοήτευση και τις ψαλιδισμένες προσδοκίες [που αυξάνουν τα παιδιά «των τελευταίων θρανίων»], έρχεται να προστεθεί μια επιχείρηση χειραγώγησης - εξουθένωσης - καθυπόταξης των εκπαιδευτικών μέσα από τη νέα μείωση των μισθών, την αύξηση του ωραρίου εργασίας, την απόλυση - εργασιακή εφεδρεία (ή πρόωρη αναγκαστική συνταξιοδότηση), το ασφυκτικό εργασιακό κλίμα και την αξιολόγηση.

    «Μην κατηγορείς το σκοτάδι, άναψε το φως!»

    Ο ελληνικός λαός ή θα δεχθεί να γίνει δούλος στην ίδια του την χώρα και να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον των παιδιών του, στα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων δυναστών, ή θα βαδίσει το δρόμο της οργάνωσης ενός δύσκολου και παρατεταμένου αγώνα, αναγκαίου όμως, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Αυτό είναι το μόνο πραγματικό και αληθινό δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει. Κάθε ελπίδα για ερχομό σωτήρων και «δίκαιων εκπροσώπων», κάθε σκέψη για εύκολες εκλογικές λύσεις, θα πρέπει να εκλείψει και στη θέση τους να γεννηθεί ξανά η πίστη στην αστείρευτη δύναμη των εργαζομένων και των αγώνων τους.

    Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ο πόλεμος του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των πολιτικών εκφραστών τους εναντίον μας με αποσπασματικές 24ωρες απεργίες που προκηρύσσουν οι μνημονιοκρατούμενες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μοναδική ελπίδα για όλους μας είναι η συνέχιση και ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων με κλιμάκωση σε γενικό ξεσηκωμό διάρκειας, με μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις, ώστε να ηττηθεί η πολιτική των μνημονίων, της απεχθούς δανειακής σύμβασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρουν τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσοι την υπηρετούν και την εφαρμόζουν.

    ΑΘΗΝΑ, 19/10/2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. > 18/10/2012
    >
    > Για το θάνατο του 67χρονου άνεργου διαδηλωτή Ξ. Λούγαρη
    >
    > Το πολιτικό βάρος ακόμα ενός θανάτου εργαζόμενου βαραίνει την τρικομματική κυβέρνηση. Ένας 67χρονος, ο Ξενοφώντας Λούγαρης, μέλος του ΠΑΜΕ, μακροχρόνια άνεργος ναυτικός, έπεσε νεκρός στην απεργιακή διαδήλωση στις 18/10 και έχει ελάχιστη σημασία εάν αυτό έγινε «πριν ή μετά» τη χρήση χημικών, όπως υποψιαζόμαστε ότι θα εξελιχθεί η συζήτηση τις επόμενες ώρες.
    >
    > Η ουσία είναι ότι ένας ακόμα άνθρωπος χάθηκε, υπό το βάρος της ανεργίας και της αγωνίας για το άμεσο και απώτερο μέλλον, ένας ναυτεργάτης από τους χιλιάδες που γεμίζουν τις λίστες και τα «25%» των στατιστικών. Ένας άνθρωπος που αντί στα 67 του να απολαμβάνει τους καρπούς της βαριάς δουλειάς χρόνων, με τις εισφορές που έχει διπλοπληρώσει και τριπλοπληρώσει, χάνει τη ζωή του σε μια πορεία, όντας άνεργος, χτυπημένος πολλαπλά από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
    >
    > Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του αυτές τις ώρες, είναι τα μόνα αυτονόητα. Στη μνήμη του, την ώρα που κυβερνήσεις, αστυνομία και συνεργάτες τους πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν την ιστορία, ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε με τους αγώνες μας, να τη δημιουργούμε και να τη σπρώχνουμε μπροστά.

    ANTAΡΣΥA

    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή