Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ στις 25/9 με τη συμμετοχή 120 συναδέλφων«όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»


ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Η ΓΣ καλεί τα κόμματα να ψηφίσουν στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, και κάθε άλλη ανάλογη, που ζητά κατάργηση όλων των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των εφαρμοστικών νόμων και της Δανειακής Σύμβασης.

• Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 26/9/12. Νέα 48ωρη γενική απεργία και συλλαλητήρια το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη βουλή ή σε σταθερό συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Νέες γενικές συνελεύσεις αμέσως μετά τη 48ωρη για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Την ίδια περίοδο απογευματινά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες περιοχές της χώρας.

Επαναβεβαιώνουμε τη συμμετοχή μας στο Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και στο Συντονισμό ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ στην Αττική. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις δράσεις τους, όπως τη διοργάνωση Εκπαιδευτικού Διημέρου στις 19-20 Οκτώβρη.

Κάλεσμα για να συγκροτηθεί «κοινό μέτωπο για ξεσηκωμό» στην τοπική κοινωνία. Καλούμε το Σύλλογο ΠΕ, τα άλλα σωματεία της περιοχής και φορείς, γονείς και μαθητές σε κοινή συνάντηση ενάντια στο νέο μαύρο μέτωπο της καταστροφής. Τώρα που η φτώχεια, ο φασισμός κι ο ρατσισμός εξαπλώνονται ραγδαία, ιδιαίτερα στις φτωχογειτονίες, και σφιχταγκαλιάζονται με την αμάθεια, την τυφλή βία και την εγκληματικότητα, οφείλουμε και πάλι να δράσουμε συντονισμένα, ενωτικά κι αγωνιστικά. Σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία δημιουργούμε πυρήνες κοινωνικής αλληλεγγύης, δημοκρατίας και αντιφασιστικής δράσης και στηρίζουμε ανάλογες δράσεις και ευρύτερα, όπως τις εκδηλώσεις στις 30/9 στον Κολωνό και στις 14/10 στο Γκάζι.

Σε αυτήν τη βάση το ΔΣ και η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα οργανώνουμε Διήμερο πολιτισμού και αντίστασης με κινητοποιήσεις, Συνελεύσεις εργαζομένων και δράσεις στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις γειτονιές. Γίνεται κατάληψη δημόσιων κτιρίων κι άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία. Αρχίζουμε ξανά μαθήματα αλληλεγγύης, ελέγχουμε τα κυλικεία ώστε να παρέχουν ποιότητα και οικονομικές τιμές. Στηρίζουμε δράσεις για τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες, ανάπτυξη κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου.

• Όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Παιδείας. Όχι άλλες οικονομικές περικοπές στο νεόφτωχο, αξιολογούμενο κι ιδιωτικοποιούμενο σχολείο της αγοράς. Στο Δήμο Φυλής, τους 9 μήνες του 2012 για 45 σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας δόθηκαν μόνο 78000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξαιρεθούν οι σχολικές επιτροπές και τα νοσοκομεία από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον αντίστοιχο στο φυσικό αέριο.

Προστασία της οργανικότητας και της εργασίας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική θέση και τη δουλειά του. Η μετάθεση να συνεπάγεται και οργανική θέση για το μετατιθέμενο. Να προσληφθούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ, που παράνομα μένουν ακόμη εκτός διορισμών. Να μη γίνει καμιά απόλυση, έστω και μια σημαίνει απεργία μαζική. Τα σχολικά τμήματα να έχουν ως ανώτατο όριο τους 25 μαθητές (20 κατεύθυνση & 10 εργαστήριο). Να διεκδικηθούν και οι 20 ως ανώτατο όριο εξαιτίας προβληματικής σχολικής στέγης και ειδικών κοινωνικών συνθηκών έκτακτης ανάγκης (υψηλό ποσοστό Ρομά, μεταναστών και παλλινοστούντων, ανεργίας και σχολικής εγκατάλειψης, έντονη φτωχοποίηση, ραγδαία αύξηση βίας κι εγκληματικότητας). Όχι σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων. Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας, αλλά και διασφάλιση των μειωμένων διδακτικών ωραρίων για σοβαρούς λόγους υγείας.

Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης (ν. 2986/11, καθηκοντολόγιο). Όχι στην αυτοαξιολόγηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που δεν πέρασε στην ΕΛΜΕ μας, και εισάγει την αξιολόγηση. Κανένας συνάδελφος μέντορας-αξιολογητής και διαγραφή από τα σωματεία όσων υπηρετούν την αξιολόγηση.

Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση ή άλλους τρόπους. Το ΔΣ, η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα κι όλοι οι συνάδελφοι, με συνεχείς παρεμβάσεις στα σχολεία, τα σεμινάρια, τις επιμορφώσεις και τη διοίκηση ζητούμε από τα στελέχη να διαλέξουν: ή το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή την τρόικα και την πολιτική διάλυσης της δημόσιας Παιδείας. Αποφασίζεται ανοικτή στάση εργασίας και κινητοποίηση όπου χρειάζεται.

Όχι στο διευθυντή δερβέναγα, αξιολογητή και manager και στην πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων. Επιπλέον, οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα νέα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου. Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία των πειθαρχικών στα Σωματεία, αν όχι κατάργησή τους, σε μια περίοδο που ήδη ο αυταρχισμός κι η αυθαιρεσία της διοίκησης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων και ολόκληρων συλλόγων και την τρομοκράτηση με την παρουσία των ελεγκτών Δ.Διοίκησης.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν ουσιαστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα σε βάρος της υγείας που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ. Να καταργηθεί το όριο των 200 επισκέψεων και η συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Πάγια θέση μας πρέπει να είναι η κάλυψη των εξόδων των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η προστασία των επικουρικών ταμείων.

• Να καταργηθούν τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και το βαθμολόγιο-σφαγείο με κατάργηση-ανατροπή του 4024/11. Να υπάρχει απρόσκοπτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους. Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010. Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.

• Αγωνιζόμαστε για Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν και Δημοκρατική. Παιδεία 12χρονη ενιαία και υποχρεωτική. Παιδεία υψηλού επιπέδου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες όλων των νέων, Ελλήνων και μεταναστών, που κατοικούν στη χώρα. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

Δημοκρατία, Ισότητα, Παιδαγωγική ελευθερία και
Οικονομικοί πόροι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία,
Προστασία όλων των Δημόσιων Αγαθών


3 σχόλια:

 1. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
  elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

  Άνω Λιόσια, 28/9/12,
  Πριν τα βάρβαρα κι αντιλαϊκά μέτρα έρθουν στην Βουλή, ο λαός βγαίνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο. Πολλές χιλιάδες εργαζoμένων διαδήλωσαν την Τετάρτη, 26/9/12, στις συγκεντρώσεις και τις πορείες σε όλη την Ελλάδα μαζί με συναδέλφους τους στις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία. Με τη συμμετοχή τους απέδειξαν ότι γνωρίζουν τα ψέματα της «τρόικας εσωτερικού» κι ότι δεν θα αφήσουν να ισοπεδωθεί η ζωή τους.
  Με τις κινητοποιήσεις αυτές έσπασε η τρομοκράτηση από τα Μ.Μ.Ε., η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός και σήμανε ένας νέος γύρος λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια σε Μνημόνια, Κυβέρνηση – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. για να σωθεί η Παιδεία, η Υγεία, η Εργασία, οι Κοινωνικές υπηρεσίες και η Δημοκρατία με την Ελευθερία.
  Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι για να ψηφίσει και να εφαρμοστούν τα μέτρα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της καταστολής και της τρομοκρατίας. Και η καταστολή στις 26/9/12 απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις ήταν βάναυση και καθολική παρά τα όσα λέει η προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. Έτσι, παρατηρήθηκαν:
  • Τοπικές προσυγκεντρώσεις που κατέληξαν στη Γ.Α.Δ.Α αντί να μεταβούν προς τις κεντρικές συγκεντρώσεις. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στου Ζωγράφου και στη Γλυφάδα.
  • Αθρόες και αναίτιες προσαγωγές, περίπου 150, με τις 22 να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Πολλές αφορούσαν ανηλίκους και πολλές άλλες ήταν μακριά απ΄ τις συγκεντρώσεις.
  • Βάναυση εκκένωση της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια νέα επίθεση στην πλατεία Ομονοίας με δακρυγόνα και ξύλο. Είδαμε τα ΜΑΤ, με τον κόκκινο ρόμβο στα κράνη, να πανηγυρίζουν όπως οι συμμορίες του δρόμου μετά την επικράτησή τους σε οδομαχίες, σηκώνοντας πανηγυρικά τα γκλομπ πάνω από τα λάφυρα του μένους τους, τα πεσμένα πανώ των διαδηλωτών. Ήταν μια από τις δράσεις των ΜΑΤ μαζί με δεκάδες άλλες όπου χτυπούν, κλωτσούν και ματώνουν τον κόσμο που βγήκε στο δρόμο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Ας τους χαίρονται και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Κύριε Δένδια, ιδού ο στρατός σας!!!...
  Όμως, δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στη νέα κοινωνική βαρβαρότητα, μέχρι την τελική νίκη.

  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
  Παύση κάθε δίωξης σε διαδηλωτές
  Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
  της 26ης Σεπτεμβρίου

  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
  elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com


  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ

  Το Σάββατο, 29/09/2012, με τον πλέον αντιδημοκρατικό και αντισυναδελφικό τρόπο η ΔΑΚΕ μέσω των στελεχών της και του Προέδρου της ΟΛΜΕ διέλυσε την συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ και δεν επέτρεψε να συζητηθούν σοβαρά και άμεσα ζητήματα του κλάδου με πιο σημαντικό αυτή την στιγμή το θέμα της Αξιολόγησης.

  Οι 40 ΕΛΜΕ που ήταν παρούσες σε εκείνη τη φάση στη Συνέλευση, ανάμεσα σ΄αυτές και η δική μας, κατήγγειλαν το «πραξικόπημα»: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ και των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, να διαλύσουν την ΓΣ των προέδρων, εμποδίζοντας έτσι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συζήτηση των ψηφισμάτων που κατατέθηκαν από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ. Η ενέργεια αυτή είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμιά σχέση με τις δημοκρατικές παραδόσεις του συνδικάτου μας».

  Τη Δευτέρα, 1/10, το Υπουργείο, καθόλου τυχαία, άρχισε την αποστολή της εγκύκλιο με το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση στα σχολεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου μας (αποφάσεις Συνεδρίων και Γεν. Συνελεύσεων) το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας.

  Σημειώνουμε πως είναι προκλητικό να διατείνεται το Υπουργείο Παιδείας πως ενδιαφέρεται για «τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» και παράλληλα επιβάλλει τραγικές περικοπές στην εκπαίδευση και μέρα όπως οι 1000 συγχωνεύσεις και τα 30άρια τμήματα, διαλύοντας το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνοντας τους εκπαιδευτικούς. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μέσω του νέου βαθμολόγιου και μισθολόγιου, που εφαρμόζεται σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχουμε αξιολογηθεί και καταταχθεί και με αυτόν τον τρόπο η αξιολόγηση έχει ήδη αναδειχθεί σε βασικό μοχλό παγώματος και μείωσης των μισθών. Τώρα θα γίνει ένα από τα μέσα που θα οδηγήσουν σε απολύσεις, κλείσιμο σχολείων και κατάργηση ειδικοτήτων.

  Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να εξασφαλίσει συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Να δώσουμε τη μάχη για να μην το συμπληρώσουμε. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και η συμπλήρωσή του είναι προαιρετική. Γιατί οι απολύσεις που έρχονται θα έχουν ονοματεπώνυμο και θα είναι υποχρεωτικές!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή