Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
Ο πόλεμος έχει αρχίσει
και θα είναι μακρύς και αδυσώπητος

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ 19&20/10/
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
&
ΠAΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/,11.45πμ,
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ Γ. Σ.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


πρέπει να διώξουμε
το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης
– Ε.Ε – Δ.Ν.Τ
και όλους τους επίδοξους εκφραστές τους

6 σχόλια:

  1. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    Οι πιο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μετά την μεταπολίτευση στέλνουν μήνυμα ανατροπής κυβέρνησης και του σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ
    Με την πιο μεγάλη απεργία και με τεράστιες ανεπανάληπτες απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τις μεγαλύτερες από την πτώση της χούντας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν σαφέστατο μήνυμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άταφος νεκρός. Το σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να σαρωθεί από τον μεγαλειώδη απεργιακό ξεσηκωμό του λαού μας.

    Με τη σημερινή συγκλονιστική απεργία γυρίζουμε σελίδα, δίνεται το σύνθημα της αντεπίθεσης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της εξαθλίωσης και της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης θα πέσει από τη δυναμική του λαϊκού κινήματος, παίρνοντας μαζί της και όλα τα άθλια μέτρα που πέρασε, όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα πολυνομοσχέδια. Την ώρα που αναζητούν σωτηρία στην εθνική συναίνεση και στους κοινοβουλευτικούς λόχους εκτέλεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακούστηκε τρανταχτή η φωνή του κόσμου της εργασίας, που πλέον διεκδικεί τον πρώτο ρόλο, απαιτεί να σφραγίσει τις εξελίξεις. Με τη μαζική συμμετοχή και στην αυριανή απεργία, με την αταλάντευτη περικύκλωση – αποκλεισμό της βουλής και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργίες, καταλήψεις, αποκλεισμούς και μετά την Πέμπτη, σε ένα αγώνα διαρκείας μέχρι να πέσει η κυβέρνηση, να ανατραπούν τρόικα, ΕΕ, ΔΝΤ και να επιβληθεί η θέληση του λαού. Σε ένα αγώνα που θα τον πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, με συνελεύσεις βάσης και επιτροπές αγώνα.

    Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος προς όφελος των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση κοινωνικού πολέμου κατά του λαού:

    - Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους.

    - Έξω τώρα από το ευρώ– αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

    - Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγική σημασίας με εργατικό έλεγχο.

    - Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

    - Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση.

    Το πρωτοφανές λαϊκό ξεσηκωμό δεν μπορεί να σταματήσει η τρομοκρατία και η καταστολή της κυβέρνησης, οι ορδές των ΜΑΤ και ο χημικός πόλεμος, που ήδη αποκρούεται από το αποφασισμένο μαζικό εργατικό κίνημα. Δεν μπορούν να τον προβοκάρουν οι τυχοδιωκτικές ομάδες των «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι δρουν ενάντια στο μαζικό κίνημα και έφτασαν στο σημείο σήμερα να επιτεθούν τρεις φορές στην περιφρούρηση των συνδικάτων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, τραυματίζοντας αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία, όλοι στην περικύκλωση της βουλής

    Κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι τη νίκη και την ανατροπή

    Αθήνα 19/10/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΡΑ, 19/10/11,

    Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Εργ. Κέντρο της Πάτρας και ακολούθησε τα συντονιζόμενα πρωτοβάθμια σωματεία και πολλούς φοιτητικούς συλλόγους κατέλεξε αυτή τη φορά όχι στο νεκρό εργασιακά κέντρο της Πάτρας, αλλά στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

    Εκεί πραγματοποίησε κατάληψη που κράτησε όλο το πρωινό ωράριο, δείχνοντας ότι δεν νομιμοποιεί ούτε αυτό το ρόλο λειτουργίας σήμερα. Η ιδέα πολλών διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κατάληψη έγινε πάραυτα αποδεκτή να κατέβει ΜΟΝΟ η σημαία της ΕΕ και όχι αυτή της χώρας μας που ΠΙΑ είναι υποτελής από τα ευρωπαϊκά συμφέροντα – και όχι «εταίρος» όπως διατυμπάνιζαν – (στα οποία συμμετέχει και η ντόπια αστική τάξη) και μέσα απ’ αυτά περνάει η εργασιακή κινεζοποίηση του ελληνικού λαού.

    Μαζί με τα επόμενα σχέδια διασπάθισης κάθε μορφής δημόσιας περιουσίας και δημόσιων αγαθών όπως και της μικρομεσαίας περιουσίας δημιουργείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ το σκοτεινό μέλλον του λαού, της νεολαίας και της χώρας (εάν υπάρξει και αυτή αφού υπάρχουν και σχέδια αλά Βαυαρικής επιτροπείας……).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΡΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ.

    ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10ΠΜ

    Καλούμε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να συμπαρασταθούν στους απεργούς των Δήμων. Να γυρίσουν τη πλάτη σε απατεώνες εκμεταλλευτές εργολάβους που λένε ψέματα ότι προσφέρουν δουλειά ενώ στην πράξη σπάνε την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μας θέλουν εχθρούς, ντόπιους και μετανάστες για να κυβερνάνε χωρίς αντίπαλο και να μεγαλώνουν οι εργοδότες τα κέρδη τους ξεζουμίζοντας μας.
    Χαιρετίζουμε την παραίτηση από το απεργοσπαστικό συνεργείο μεγάλης ομάδας μεταναστών από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που στρατολογήθηκαν στη εταιρία Περιβαλλοντική(μέσω υπεργολάβου).
    Οι ίδιο που μας απέλυσαν έρχονται τώρα και μας δίνουν «δουλειά» τάχα για να χάσουν όμως την δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους και να πεινάσουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους. Αν η κυβέρνηση νικήσει τους απεργούς, τα μεροκάματα θα πέσουν, οι δουλειές θα γίνουν λιγότερες, οι Τραπεζίτες και οι εργοδότες πιο πλούσιοι και πιο αδίστακτοι. Τα ζήσαμε αυτά στις χώρες μας που τις ρήμαξε η κρίση , ο πόλεμος και οι πολιτικές του ΔΝΤ. Δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε στην Ελλάδα με τα αδέλφια μας τους έλληνες εργαζόμενους.
    Για αυτό θα περιφρουρήσουμε την απεργία της καθαριότητας με όποιο τρόπο χρειαστεί. Θα ενημερώσουμε όλους τους μετανάστες ώστε να ξέρουν ότι αυτή δεν είναι δουλειά αλλά βρομιά και ανηθικότητα σε βάρος εργατών που αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την οικογένεια και τη ζωή τους. Στο τέλος θα εμποδίσουμε και στη πράξη όσους δεν αντιληφθούν ότι η θέση τους είναι με το εργατικό κίνημα και την Γενική Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη.
    Εμείς θα είμαστε στις 19 Οκτώβρη στο Μουσείο στις 10πμ διότι εκείνες τις μέρες δεν θα κινήσει ούτε γρανάζι, ούτε τροχός, ούτε ρολό μαγαζιού!
    Επικοινωνία με Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322 ,
    Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964
    ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΟΤΑ
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

    Με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου επιτροπή οργανώσεων μεταναστών επισκέφθηκε σήμερα την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
    Η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων συναντήθηκαν με το πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στους Δήμους. Κατήγγειλαν τους εργολάβους που με λιγοστά ευρώ στρατολογούν απεργοσπάστες από τις γραμμές των άνεργων μεταναστών για να σπάσουν την απεργία των εργαζόμενων στη καθαριότητα . Πρόκειται για κυκλώματα εργολάβων που δουλεύουν για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών με τις οποίες ο περιφερειάρχης Σγουρός συνάπτει αυθαίρετες συμβάσεις για λογαριασμό της κυβερνητικής απεργοσπαστικής εκστρατείας που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα σήμερα τρείς μετανάστες που βρέθηκαν σε απεργοσπαστικό συνεργείο που το σταμάτησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανάφεραν ότι ο εργολάβος που τους είχε ως προσωπικό παλιότερα τους είπε να εργαστούν για δέκα μέρες χωρίς συγκεκριμένο μεροκάματο ενώ όταν ήρθε η Τροχαία να κάνει έλεγχο στο φορτηγό που δεν είχε πινακίδα στη θέση της, ο οδηγός κλείδωσε τους μετανάστες για να τους κρύψει!
    Οι κινήσεις δήλωσαν ότι ήδη αναπτύσσουν δράση στο πλευρό των συνδικάτων για να εμποδίσουν στην πράξη την συμμετοχή των μεταναστών στο απεργοσπαστικό μηχανισμό.
    Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…ΧΩΡΙΑ
    «Το σύνταγμα να γίνει σύμβολο της γενιάς μας»

    Ζήσαμε την μεγάλη συγκέντρωση του λαϊκού κινήματος την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Ίσως από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. (400.000 περίπου οι υπολογισμοί).

    Με αλλά λόγια ο λαός ξεσηκώθηκε ύστερα από ένα «κοιμισμένο», «παγωμένο» Σεπτέμβριο (που όλοι περιμέναμε ότι θα συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα και λαϊκές συνελεύσεις) εναντία στην κοινοβουλευτική δικτατορία και τα μέτρα, κυβέρνησης , ΔΝΤ, Ε.Ε.

    Με βάση αυτήν την πράγματι σημαντική παρακαταθήκη η ΕΛΜΕ Άνω –Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποίησε μια από τις πιο μαζικές της συνελεύσεις.(πάνω από 120 άτομα).

    Στην συνέλευση τόσο μελή της Ενότητας Αριστερών Καθηγητών όσο και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών έθεσαν το θέμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων . Οι μεν πρότειναν απεργία διαρκείας (που ήταν και η απόφαση της Γ.Σ.) και το ΠΑΜΕ πενθήμερες απεργίες.

    Μέλη της Ενότητας Αριστερών Καθηγητών έθεσαν το ζήτημα ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση αλλά η συγκέντρωση της Πέμπτης έπρεπε να μας προβληματίσει πως θα γίνει αυτό .

    Και τούτο γιατί στην συγκέντρωση της Πέμπτης δεν είμαστε όλοι μαζί. Το ΠΑΜΕ χωρίς καμία συνεννόηση συνεργασία με άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισε (για πρώτη φόρα από την ψήφιση του μνημονίου ) να σταθεί μπροστά από την βουλή, «περικυκλώνοντας» μάλιστα την βουλή . Την ιδία ώρα συνδικάτα (ΠΟΕ- ΟΤΑ, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, καταλήψεις υπουργείων, ταξιτζήδες, Επιτροπές δεν πληρώνω κ.α.) αλλά και πολιτικές οργανώσεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την βουλή αφού το ΠΑΜΕ είχε φτιάξει αλυσίδες αποκλείοντας κάθε άλλη οργάνωση να προσεγγίσει την βουλή . Μάλιστα δεν αποδεχόταν καμία συνεννόηση, έστω να αφήσει ένα κομμάτι στους υπόλοιπους διαδηλωτές.

    Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… προβοκατόρικες , αλήτικες ομάδες, έριχναν πέτρες στο μέρος του ΠΑΜΕ και αυτό για να τους αντιμετωπίσει (πάλι χωρίς συνεννόηση με άλλες οργανώσεις) αποφάσισε με μια ομάδα κρανοφόρων να τους επιτεθεί βάζοντας όμως σε μεγαλύτερο κίνδυνο και τα μελή του αλλά και την συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας που στην συνέχεια διαλύθηκε από τα χημικά των ΜΑΤ. Μεγάλη ευθύνη φέρνει και εκείνος ο αναρχικός χώρος που επέλεξε την βίαιη σύγκρουση με το ΠΑΜΕ, χωρίς να αντιλαμβάνεται το τι θα ακολουθούσε, δίνοντας άλοθι σε αλήτικες ομάδες που δεν έχουν σχέση με το κίνημα.

    Η ερμηνεία που δώσαμε ήταν ότι αυτή η τακτική (άσχετα με το θετικό γεγονός της παρουσίας του ΠΑΜΕ στο σύνταγμα- που για κάποιους συντρόφους ήταν αποτέλεσμα της επικράτησης της «αριστερής φράξιας» και για αυτό στις ανακοινώσεις τους, δεν λένε ούτε μια κουβέντα για την τακτική του ΠΑΜΕ, στοχευονταντας ίσως σε μελλοντική πολιτική συνεργασία)) ήταν επικίνδυνη , τυχοδιωκτική και βαθιά διχαστική για το κίνημα. Με τέτοιες τακτικές και χωρίς πολιτική συνεννόηση στο ελάχιστο το κίνημα οδηγείται στην ήττα. Όλα τα αλλά είναι επικοινωνιακά και στοχεύουν στην αγορά ψήφων για τις εκλογές και όχι σε κλιμάκωση και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

    Δεν αργήσαμε να επιβεβαιωθούμε … η μεγαλύτερη ομοσπονδία του δημόσιου, η ΟΛΜΕ στην συνέλευση προέδρων του Σαββάτου κατέληξε στο τίποτα για το επόμενο διάστημα.

    Και οι τρεις προτάσεις για κλιμάκωση (απεργία διαρκείας, πενθήμερες, τριήμερες ) απορρίφτηκαν και δεν βγήκε ούτε μια διαδήλωση για τις επόμενες μέρες.

    Ο μύθος του όλοι μαζί καταρρίφτηκε με πάταγο. Ούτε η ελάχιστη πολιτική συνεννόηση για να γίνει κάτι έστω μια διαδήλωση.
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ....Και βεβαία οι υπόλοιποι έχουν το ΠΑΜΕ που όλο και κάτι θα κάνει τουλάχιστον επικοινωνιακά. Εμείς θα περιμένουμε μπας και βγάλει κάτι η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Άρα καλά …Χριστούγεννα. Και ο συνάδελφος που απέργησε και περίμενε να δει κλιμάκωση θα δει να του απουσιάζουν 120 ευρώ επί πλέον . Και βέβαια όλοι αυτοί που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και καταγγέλλουν συλλήβδην ένα χώρο για κουκουλοφόρους θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα . Είναι η όχι τυχοδιωκτικό να καλλιεργείς ψευδαισθήσεις στο κόσμο περί ενότητας και απεργίες διαρκείας χωρίς την ελάχιστη πολιτική ενότητα οργανώσεων και συνδικάτων πάνω σε συγκεκριμένους στόχους;

    Καλούμε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κινήματος στις σημερινές συνθήκες να δείξουν, θάρρος και ευθύνη ανταποκρινόμενοι στην αναγκαιότητα για την ελάχιστη πολιτική συνεννόηση που μπορεί να οδηγήσει στην κατεδάφιση των μέτρων και της συμμαχίας κυβέρνησης- κεφαλαίου, ΔΝΤ, ΕΕ κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα. Το σύνταγμα να γίνει σύμβολο της γενιάς μας.

    Καλούμε τουλάχιστον την τοπική ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με άλλες ΕΛΜΕ και συνδικάτα να οργανώσουν συγκεντρώσεις στο σύνταγμα, κάνοντας το κέντρο πολιτικού αγώνα. Ειδικά την Τετάρτη που υπάρχει η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ. ΤΟ ΚΟΠΑΝΗΜΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.

    ΠΑΝΤΩΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 28/10/ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή