Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποιήσεις Γενικές και Τοπικές

είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι!
Όταν σου κλέβουν το ψωμί και τα όνειρα σου,
όταν διαλύουν τη δημόσια παιδεία
και τα δημόσια αγαθά,

Γιατί όταν η αδικία γίνεται νόμος,
η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος,

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ
Υπερασπιζόμαστε τα παιδία γιατί,
αν γλιτώσουν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
11.30 στα Προπυλαία.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ
13.00 στη Τσόχα 15-17,
ΠΕΡΙΦ.Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ
19.00 στα Άνω Λιόσια.
ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΓΩΝΑ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΩΝΕΙ

5 σχόλια:

  1. Καταρχήν συµφωνία µέχρι... νεωτέρας επετεύχθη, σύµφωνα µε πληροφορίες, µεταξύ κυβερνήσεως και τρόικας για να ισχύσει τελικά το ηλικιακό κριτήριο, προκειµένου να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας από το σύνολο του δηµόσιου τοµέα 30.000 υπάλληλοι µέχρι το τέλος του 2011. Στη δεύτερη συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε χτες µεταξύ του υπ. Οικονοµικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθµισης, Δ. Ρέππα, και της τρόικας οι εκπρόσωποι των δανειστών φάνηκε να αποδέχονται τελικά να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας µόνο για ένα έτος -όπως επεσήµαναν, µε αποζηµίωση το 60% του µισθού- δηµόσιοι υπάλληλοι µε ηλικιακά κριτήρια.

    Τα στελέχη της τρόικας από τη συνάντηση της Πέµπτης δεν είχαν αντίρρηση µε την εφαρµογή του προγράµµατος της εφεδρείας αλλά επεσήµαναν ότι όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη έχουν υπολογιστεί στους 150.000 που θα αποχωρήσουν µέχρι το 2015 και ζητούσαν άµεσα µέτρα µε δηµοσιονοµικό όφελος, δηλαδή απολύσεις.

    Η πρόταση της κυβέρνησης για την εφεδρεία, σύµφωνα µε το ήπιο σενάριο, αφορά τους εργαζόµενους από το σύνολο του δηµόσιου τοµέα που είναι πάνω από 60 ετών και έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωµα. Οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, οι υπάλληλοι θα είναι από όλο το φάσµα του δηµόσιου τοµέα, ακόµη και εκπαιδευτικοί, γιατροί, εργαζόµενοι στα Σώµατα Ασφαλείας, στρατιωτικοί, δικαστικοί κλπ., προκειµένου να "πιάσουµε" τον στόχο.

    Αν δεν φτάσουµε τον αριθµό των 30.000 απ΄ αυτήν την κατηγορία τότε υπάρχει πιθανότητα να αναζητηθούν έφεδροι από τις ηλικίες των 59 ή 58 ετών στον στενό δηµόσιο τοµέα, ενώ τα ηλικιακά όρια θα διαφοροποιηθούν στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη δραστική µείωση των συµβασιούχων σκοπεύει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση την επόµενη χρονιά µε στόχο να εξοικονοµήσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, υπάρχουν τοµείς του Δηµοσίου όπου το 2012 υπολογίζεται ότι δεν θα προσληφθούν νέοι.

    Υπενθυµίζεται ότι µε τη µείωση κατά 50% των εποχικών υπαλλήλων το 2011 σε σχέση µε το 2010, όπου µειώθηκαν από 74.000 σε 37.000 οι υπάλληλοι µε συµβάσεις ορισµένου χρόνου και έργου, το δηµοσιονοµικό όφελος ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ. Στον χώρο της Παιδείας, προκειµένου να µη χαθεί το σχολικό έτος από τις καταλήψεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να αυξήσει τις διδακτικές ώρες ανά εκπαιδευτικό. Παράλληλα, µε τον νέο καταµερισµό αναµένεται να µετακινηθούν µόνιµοι καθηγητές, που διαφορετικά θα µπορούσαν να χαρακτηριστούν πλεονάζοντες, σε θέσεις που καλύπτονται σήµερα από ωροµίσθιους.

    Μείον 20.000
    Οι µετακινήσεις αυτές θα µειώσουν τον αριθµό των αναπληρωτών και των ωροµισθίων από 23.000, ακόµα και σε 3.000 το 2012. Αντίστοιχα στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου για το 2011 έχουν εγκριθεί περίπου 9.000 συµβασιούχοι, το 2012 αναµένεται να καλυφθούν τα κενά από µετατάξεις πλεοναζόντων εργαζοµένων µεταξύ δήµων της ίδιας περιφέρειας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συµβασιούχοι. Ακόµα και να συµφωνηθεί µε την τρόικα να πέσει "µαχαίρι" 50% στο εποχικό προσωπικό, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι µε πρωτοβουλία των ίδιων των υπουργείων ο αριθµός των συµβασιούχων το 2012 θα τείνει στο... µηδέν, µε στόχο να µειωθεί σηµαντικά το µισθολογικό κόστος.

    Φ. ΓΙΩΤΑΚΗ - Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ

    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tην συνηθισμένη τακτική της ακολούθησε και πάλι η αστυνομία, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου «να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων» την ώρα που φωτογραφίες ξυλοδαρμών δύο τουλάχιστον φωτορεπόρτερ έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

    Όσον αφορά στους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ πήγαν στην εισαγγελεία για να υποβάλλουν μήνυση στο πλαίσιο του αυτοφώρου και από εκεί παραπέμφθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου αστυνομικοί διενεργούν την προκαρκτική εξέταση υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

    Λίγο νωρίτερα, οι άνδρες των ΜΑΤ προπηλάκισαν φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφους και τεχνικούς, επειδή τόλμησαν να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες και τις ακρότητες της αστυνομίας σε βάρος διαδηλωτών, περαστικών, ακόμη και ενός μικροπωλητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΛΑΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ KAI ΣΤΙΣ 19:3Ο ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ...κι αυτό είναι μόνο η αρχή!

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ:
    ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΥΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ
    2ΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
    ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» &
    Γ' ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ &
    ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 9/10/ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ "ΤΗΣ ΒΡΟΧΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΡΑΙΤ..." ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΤΟ...ΚΑΚΟ ΚΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ.
    ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/10. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή