Κυριακή 15 Μαΐου 2011

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη απρόκλητη και προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατοχής στην πανεργατική απεργιακή διαδήλωση την Τετάρτη 11/5/. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν, χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με χαμό από χημικά και χτυπήματα με γκλομπ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση 30χρονου διαδηλωτή, στο Κρατικό Νίκαιας, αφού χειρουργήθηκε, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί μια «σιδερένια γροθιά» στη λαϊκή οργή και την απεργιακή ανυπακοή και με τη βοήθεια της «απεργιακής» λογοκρισίας κι αυτοφίμωσης των ΜΜΕ την ίδια μέρα. Κι αυτό γιατί, ένα χρόνο μετά το τραγικό χαμό των 4 στη Μαρφίν, όπου υπάρχουν σοβαρές έως και εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, της πολιτείας και της αστυνομίας, έπρεπε και πάλι να πετύχει η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων.
Το σφαγείο των αντεργατικών μέτρων, που εκπορεύεται από το κεφάλαιο και υλοποιείται από την «σύγχρονη χούντα» Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, απαιτεί εκτός από την οικονομική και την κρατική, πολιτική, ιδεολογική και κοινωνική τρομοκρατία. Όλα αυτά οδηγούν στην καταστολή, σε εγκλήματα και δολοφονίες. Όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι κι οι απολυμένοι είμαστε οργισμένοι, ενωμένοι κι αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

5 σχόλια:

  1. Ο "ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!...

    Αθήνα, 18/5/11
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κασκαμπάς, κάλεσε σε έγγραφη απολογία όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για ανακοίνωσή της, σχετικά με την «ανάθεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιώτες»!!
    Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
    18 Μαΐου 2011 4:43 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAI ΜΙΑ ΠOΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ.

    ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ 2009 (ΝΕΑ, 12/05/2011)

    Μετά από μια σύντομη σχετικά διαδικασία, η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου αθώωσε τους 8 κατηγορούμενους μαθητές για το γεγονότα, που έλαβαν χώρα έξω απ’ το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην επέτειο δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2009. Απ’ την αστυνομία παρουσιάστηκε ένας μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός, ενώ μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Ν. Μπέκης. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι απ’ τους κατηγορούμενους μαθητές, που τώρα πια είναι φοιτητές οι περισσότεροι, δήλωσαν πως πέταξαν αυγά και γιαούρτια χωρίς όμως να έχουν την πρόθεση πρόκλησης τραυματισμού των αστυνομικών. Η πρόεδρος τελικά δέχθηκε, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, ότι «δεν ετελέσθησαν» οι πράξεις του κατηγορητηρίου και απάλλαξε τους μαθητές, όπως εξάλλου και τους γονείς τους, που κατηγορούνταν για παραμέληση ανηλίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΩΣ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ "ΧΟΝΤΡΗΣ" ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.

    Η ΓΣ της ΕΛΜΕ, στις 4/5/, καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου μας συνδικαλιστή Αντωνόπουλου Παύλου. Τη συκοφαντική επίθεση ξεκίνησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία της 23ης Φεβρουαρίου μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΤηλεΑστυ». Συνεχίστηκε με την κατάθεση εκ μέρους του ίδιου βουλευτή ερώτησης στη Βουλή με την οποία καλείται η Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει στην απόλυση του συναδέλφου. Ο Π. Αντωνόπουλος είναι γνωστός εδώ και δεκαετίες συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και σήμερα προέδρος της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας. Η στοχοποίησή του και η χαλκευμένη, απολύτως αυθαίρετα, εναντίον του κατηγορία, στοχεύει στην τρομοκράτηση των αγωνιστών συνδικαλιστών που δεν υποτάσσονται κι όσων σήμερα αγωνίζονται ανυποχώρητα κατά της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που εκτυλίσσεται τα δυο τελευταία χρόνια.
    Διαμαρτυρόμαστε για τη στάση του Υπουργείου που αντί να προστατεύσει το συνάδελφο και να επιστρέψει ως απαράδεκτη την ερώτηση στο συγκεκριμένο βουλευτή, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις! Το αγωνιστικό, δημοκρατικό κι ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Ενωμένο θα αντιμετωπίσει κάθε επίθεση ενάντια σε κάθε συνάδελφο, αλλά και ενάντια σε όλες τις προσπάθειες φίμωσης της συνδικαλιστικής μας δράσης από πάσης φύσεως προπαγανδιστές και στρεψοδικείς γκεμπελίσκους και από τις δυνάμεις καταστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και αναίτια προσαγωγή 4 ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων την επόμενη μέρα(12-5-11) μετά το συλλαλητήριο κατά της κρατικής βίας και καταστολής. Οι 2 ήταν συνάδελφοι, ο Γιάννης Μαρούτας, δάσκαλος και πρόεδρος του συλλόγου Α/βάθμιας ΄Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και ο Δημήτρης Δημητούλης, καθηγητής στο Περιστέρι. Και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, στον Γ.Καυκά και σε όλους όσοι υπέστησαν την κρατική βία. Στη θέση τους θα μπορούσε να ήταν κάποιοι από εμάς.


    «Όταν η αδικία γίνεται νόμος,
    η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει το ΥΠΕΠΘ, που με βάση ανώνυμη καταγγελία «κάποιων γονέων», εγκαλεί καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας σε άτυπη ανακριτική διαδικασία, με κατηγορίες για τη συμμετοχή τους σε απεργίες, στάσεις εργασίας και πολιτικές συζητήσεις στην τάξη.

    Η σύνδεση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας με το μάθημα από τους καθηγητές είναι παράπτωμα, όταν όμως γίνεται τακτικά και με πρόγραμμα από το ίδιο το υπουργείο είναι θεμιτό, όπως έγινε και πάλι στα θέματα της Γλώσσας των Πανελλαδικών. Η γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης, φίμωσης και περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζόμενων χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στις πολιτικές των περικοπών και των συγχωνεύσεων στην παιδεία.
    Την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και της διαδήλωσης τη ζήσαμε κυριολεκτικά στο πετσί μας φέτος με:
    • το όργιο καταστολής και κρατικής βίας από το Δεκέμβρη ως σήμερα,
    • τις αναίτιες προσαγωγές συναδέλφων μας ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες,
    • την υιοθέτηση, από το υπουργείο, της συκοφαντικής εκστρατείας των φασιστών κατά του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου,
    • τις ΕΔΕ που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μετά από συμμετοχή τους σε απεργία
    • την ΕΔΕ εναντίον όλου του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, επειδή κατήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση της μισθοδοσίας
    • τους αλλεπάλληλους ελέγχους από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε σχολεία για το θέμα των απουσιών μέχρι και την καταδίκη συναδέλφων από δικαστήριο στα Γιαννιτσά.
    Αποκαλύπτεται πως η περιβόητη αξιοκρατία που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ένα ακόμα ψέμα. Ουσιαστικά ζητά πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων και υπακοής όπως στην εποχή του επιθεωρητή. Μόνο που τώρα απαιτούν και την ουσιαστική κατάργηση του συλλόγου διδασκόντων με την υποταγή του αρχικά στο διευθυντή-δερβέναγα, έπειτα στο φθηνό από το μνημόνιο, μαζοποιημένο από τις «συγχωνεύσεις», άδικο από την αξιολόγηση και παλιό και ξεπερασμένο «νέο» σχολείο της αγοράς και τέλος στο μνημόνιο την κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ.

    Η τρομοκρατία ΔΕΝ θα περάσει. Κάθε πολιτική δίωξη σε συναδέλφους, είναι δίωξη σε όλους μας!
    Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε μορφή ανακριτικής διαδικασίας εναντίον καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή