Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο αγώνας κόντρα στη χωματερή ξαναρχίζει

Ανοιχτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
Κυριακή, 17 Απριλίου 11:00 π.μ.
στον προαστιακό των Άνω Λιοσίων


Μετά την επιτυχημένη ανοιχτή συνέλευση συντονισμού στο Καματερό, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Καματερού, την Κυριακή 10 Απρίλη για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τη νίκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν μαζικοί φορείς και αγωνιστές από τις περιοχές :Φυλή, Πετρούπολη, Α. Λιόσια, Ζεφύρι, Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι, Χαϊδάρι.
Όλοι μαζί συναποφασίσαμε ότι:
• Για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κατοίκων και φορέων της περιοχής! Με την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση του αγώνα μας!
• Στο αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής δεν περισσεύει κανένας! Παρά μονό εκείνοι που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία αντιλαϊκών συμφερόντων, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν το δίκαιο αίτημα για το κλείσιμο της χωματερής για να κερδίσουν αντισταθμιστικά οφέλη.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού, παραδίδοντας την διαχείριση των απορριμμάτων στους μεγαλοεργολάβους (βλέπε Μπόμπολας κλπ)...
Το σχέδιο τους προβλέπει την παραχώρηση για 25 χρόνια των 3 χωματερών Φυλή –Κερατέα- Γραμματικό, στους ιδιώτες και δημιουργία 2 εργοστασίων καύσης στην Φυλή ,1 στην Κερατέα και 1 στο Γραμματικό. Στο όνομα των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και της ΕΥΔΑΠ , έχουν αποφασίσει να μας ξαναφέρουν και την ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ στη χωματερή της Φυλής.
Οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται με ηρωικό τρόπο εδώ και πολλούς μήνες, Αντιστεκόμενοι στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τον τόπο τους σε χωματερή. Για τον ίδιο λόγο πρέπει ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και εμείς οι κάτοικοι του Καματερού-Αγ.Αναργύρων της Φυλής της Πετρούπολης και μαζί μας ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ.

Δεν τους φτάνει που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε κόλαση και να δηλητηριάσουν ακόμα περισσότερο και τον αέρα που αναπνέουμε.

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ

* Αρνούμαστε να δεχτούμε άλλο την παραμονή της χωματερής στη Φυλή!
* Αρνούμαστε την δημιουργία εργοστασίων καύσης στη Φυλή!
* ΕΞΩ ΟΙ χωματερες και οι ΧΥΤΑ από τις κατοικημένες περιοχές.
* Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη των εργολάβων των σκουπιδιών!
* Έξω οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμάτων.
* Όχι στους «πράσινους» φόρους που ετοιμάζουν.
* Διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο γι΄ ανθρώπους και περιβάλλον.

6 σχόλια:

  1. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στους μεγαλοεργολάβους υιοθετεί πανάκριβες και πιο επικίνδυνες λύσεις ,για την υγεία μας και για το περιβάλλον όπως η «βιολογική» ξήρανση και καύση στη συνέχεια. Η λύση εξυπηρετεί τους μεγαλοεργολαβους που θα το αναλάβουν για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από την διαχείριση των απορριμμάτων και την όποια παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας. Διαδικασίες πανάκριβες που θα τριπλασιάσουν το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών και τελικά θα το μετακυλήσουν στις πλάτες μας μέσω των δημοτικών τελών.
    Παραβλέπουν εγκληματικά τις συνέπειες από τις διοξίνες που θα απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία της «ξήρανσης» και της καύσης. Δηλαδή και θα μας δηλητηριάζουν και θα τους πληρώνουμε από πάνω ή οπως λέει και ο λαός μας « εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»
    Οι συνέπειες, περιβαλλοντολογικές αλλά και οι οικονομικές θα αγγίξουν όλη την Αττική μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
    "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

    Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται για πολλοστή φορά να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στην ζωή τους.

    Είναι φανερή η απόφαση της κυβέρνησης που σηματοδοτήθηκε με την τροπολογία Ρέππα για ολοκληρωτική και με κάθε τρόπο επίθεση στο Κίνημα «Δεν Πληρώνω».
    -Ξυλοδαρμός μέλους του κινήματος από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εισηγητή της τροπολογίας Ρέππα, Μαγκούφη, στα διόδια του Μώλου.
    - Οι προσαγωγές/συλλήψεις μελών του κινήματος το τελευταίο διήμερο.
    - Οι μηνύσεις των εταιριών κατά μελών του κινήματος.
    - Η λειτουργία της αστυνομίας σαν ιδιωτικό σεκιούριτι των εργολάβων.
    - Η καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας και δικαιώματος.

    Κυβέρνηση και εργολάβοι έχουν τρομάξει από την ανταπόκριση και συμμετοχή του απλού πολίτη στο κίνημα. Παρόλα τα μέτρα και τις απειλές η δυναμική αυξάνει και αναγκάζει ως και τους δημοσκόπους να μας συμπεριλαμβάνουν στις μετρήσεις τους καταδεικνύοντας τον πανικό που προκαλεί το κίνημα στις συστημικές δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό τους.

    Το κίνημα οργανώνει έκτακτη συνέντευξη τύπου στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι με στόχο να καταδείξει την συμπαιγνία κυβέρνησης/εργολάβων, το ρόλο της αστυνομίας (με βάση καταγγελίες πολιτών και αστυνομικών) και να ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει τόσο σε επίπεδο νομικό όσο και με συγκεκριμένες κινηματικές δράσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

    «Δεν Πληρώνω» την κρίση τους
    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
    Τηλέφωνα Επικοινωνίας. 6956624410 – 6973388032
    www.denplirono.info - www.oxidiodia.gr
    e-mail:denprirono@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βιολογική ξήρανση και η καύση των απορριμμάτων υπόσχεται τεράστια κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους που θα πάρουν τις δουλειές.
    •Εφόσον θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα θα εισπράττουν και τα δημοτικά τέλη που αναλογούν στη διαχείρισή τους! Μάλιστα τα δημοτικά τέλη αναμένεται να εκτοξευτούν καθώς οι «νέες τεχνολογίες» κοστίζουν...
    •Τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, η οποία θα πωλείται είτε στη ΔΕΗ, είτε απευθείας στους καταναλωτές όταν η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερωθεί πλήρως (κι έτσι τα κέρδη αυξάνονται παραπέρα).
    •Ονομάζοντας την καύση των απορριμμάτων καύση «βιομάζας» θα δικαιούνται και επιδότηση. Η καύση βιομάζας (3) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, συγκαταλέγεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και επιδοτείται με 87€ ανά μεγαβατόρα!
    •Σκουπίδια εισαγωγής. Οι «γαμπροί» της καύσης όμως είναι πολλοί και η ελληνική «παραγωγή» δεν φτάνει. Ο «πρωτοπόρος» κ. Αλεξάκης βρήκε τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Για να εξασφαλίσει τα καύσιμα των 3 εργοστασίων που έχει στα σκαριά, θα εισάγει σκουπίδια από την Ιταλία, τα οποία αναμένεται να ανέρθουν στους 7 εκ. τόνους το χρόνο – και θα παράγουν ανάλογες ποσότητες τοξικής τέφρας, διοξινών κοκ! Μάλιστα η ιταλική κυβέρνηση θα τον επιδοτεί με 80€ ανά τόνο σκουπιδιών που θα ξεφορτώνεται!

    Εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων:
    •Διαλογή των απορριμμάτων στη πηγή (δηλαδή σε επίπεδο νοικοκυριών, επιχειρήσεων κοκ) σε 4 βασικές κατηγορίες: 1) χαρτί 2) πλαστικά – μέταλλα - γυαλί 3) ζυμώσιμα - οργανικά υλικά (υλικά φυτικής ή ζωικής προέλευσης) και 4) υπόλοιπα. Η διαλογή στην πηγή έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς το 40-60% των σκουπιδιών είναι ανακυκλώσιμο, το 40-60% ζυμώσιμο και μόλις το 10% είναι υπολείμματα και αδρανή υλικά.
    •Σε επίπεδο Δήμου, ομάδων Δήμων, ή πληθυσμιακών ενοτήτων που να φτάνουν μέχρι τις 200.000 περίπου κατοίκους, χρειάζεται η δημιουργία μικρών εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
    •Σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά, μέταλλα, γυαλί κοκ) και θα οδηγούνται απευθείας στην ανακύκλωση ώστε να επαναχρησιμοποιούνται.
    •Στο βαθμό που υπάρχουν σύμμεικτα απορρίμματα (σκουπίδια δηλαδή που δεν έχει προηγηθεί διαχωρισμός) αυτά θα οδηγούνται σε ταινιόδρομους όπου εργαζόμενοι θα αφαιρούν τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα προσθέτουν στις αντίστοιχες κατηγορίες που περιγράφηκαν παραπάνω.
    •Σε ότι αφορά το ζυμώσιμο τμήμα των απορριμμάτων η απάντηση είναι απλή: αερόβια κομποστοποίηση, αφαίρεση των αδρανών υλικών (π.χ. μπάζα από επισκευές) με κοσκίνισμα και αξιοποίηση του κομπόστ σαν υψηλής ποιότητας εδαφοβελτιωτικό υλικό. Τα αδρανή που προκύπτουν αξιοποιούνται στην οδοποιία ή σε αποκαταστάσεις τοπίου (π.χ. αποκατάσταση λατομείων).
    Οι μονάδες αυτές απαιτούν φτηνό και απλό μηχανολογικό εξοπλισμό και μπορούν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους Δήμους. Την ίδια στιγμή, δημιουργούν θέσεις εργασίας καθώς απαιτούν κυρίως εργατικά χέρια, τείνουν σε παραγωγή μηδενικών αποβλήτων, δεν προξενούν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, ούτε εκπέμπουν οσμές. Τέλος παράγουν εξαιρετικής ποιότητας χρήσιμα προϊόντα (π.χ. εδαφοβελτιωτικό υλικό κ.α.) που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους κατοίκους της κάθε περιοχής ή να πωληθούν, έτσι ώστε τα έσοδα των Δήμων να αυξηθούν και τα δημοτικά τέλη να μειωθούν.
    ΠΗΓΗ http://www.xekinima.org/arthra/view/article/oxi-stoys-xytaoxi-stin-kaysi-asfalis-diaxeirisi-ton-a/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ
    ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ,18/4/, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ Α.ΛΙΟΣΙΑ,
    ΣΤΙΣ 7ΜΜ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να σταματήσει η ανέγερση των δυο πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας. Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται τόσο από την συμμετοχή σας όσο και από τη διάδοση του παρόντος μηνύματος.

    Στην διεύθυνση http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/ θα βρείτε το αναλυτικό κείμενο και θα έχετε τη δυνατότητα υπογραφής αυτού.

    Ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας.

    ______________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γεώργιος Σουρής(1853-1919)μας θυμίζει ότι τα προβλήματα είναι παλιά και δείχνει λίγο ένα φταίχτη.

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό

    σ' όλη τη γη μοναδικό,

    εκατό να εξοδεύει

    και πενήντα να μαζεύει;


    Να τρέφει όλους τους αργούς,

    νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,

    ταμείο δίχως χρήματα

    και δόξης τόσα μνήματα;


    Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

    και να σε κλέβουν φανερά,

    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

    τον κλέφτη να γυρεύουνε;


    Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.


    Σπαθί αντίληψη,μυαλό ξεφτέρι,

    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού

    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.


    Θέλει ακόμα
    -κι αυτό είναι ωραίο-

    να παριστάνει τον ευρωπαίο.

    Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει

    στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

    Λίγο κατσούφης,

    λίγο γκρινιάρης,

    λίγο μαγκούφης,
    λίγο μουρντάρης.
    Και ψωμοτύρι και για καφέ

    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή