Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στους μετανάστες γιατί ο εχθρός είναι εντός των τειχών μας

Δημόσιοι υπάλληλοι, φορτηγατζήδες, δημόσια μέσα μεταφοράς… Και τώρα οι μετανάστες. Δυνατό χαρτί! Είναι συνήθως σκούροι, πολλοί, φτωχοί και παράνομοι. Δυστυχώς όμως η γκεμπελική προπαγάνδα έχει ένα μειονέκτημα: όσο τη χρησιμοποιείς τόσο φθείρεται.

Η κυβέρνηση αδυνατώντας πια να υφάνει μια θετική κοινωνική συναίνεση καταφεύγει στο σκληρό πυρήνα της λειτουργίας του κράτους: την ασφάλεια. Μονότονα, από την αντιμετώπιση των αδιόριστων καθηγητών έως αυτήν των μεταναστών, η κυβέρνηση υιοθετεί τον ρητορικό πατριωτισμό της έκτακτης ανάγκης και της εθνικής ευθύνης ως βάση για την περαιτέρω αυταρχική επιτάχυνση και διάχυση της μνημονιακής τάξης και ηθικής και της καπιταλιστικής απορρύθμισης.

Η κυβέρνηση με τόνους ψέματα και ρατσιστική ιδεοληψία στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας, ως το «νέο εχθρό» για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και χτίζει το φονικό για τους μετανάστες και συμβολικά ξενοφοβικό τείχος του Έβρου, ως μέσο αντιμετώπισης ενός «προβλήματος», όπως προσδιορίζεται η μαζική ανθρώπινη μετακίνηση. Αλλά ουσιαστικά χτίζει τη συναίνεση στη βάση της διαχείρισης των ατομικών και συλλογικών φόβων, στη βάση της πιο αποκρουστικής πρακτικής και ρητορικής. Εμφανίζει περίπου ως νομοτέλεια ότι η κρίση εντείνει τον ρατσισμό. Όταν το φάσμα της φτώχειας απειλεί όλο και περισσότερους από τους γηγενείς, το «δεν χωράμε άλλους» πλασάρεται ως αυτονόητο. Όμως, η κατάργηση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων κι η εξαθλίωσή τους ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων όλων μας και την εξαθλίωση όλης της κοινωνίας, προς το συμφέρον των «μετόχων» της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Η μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα από τους ρατσιστές και τους φασίστες, αθωώνει όλους τους πραγματικούς υπεύθυνους για την υποβάθμιση της ζωής μας.

Η κρατική διαχείριση του φόβου απειλείται μόνο από την πολιτική οργάνωση της ελπίδας. Οι αγώνες ενάντια στο «ισραϊλινής έμπνευσης» τείχος και στην αντιμεταναστευτική πολιτική, εκτός από το ανθρωπιστικό τους πρόταγμα, είναι αγώνες συνειδητοποίησης της εργατικής τάξης ενάντια σε κείνους που τσακίζουν απόκληρους, σώζουν τράπεζες και παραβιάζουν το νόμο. Η επεξεργασία κοινών στόχων, η υπεράσπιση των πιο καταπιεσμένων στρωμάτων, η μάχη κατά των διακρίσεων συμβάλλουν στην ανακούφιση αυτών των στρωμάτων, αλλά και στη διαμόρφωση της ταξικής τους συνείδησης. Η ανασυγκρότηση του στρατοπέδου όλων των καταπιεσμένων θα είναι η αρχή και τότε κανένα τείχος δε θα είναι αρκετό για να συγκρατήσει όσους θα επιζητούν δίκιο και αλήθεια.

Όχι στο τείχος του αίσχους στον Έβρο
Όχι στην πολιτική εκκαθάρισης, καταστολής και απελάσεων συνδικαλιστών αγωνιστών
Όχι στη μισαλλοδοξία, την πατριδοκαπηλία και τα ρατσιστικά ψέματα
Στήριξη του αγώνα των Αφγανών απεργών πείνας στα Προπύλαια για πολιτικό άσυλο

Όλοι στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο
στα Προπύλαια,Σάββατο 15 Ιανουαρίου, 2μμ
και στη συναυλία, 4μμ, στον Άγιο Παντελεήμονα

6 σχόλια:

  1. Με βασικό εργαλείο την εκφώνηση των -υπό ολοκληρωτικό έλεγχο- "μεγάλων" ΜΜΕ, αξιοποιώντας τα φαινόμενα συντηρητικοποίησης που προκαλεί η ανασφάλεια που γεννά η κρίση, η μάχη δίνεται με πλήρη ιδεολογική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και των ιδεολογημάτων του (χυδαίος ατομικισμός, κοινωνικός αυτοματισμός, ξενοφοβία και ρατσισμός, υποκουλτούρα, κυριαρχία των πιο χαμηλών ενστίκτων και προτύπων αισθητικής στην καθημερινότητα).
    Κυρίαρχο στοιχείο της περιόδου που ζούμε είναι η αντίληψη ότι "ο εχθρός είναι δίπλα μου". Είναι αυτός που θα μου πάρει τη δουλειά, θα "χώσει" τα παιδιά του , παίρνει περισσότερα χρήματα, δουλεύει λιγότερο, είναι πιο βολεμένος, πήρε δάνειο με μέσο κοκ.... Η κατάσταση παίρνει χαρακτηριστικά εμπόλεμης κατάστασης μέσα στην κοινωνία, με τα φαινόμενα «ανθρωποφαγίας» να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
    Βασικός στόχος της Αριστεράς αυτό το διάστημα θα έπρεπε να είναι -πέρα από την οργάνωση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων- η πρακτική συμβολή στην προστασία του κόσμου της εργασίας. Η παρέμβαση στην άγρια καθημερινότητα που διαμορφώνει συνειδήσεις, που περιθωριοποιεί μεγάλα τμήματα, που συμβάλλει στο τσάκισμα του ηθικού των «από κάτω». Το κτίσιμο κοινωνικών δομών και κινημάτων δράσης που θα «σώζουν ζωές» και ταυτόχρονα θα αποδεικνύουν έμπρακτα στα θύματα της κρίσης -και σε μας πρώτα απ’ όλα- ότι ο εχθρός είναι απέναντι κι όχι δίπλα (ταξική συνειδητοποίηση το λένε αυτό νομίζω), ότι μπορούμε να πετύχουμε έστω και μικρές νίκες, ότι η Αριστερά του μέλλοντος που υποσχόμαστε είναι μια Αριστερά που αξίζει να ασχολείσαι μαζί της.
    Ο τρόπος οργάνωσης αυτής της μάχης έχει επαρκώς αναλυθεί, τεκμηριωθεί, εκφωνηθεί:
    -Δίκτυα Αλληλεγγύης (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, υπηρεσίες νομικών συμβουλών, δωρεάν μαθήματα, συσσίτια και συλλογικές κουζίνες, αλληλέγγυα ταμεία ανακούφισης ανεργίας-φτώχειας κ.ά.).
    -Δράσεις Συλλογικής Ανυπακοής (κινήματα «δεν πληρώνω», παρεμβάσεις σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, μπλοκάρισμα σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, προστασία κοινωνικά αδύνατων που διώκονται για οικονομικές μικροπαραβάσεις κ.ά.)
    -Εναλλακτική και Αλληλέγγυα Διακίνηση Βασικών Αγαθών και Υπηρεσιών (παζάρια αλληλεγγύης, ανταλλακτικά δίκτυα προϊόντων, κατάργηση μεσαζόντων κι απ’ ευθείας προσέγγιση παραγωγών-καταναλωτών, αυτοδιαχειριζόμενες συνεταιριστικές μορφές οργάνωσης πολιτιστικών-κοινωνικών-οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών κ.ά.)
    Όλα τα παραπάνω έχουν δοκιμαστεί πρωτοβουλιακά σε μικρή αλλά επαρκή κλίμακα σε όλη τη χώρα με σημαντικά πετυχημένα παραδείγματα να προσφέρουν την εμπειρία τους και να διευκολύνουν τις καινούργιες δράσεις και πρωτοβουλίες να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς...

    ...Κανείς (ούτε το κυρίαρχο σύστημα ούτε ο κόσμος της εργασίας) πρόκειται να μας αναθέσει την εξουσία το επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα εξελίσσονται αυτά που είπαμε στην αρχή. Απολύσεις, πτωχεύσεις, κατασχέσεις, καταθλίψεις, αυτοκτονίες. Και αν συνεχίσουμε αυτό το χαβά, θα κατηγορούμε τον κόσμο (που φταίει βέβαια κι αυτός, άλλη κουβέντα όμως) ότι ψάχνει λύσεις άλλες, μακριά από τους δρόμους που του προτείνουμε εμείς...
    ...Κι ο φόβος δε νικιέται με λόγια, αλλά με πράξεις.

    ΠΗΓΗ http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1466

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. /Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιο

    Πρωτοφανές ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σήμερα το απόγευμα (15/1)στον Άγιο Παντελεήμονα, την ώρα που πλησίαζε στην πλατεία η αντιρατσιστική πορεία της πρωτοβουλίας του ΣΕΚ "Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό". Για πρώτη φορά στα χρονικά, ΜΑΤ επιτέθηκαν στους ακροδεξιούς με ζήλο που συνήθως χαρακτηρίζει επιθέσεις της αστυνομίας σε φοιτητικές πορείες, μολονότι οι εικόνες συνεργασίας ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής στην περιοχή είναι πολύ πρόσφατες (πιο χαρακτηριστική, η φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η Ελευθεροτυπία και στην οποία οι ακροδεξιοί φαίνονταν να επιτίθενται με μολότοφ σε αντιεξουσιαστές από κοινού με τα ΜΑΤ).
    Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλατεία υπήρχαν νωρίτερα περίπου 100 από τους ξενόφοβους ακροδεξιούς κάτοικους της περιοχής και 100 μέλη της Χρυσής Αυγής. Κάποια στιγμή για άγνωστό λόγο οι πρώτοι αποχώρησαν ενώ οι δεύτεροι παρέμειναν. Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι είχαν αποδοκιμάσει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ Πλεύρη και Γεωργιάδη που πήγαν να τους "συμπαρασταθούν" και οι οποίοι έφυγαν. Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετώπισε αντίστοιχα προβλήματα κατά την παρουσία του στην Πλατεία. Από τα επεισόδια συνελήφθησαν 2 άτομα και προσήχθησαν άλλα 13.
    ΠΗΓΗ http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1464
    (εκεί και -σπάνιο!- οπτικό υλικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κι άλλο ένα μέτωπο δράσης.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 11/1/2011
    Δεν θα τους περάσει!

    Σοκαρισμένη από τις μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις χιλιάδων ανθρώπων την περασμένη Κυριακή σε όλη τη χώρα, αλλά και από την τεράστια ανταπόκριση της κοινής γνώμης στο δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει το κίνημα κατά των διοδίων και τους πολίτες. Έτσι, λειτουργώντας ως υποχείριο των ιδιωτικών εταιριών, προχώρησε σήμερα στη σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής έριξαν χτες τα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» ώστε να εμποδίσει την πρόσβαση των κατοίκων στους παράπλευρους δημοτικούς δρόμους και να τους υποχρεώσει έτσι να πληρώνουν καθημερινά και επανειλημμένα τα διόδια ακόμη και για να πηγαίνουν από τα σπίτια τους στα κτήματά τους! Τη νύχτα η εταιρία, προκλητική, ξαναέστησε τα κάγκελα, αλλά σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και ο δήμαρχος απελευθέρωσαν εκ νέου την πρόσβαση στους δημοτικούς δρόμους. Ο δήμαρχος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι «κατόπιν εισαγγελικής εντολής».

    Η προκλητική σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση και τις ιδιωτικές εταιρίες. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δήμαρχο και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και την απόσυρση όλου του γελοίου και προκλητικού κατηγορητηρίου εναντίον του. Και ρωτάμε την κυβέρνηση-υπηρέτη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»: Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι στην τήρηση της νομιμότητας, ποιον από αυτή την εταιρία συλλάβατε για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, που επιπλέον έκοψε την Ελλάδα στα δύο επί πέντε μήνες;

    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Θεσσαλονίκη: 6974479243, Πιερία: 6973380700,Γιάννενα: 6972255216, Θεσσαλία: 6976864058, Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156,
    Αφίδνες: 6944298970, Αττική: 6974072825, 6972738059, Πελοπόννησος: 6936730668,
    Πάτρα: 6973426334, Ξάνθη: 6944729569, 6973824308

    www.diodiastop.com * diodiastop.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή, η επίθεση είναι καθολική κι ο αγώνας μας πρέπει να είναι πολυμέτωπος. Γι΄αυτό ας δούμε τα παρακάτω.

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

    Συνάδελφοι,
    Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, να έχει νίκη.

    Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Για την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων, παίρνοντας αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, που θα στηρίζουν ενεργητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους.

    Να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να πάρουμε αποφάσεις για κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στο νόμο σφαγείο για τις δημόσιες μεταφορές, την ανατροπή των ΣΣΕ, τις απολύσεις και τις περικοπές, την αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση δρομολογίων.

    Ως συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων βρεθήκαμε μαζί στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του σωματείου του Μετρό για κοινούς αγώνες και δράσεις. Η πρόταση μας για συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στον Γενάρη έγινε δεκτή σαν ένα ακόμα βήμα που θα ενώσει τα πιο διαφορετικά τμήματα του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβερνήσεις και του μνημονίου που διαλύουν τις συγκοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είμαστε όλοι μετανάστες!

    300 «εκβιαστές», «καταληψίες», «στασιαστές», «εισβολείς», «βρωμιάρηδες», «τσετσενοταλιμπάν», «νεοταξίτες πράκτορες», «λαρθοπρεζέμποροι» εμποδίζουν τα παιδιά μας να σπουδάσουν για να γίνουν άνεργοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι. Ο υπερχειλισμένος βόθρος της αστικής ολιγαρχίας έσκασε γεμίζοντας τον τόπο πολιτικά λύματα που ζέχνουν φριχτά. Στοργικές κλώσσες του αυγού του φιδιού κακαρίζουν παράφωνα για την τιμή των φρεσκοβαμένων ντουβαριών του παλιού κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Κι ένας κόσμος σε παράνοια να αρνείται πεισμάτικα να κατανοήσει τη μόνη αλήθεια των ημερών: είμαστε όλοι μετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιο.

    Aλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

    Τώρα με την κρίση για τη μετανάστευση θα μιλάμε;
    Το προφανές:Στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είμαστε πάντα με τους εκμεταλλευόμενους, ποτέ με τ’αφεντικά.
    Μια κρυφή αλήθεια:Θυμηθείτε την τελευταία φορά που μετά από μια κρίση μιλούσαν για αποδιοπομπαίους τράγους και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ήταν δεκαετία του 1930 και δεν τη λέγαν Frontex αλλά Βέρμαχτ…

    Ποιον συμφέρει να παραμένουν οι μετανάστες σε παρανομία;
    Το προφανές: Για δυο δεκαετίες η παράνομη μετανάστευση προσέφερε στην Ελλάδα φτηνή «μαύρη» εργασία, για τα «μεγάλα έργα» και την φαραωνική σπατάλη των Ολυμπιακών αλλά και για κάθε είδους μικρά και μεγάλα αφεντικά.
    Μια κρυφή αλήθεια: Πέρα από τα άμεσα χρηματικά κέρδη, το σύστημα διατηρεί τους μετανάστες σε παρανομία ώστε να υπονομεύει τα δικαιώματα και των ντόπιων. Όταν τα αφεντικά μετατρέπουν τους μετανάστες σε ανθρώπους-σκουπίδια, όλη η κοινωνία μετατρέπεται σε χωματερή δικαιωμάτων.

    Ποιον συμφέρει μια ελλάδα-φυλακή;
    Το προφανές: Όπως αναγνωρίζουν ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, τα τείχη, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι πλωτές φυλακές δεν πρόκειται να ανακόψουν την είσοδο των απελπισμένων. Αυτό που καταφέρνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η αύξηση του κέρδος των δουλεμπόρων (με το ανάλογο κόστος σε ανθρώπινες ζωές). Η εξαθλίωση των προσφύγων σε γειτονιές της Αθήνας, στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα δημιουργεί διαπραγματευτικό χαρτί για τις σχέσεις με τις χώρες της Ε.Ε. και την Τουρκία.
    Μια κρυφή αλήθεια: Όταν η καταστολή, η αστυνομία και ο στρατός παρουσιάζονται συνέχεια ως η λύση για τα κοινωνικά ζητήματα, τότε στρώνεται ο δρόμος για τη χούντα της εποχής του ΔΝΤ.

    Πόσοι τελικά χωράμε;
    Το προφανές: Η ανθρώπινη δραστηριότητα, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και σε ισορροπία με τη φύση, αυξάνει πάντα τον κοινωνικό πλούτο. Εκεί χωράμε όλοι.
    Μια κρυφή αλήθεια: Πριν ξεσπάσει η ολομέτωπη επίθεση που αποκαλούνε κρίση, μια έρευνα του ΟΗΕ ανέφερε ότι αν η ΕΕ θέλει να διατηρήσει την αναλογία παραγωγικού/μη παραγωγικού πληθυσμού του 1995, θα χρειαστεί 135 εκατομμύρια μετανάστες ως το 2025. Τελικά, τα αφεντικά προτίμησαν την αύξηση των χρόνων εργασίας, τη μείωση των συντάξεων και την κατεδάφιση της κοινωνικής πρόνοιας…
    Με απλά λόγια, όσο λιγότερα τα δικαιώματα, τόσο λιγότεροι χωράμε…

    Σήμερα στην Ελλάδα δεν χωράνε οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αλλά ούτε και οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε οι εργάτες (όταν ο εργάτης στην Κίνα δουλεύει με 85 € το μήνα…), ούτε βέβαια χωράνε οι αγρότες (150.000 μικρομεσαίοι αγρότες εγκατέλειψαν την παραγωγική διαδικασία πριν από την κρίση και η Ελλάδα, από αυτάρκης διατροφικά, έφτασε να εισάγει τα πάντα).
    Είκοσι χρόνια τώρα οι πολυεθνικές και η μαφία των τραπεζών μεταφέρουν κεφάλαια και επιχειρήσεις εκεί όπου το κέρδος είναι μεγαλύτερο και τα δικαιώματα ανύπαρκτα ενώ, μέσω του δανεισμού και του χρέους, καταστρέφουν χώρες ολόκληρες.
    Είκοσι χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία, μπουκωμένη στα ανούσια προνόμια του καταναλωτισμού και του life-style, ακολούθησε τυφλά τις σειρήνες του συστήματος της λεηλασίας και της απανθρωπιάς. Σήμερα βλέπει μουδιασμένη να της αφαιρούνται όλα τα ουσιώδη: ασφάλιση, συντάξεις, περίθαλψη, εκπαίδευση…

    Εδώ, όπως και παντού, η αντίσταση στο χρεωκοπημένο σύστημα που μας καταστρέφει είναι η μόνη επιλογή. Εδώ, όπως και παντού οι αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι η μόνη μας ελπίδα.

    Aπό την Κ. Κούνεβα μέχρι τους απεργούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, από τους αιγύπτιους ψαράδες της Μηχανιώνας μέχρι τους απεργούς πείνας εργάτες γης στα Γιάννενα, από τους απεργούς στη Σκάλα Λακωνίας μέχρι την απεργία πείνας των 300, οι αγώνες των μεταναστών μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.

    Μόνο με την αλληλεγγύη στους αγώνες των μεταναστών για πλήρη δικαιώματα μπορεί να υπάρξει αντίσταση στον εφιάλτη που ετοιμάζουν για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή