Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στους δρόμους αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/, 5.30 μμ
ΤΡΙΤΗ 17/11/, 4.30 μμ


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/.

Την Δευτέρα, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταφθάνει στην χώρα μας η τρόικα των «επιτηρητών». Έρχεται για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα την «δικαίωσε» ώστε να συνεχίσει μια πολιτική που θέλει να σώσει τις τράπεζες από την χρεοκοπία οδηγώντας σε αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει να βγάλει τις επιχειρήσεις από την κρίση βυθίζοντας τους εργαζόμενους στην φτώχεια!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ


Ήδη οι μεγάλοι αγώνες της προηγούμενης περιόδου έχουν αδυνατίσει την κυβέρνηση. Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαϊκή κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11/, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα κάνουν την εφαρμογή της αδύνατη. Ο ενιαίος, μαζικός, πολιτικοποιημένος αγώνας όλων των εργαζόμενων, η άρνηση του κατακερματισμού, των ξέπνοων επετειακών απεργιών είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/, 5.30 μμ,
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΟΥΛΗ

ΤΡΙΤΗ 17/11/, 4.30 μμ,
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

7 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

    Είμαστε από τις ελάχιστες ΕΛΜΕ πανελλαδικά που έχουμε κάνει ήδη 2 μαζικές ΓΣ από τον Σεπτέμβριο κι έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις τόσο για τοπικά προβλήματα, όσο και για τη γενικότερη τραγική κατάσταση της χώρας μας. Έτσι, μετά τις αποφάσεις της ΓΣ, στις 2/11/, η ΕΛΜΕ συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010
    Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε. καλούν τους συναδέλφους στην κινητοποίηση (Παρασκευή 12/11, 11 πμ) στο Υπουργείο Παιδείας, που διοργανώνουν οι διοριστέοι συνάδελφοι.
    Ιδιαίτερη επικαιρότητα και σημασία αποκτά η συγκεκριμένη κινητοποίηση, καθώς έρχεται να αντιπαλέψει τη θεσμοθέτηση και έκτου(!) είδους εργασιακής σχέσης μέσα στη δημόσια εκπαίδευση – αυτού που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «ημερομίσθιος αναπληρωτής ΕΣΠΑ».

    Οργή προκαλεί η νέα σύμβαση που το Υπουργείο Παιδείας ετοίμασε για όλους τους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ στο δημόσιο σχολείο. Με το καρότο της αναπλήρωσης και το μαστίγιο της ανεργίας το Υπουργείο έχει προσλάβει περίπου 4000 εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών, και για την παράλληλη στήριξη. Δύο μήνες περίπου οι συνάδελφοι δούλευαν χωρίς σύμβαση και απλήρωτοι και τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να καταθέσουν καταγγελίες στο ΙΚΑ, τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει «λευκή απεργία», το Υπουργείο εκδίδει τη νέα σύμβαση για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Ως άλλοι ωρομίσθιοι, λοιπόν, θα υπολογίζεται η μισθοδοσία τους κατ΄ αναλογία με τις ημέρες δουλειάς. Εκτός από την υποκρισία της …ημερομισθίας, υπάρχει και το θέμα της ομηρείας των συναδέλφων. Η διαδικασία πληρωμής που περιγράφεται θυμίζει τα απλήρωτα ωρομίσθια και τις καθυστερήσεις της περσινής και προπέρσινης χρονιάς. Πότε και πώς θα εκταμιευτούν τα χρήματα για τις πληρωμές; Μετά τη λήξη του προγράμματος, ως είθισται; Οι συνάδελφοι κλήθηκαν να κάνουν αιτήσεις προτίμησης πρόσληψης με βάση το καθεστώς εργασίας των αναπληρωτών που υπήρχε και τώρα με μια εγκύκλιο καταργούνται τα πάντα.

    Η όποια σχολική λειτουργία μέσω προγραμμάτων και όχι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού είναι προβληματική και επικίνδυνη και για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές. Σχολικές λειτουργίες με ημερομηνία λήξης απλά και μόνο προφανώς για να αρπάξουν οι «ημέτεροι», εξαντλητικοί όροι για τους μαθητές και όροι εργασίας πρωτάκουστοι, εκτός των εργασιακών δικαιωμάτων, εκτός των όρων επιβίωσης… Καλούμε τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους εκπαιδευτικών να πάρουν άμεσα δυναμική θέση. Η νέα μονομερής σύμβαση της ντροπής πρέπει να αποσυρθεί.

    ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήραν μπρος κι οι φλεγματικοί Βρετανοί!!!

    Μαζικές Συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας στο Λονδίνο
    10/11/2010

    Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν 50.000 φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.Κατα τη διάρκεια της πορείας φοιτητές μαζί με καθηγητές κατάφεραν να εισέλθουν στο Millbank Tower, την έδρα του Κυβερνώντος κόμματος. Οι φοιτητές έκαναν κατάληψη του κτιρίου έχοντας ανέβει στην ταράτσα του μετα βρετανικά Μ.Α.Τ. να βρίσκονται απο κάτω.

    Οι φοιτητές που προχώρησαν στην κατάληψη του Millbank Tower έστειλαν μέσω της Guardian το εξής μήνυμα :
    "Στεκόμαστε ενάντια στις περικοπές, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους που έχουν πληγεί.Είμαστε κατά όλων των περικοπών και της εμπορευματικοποίησης της εκπαίδευσης.Θέλουμε να δείξουμε την αντίθεσή μας προς το σύστημα των Tories που επιτίθεται στους φτωχούς και βοηθά τους πλούσιους.Αυτή είναι μόνο η αρχή."

    Σήμερα, τα δίδακτρα για τους ευρωπαίους και βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας δεν ξεπερνούν τις 3.290 στερλίνες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή και κατ' έτος. Η κυβέρνηση του Κάμερον σχεδιάζει να επιτρέψει στα Πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα μέχρι τις 6.000 στερλίνες, φτάνοντας σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις», τις 9.000 στερλίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθήνα, 10/11/2010

    Για την εισαγωγική επιμόρφωση

    To Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας χειρίζεται φέτος το θέμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης (παρά την από 19/10/2010 ανακοίνωση της ΟΛΜΕ).

    Δεν αρκούν οι οφειλές των προηγούμενων ετών και η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας απογεύματα και Σαββατοκύριακα και μάλιστα με δικά τους έξοδα (χωρίς να υπάρχει νομικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο), αλλά ήρθε να προστεθεί εγκύκλιος, η οποία αναφέρεται στην υποχρέωση των νεοδιόριστων συναδέλφων να παρακολουθήσουν την Εισαγωγική Επιμόρφωση, αν θέλουν να μονιμοποιηθούν.

    Θεωρούμε ότι υποχρέωση του Υπουργείου, είναι να οργανώνει την Εισαγωγική Επιμόρφωση με τρόπο που να βοηθά τους εκπαιδευτικούς και όχι να τους εξοντώνει οικονομικά, οικογενειακά ή εργασιακά.

    Παρά την επίκληση συγκεκριμένου νομικού πλαισίου του Π.Δ 45/1999, είναι προφανές ότι αυτό, όπως και το ευρύτερο εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο για την εισαγωγική επιμόρφωση (από το ν.1566/85 μέχρι και αυτόν τον πρόσφατα ψηφισθέντα, ν.3848/2010) δεν εφαρμόζονται, αφού καταρχήν, η ενεργοποίηση της διαδικασίας γίνεται μετά την έναρξη των μαθημάτων και όχι όπως η νομοθεσία προβλέπει πριν.

    Επιπροσθέτως οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για τις μέχρι στιγμής εργασίες που έχουν προσφέρει, ενώ εξακολουθούν να επωμίζονται με δικά τους έξοδα νέες, για την απρόσκοπτη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου.

    Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, είτε μέσω συμπλήρωσης του νομικού πλαισίου, είτε μέσω συμπλήρωσης της εγκυκλίου να δοθούν σαφείς οδηγίες προγραμματισμού της επιμόρφωσης, σε στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες, εντός του διδακτικού ωραρίου και αν αυτό δεν είναι εφικτό, με τη νομική πρόβλεψη που ισχύει για την αποζημίωση εκτός ωραρίου εργασίας. Διαφορετικά, να ορισθεί νέος προγραμματισμός της επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και εντός της διετίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα του νόμου.

    Μέχρι να υπάρξουν σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, η νομική και συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ προς όλους τους συναδέλφους (επιμορφούμενους κι επιμορφωτές) που απέχουν από την Εισαγωγική Επιμόρφωση και δεν νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους μια ατελέσφορη διαδικασία είναι δεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει κι άλλο....

    Αθήνα, 10/11/2010

    Σχετικά με πιέσεις της Διοίκησης για την καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου

    Μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων που έχουν διατεθεί σε σχολεία της Α/βάθμιας ότι έχουν αυξηθεί οι πιέσεις να αποδεχτούν περισσότερες ώρες από αυτές που προβλέπει το ωράριό τους κάνουμε γνωστό ότι:
    1. Δεν πρέπει να αποδεχθούν την υπογραφή όποιου σχετικού εγγράφου τους καλούν να υπογράψουν.
    2. Να επιμείνουν με έγγραφη αίτησή τους να λάβουν γραπτή ενυπόγραφη εντολή για την ανάληψη των επιπλέον ωρών.

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με νομικούς και θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση για τις περαιτέρω κινήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ
    Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και φοιτητές διαδήλωσαν στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ με πορεία από το Πολυτεχνείο στη Βουλή ενάντια στην παρουσία της «Τρόϊκας» (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) του Μνημονίου στην Ελλάδα. Στην κεφαλή της πορεία ήταν το πανό του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με το σύνθημα «ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ» η κινητοποίηση θεωρείται πετυχημένη αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αποφασίστηκε λίγες μέρες πριν. Όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος, η συγκέντρωση του ΚΚΕ έφτανε στο τέλος της ενώ η ουρά της πορείας των πρωτοβάθμιων ήταν στην Ομόνοια.
    Τα συνθήματα που ακουστήκαν στην πορεία ήταν:
    Αυτή η χούντα η κυβερνητική, με πάλη του λαού θα ανατραπεί!
    Λιτότητα, ανεργία αυτή είναι του ΠΑΣΟΚ η πολιτική!
    Ψωμί, παιδεία, ελευθερία – κάτω η τρόϊκα και η τυραννία!
    1,2,3 πολλά πολυτεχνεία – κάτω η κυβέρνηση και η τυραννία!

    Τη διαδήλωση υποστήριξαν τα ακόλουθα σωματεία:
    Σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου χάρτου Αττικής,
    ΕΛΜΕ Ελευσίνας και Ά ν ω Λ ι ο σ ί ω ν-Ζεφυρίου,
    Σύλλογοι δασκάλων Κ. Σωτηρίου, Αριστοτέλης, Κερατσινίου-Περάματος
    ΠΕΑΕ (αδιόριστοι),
    ΣΕΙΝΑΠ,
    Σωματείο μισθωτών τεχνικών
    Σωματείο ΜΟΔ
    Συνδικάτο εργαζομένων στο αεροδρόμιο
    Συνδικάτο ιδιωτικής υγείας Πειραιά
    Σωματείο ΟΤΑ Ν. Ιωνίας
    ΟΕΝΓΕ
    Συμμετείχαν ακόμα το δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    (ΠΗΓΗ http://aristerovima.gr/details.php?id=1181)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χιλιάδες φοιτητές στις ιταλικές πόλεις διαδήλωσαν κατά της μεταρρύθμισης στα Παν/μια και κατά του προϋπολογισμού λιτότητας...
    Απέναντι στην καλπάζουσα οικονομική κρίση, η ιταλική κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει μία σειρά από νόμους λιτότητας για την επόμενη διετία, με στόχο να εξοικονομήσει 9 δισ. Ευρώ, ενώ συνέπεια των περικοπών θα είναι η μείωση 130.000 θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση μέσα στην 5ετία 2009-13.
    Η μεταρρύθμιση στα Παν/μια προβλέπει κυρίως την συγχώνευση των μικρώτερων ιδρυμάτων, την είσοδο στα διοικητικά συμβούλια των ανωτάτων ιδρυμάτων ειδικών εκτός του ακαδημαϊκού χώρου και μείωση της θητείας των πρυτάνεων. Οι πολέμιοί της υποστηρίζουν πως αυτή η μεταρρύθμιση αποσκοπεί κυρίως στην περιστολή των δαπανών, κυρίως μέσω της μη ανανέωσης των συμβολαίων ορισμένου χρόνου δεκάδων χιλιάδων ερευνητών...

    Για την υπουργό Παιδείας Μαριαστέλα Τζελμίνι οι διαδηλώσεις τούτες «αντανακλούν τα παλιά συνθήματα εκείνων που επιθυμούν να διατηρήσουν αναλλοίωτο το κατεστημένο καθεστώς, εκείνων που εξ υπαρχής είναι ενάντιοι σε κάθε είδους αλλαγή». «Πρέπει να αποκτήσουμε ένα ποιοτικό σχολείο, καλλίτερα συνδεδεμένο με τον κόσμο της εργασίας και πιο διεθνοποιημένο», τόνισε η υπουργός.
    (ΠΗΓΗ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/11/2010_364880)

    My name is Μαριαστέλα. ANNA DIAMANTI Μαριαστέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή