Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΜΕ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΟΦΑΣΗ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση του στις 25-10-10, αποφάσισε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, από τις 12μ.μ. έως τις 2.00μ.μ., για να προϋπαντήσουμε την υφυπουργό Παιδείας στα εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων (Πυθαγόρα και Πιττακού, Ζωφριά).


Ά. Λιόσια, 25-10-10


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαργαρώνη Λύντια Ψιμούλη Χρυσούλα

2 σχόλια:

  1. Ο αγώνας κόντρα στην προκλητική πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης έχει πολλές μορφές κι άλλες τόσες ανάγκες για να προχωρήσει.
    Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ

    Αθωώθηκαν από το μονομελές δικαστήριο ανηλίκων 105 μαθητές που κατηγορούνταν για τις καταλήψεις του 2009.
    ΟΛΑ τα μέλη των 15μελών συμβουλίων 8 σχολείων από Ορεστιάδα, Βύσσα και Κυπρίνο παραπέμφθηκαν βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999, κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της εισαγγελέως Ορεστιάδας.

    Η εκπαιδευτική κοινότητα του Έβρου (μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) καθώς και οι κοινωνικοί φορείς, τα κόμματα και οι πολιτικές νεολαίες στάθηκαν στο πλευρό των δικαζόμενων μαθητών.
    Με πρωτοβουλία των δυο Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ κηρύχθηκε 24ωρη απεργία και διοργανώθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα 29 Οκτώβρη στις 8 το πρωί. Ακολούθησε η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στην πόλη της Ορεστιάδας. Οι διαδηλωτές παρά το τσουχτερό κρύο, παρέμειναν έξω από τα δικαστήρια μέχρι τη λήξη της δίκης. ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, παρά τη σχετική απόφαση που υπήρχε (κάποιοι φαίνεται ότι ασχολούνται μόνο με τις επικείμενες εκλογές!!).

    · Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία απ’ τα σχολεία.
    · Να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

    * Να ακυρωθεί το Μνημόνιο και όλες οι πολιτικές, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια εκπαίδευση και τη ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης στην Τσόχα με παράσταση σχεδόν όλου του συλλόγου εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, ΕΛΜΕ ....

    Μετάβαση με πούλμαν, χωρίς ραντεβού. Δωρεάν μεταφορά από την εταιρεία που μεταφέρει τα παιδιά στο Ζεφύρι, τους ευχαριστούμε.
    Καλά αποτελέσματα. Συζήτηση σε καλό κλίμα, τέθηκαν ερωτήσεις, επιχειρήματα.

    ΤΡΙΤΗ 26-10-2010

    OK, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΑΡΗΚΑΝ, ΑΝΑΣΑΝΑΝ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΗ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΛΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή