Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Θεσμοθέτηση Επιτροπών

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 22-12-09 αποφάσισε τη δημιουργία των εξής θεματικών επιτροπών:

1) Επιτροπή για το Κτιριακό
για την προώθηση και την επίλυση των χρόνιων κτιριακών προβλημάτων της περιοχής μας που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη μαθησιακή διαδικασία και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών. Γι’αυτό το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει ο συντονισμός με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα απευθυνθούμε στους Συλλόγους Γονέων και στα 15μελή Συμβούλια μαθητών για τη συνδιοργάνωση συσκέψεων, εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

2) Επιτροπή για το Οικονομικό-Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό- Εργασιακό
για την κατάθεση προβληματισμών κι επεξεργασία θέσεων, καθώς και για τη συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κι άλλους τοπικούς συλλόγους εργαζομένων ώστε να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις, ημερίδες και κινητοποιήσεις για τις εξελίξεις που, λόγω της κρίσης, πλήττουν τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

3) Επιτροπή για το Μορφωτικό-Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό-Μεταναστευτικό & την Αποκέντρωση (Καλλικράτης):
για να ανταλλάξουμε ιδέες κι απόψεις πάνω στα θέματα αυτά και να διοργανώσουμε εκδηλώσεις που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών μας τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Προσκαλούμε τους/τις συναδέλφους/σες που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν.
Υπεύθυνοι Επιτροπών
:
1) Κτιριακό: Ψιμούλη Χρυσούλα 6973807553, Κουρνιώτης Χρήστος 6948836189, Μαργαρώνη Λύντια 6944251408, Ρούπα Γεωργία 6932513396.
2) Οικονομικό: Σαμοϊλης Γιάννης 6939450993, Λουμιώτης Κώστας 6977093009.
3) Μορφωτικό-Πολιτιστικό: Μαργαρώνη Λύντια 6944251408, Ψιμούλη Χρυσούλα 6973807553, Κουρνιώτης Χρήστος 6948836189

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

1 σχόλιο:

  1. Μετα τς εκλογες και για να μην πω και παλι..
    Δεν βγαινει τιποτα,δεν ακουει κανεις..
    Ειπα τα θελω μου ..ιεραρχησα τις αναγκες μου.& μου ειπαν γραφτα και στο blogue..

    Ουτοπικο;
    Ανωφελο;
    Θα δειξει..

    Θα ηθελα λοιπον το συνδικαλιστικο ετος του 2009-2010 να απασχοληθει εκτος των αλλων και με..παρεμβασεις-λυσεις-προωθησεις- του τυπου..

    • Σωστοτερη-αποτελεσματικοτερη διοικηση στα γραφεια των Δευτεροβαθμιων και γιατι οχι μια on line συνδεση τους ..(οπως εφορια)

    • Laptop σε ολους τους καθηγητες (οπως α’ γυμνασιου..)

    • Επισης να γινει γνωστο ,ποσες ειναι οι ωρες γραφειου σε καθε σχολειο και απο τι εξαρταται (π.χ. σχολειο με 50 καθηγητες και 350 μαθητες ποσες ωρες γραφειου δικαιολογει;; υπαρχει καποια λογαριθμικη σχεση που να τις δινει;;)

    • Οι εκπτωτικες παροχες να γινουν εκτος απο θεατρα και σε s/m, σε βιβλιοπωλεια ,σε καταστηματα Η/Υ,σε τουριστικα γραφεια και οπου αλλου.. Ειμαστε πολλοι και αυτο πιστευω ειναι ενα καλο διαπραγματευσιμο «χαρτι»

    • Τα 23 euros της συμμετοχης μου στην ΕΛΜΕ να γινουν 3..(ας πουμε ο,τι το 3 ειναι το ανωτερο ψυχολογικο οριο για να τα «δωσω» χωρις «γκρινια»!!)

    • Η ταυτότητα του εκπαιδευτικου που μας δινεται μετα την καταβολη των 23 ευρω, να δινεται απο την Διευθυνση του σχολειου ή απο την δευτεροβαθμια που υπηρετουμε.

    • Να επιδιωχθουν συνθηκες κατοικιας,διατροφης και συνυπηρετησης οπως των στρατιωτικων του ΥΕΘΑ..

    • Τα παιδια των εκπαιδευτικων ή και οι εκπαιδευτικοι ακομα να πηγαινουν δωρεαν κατασκηνωσεις.

    • Καθε σχολειο να εχει κουζινα με ψυγειο,ντουλαπια , χρεωδη για καφε κτλ. και οχι αυτο να θεωρειται «αντιπαλοτητα» με το κυλικειο..

    • Καθηγητες συνοδοι σε εκδρομες ν’ αμειβονται με τουλαχιστον 100 ευρω την ημερα (ας αναλογιστουμε τι θα γινει αν ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ σε εκδρομες και τι «συστημα» θα καταρρευσει..(πουλμαν-ξενοδοχεια Κ.Π.Ε κτλ.) και ας καταλαβουμε κι εκει την «δυναμη» μας..(μεχρι και εκθεση «σχολικου τουρισμου γινεται καθε χρονο στο Ζαππειο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή