Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Όλοι κι όλες την Πέμπτη, 26/11, στην 24ωρη απεργία και τις διαδηλώσεις

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

25 χρόνια ΕΛΜΕ, αγώνες και μια μικρή ιστορία!

23/11/20

Όλοι κι όλες την Πέμπτη, 26/11, στην 24ωρη απεργία και

τις διαδηλώσεις στις 11πμ σε Υπουργείο Εργασίας και Κλαυθμώνος!

(με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας)

Αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία!!!

Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, το ΕΚΑ και τα υπόλοιπα σωματεία

να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη η νέα καραντίνα, εξακολουθεί να αφήνει έκθετο τον λαό, επιμένοντας στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της ιδιωτικής Υγείας. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ, με μαζικές και πραγματικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού και με πραγματική επίταξη όλων των αναγκαίων ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ουσιαστικής ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα, επέμεινε στην πολιτική του μεγάλου συνωστισμού στις αίθουσες, της μη διενέργειας δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα και των προσλήψεων εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι, τώρα καταφεύγει στο κλείσιμό τους καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας κι άλλο τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Η απαράδεκτη αδιαφορία για την ουσιαστική ενίσχυση και των ΜΜΜ συμπληρώνει τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι εγκληματικές απέναντι στο λαό.

Αντί λοιπόν να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Αυτό επιβεβαιώνουν περίτρανα οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλε ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις “καθ άπασαν την επικράτεια”, εξαπέλυσε άγρια αστυνομική βία, προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων με μοναδικό στόχο να καταστείλει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Τα αυταρχικά όμως σχέδιά της και οι απαγορεύσεις συνάντησαν την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Την ίδια ώρα, με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση” η κυβέρνηση επελαύνει ξανά ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις ενός αιώνα αγώνων των εργαζομένων. Χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. Νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα για να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

Τα σχέδια κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να μείνουν στα χαρτιά! Η 24ωρη απεργία, που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για τις 26 Νοέμβρη, πρέπει να μετατραπεί σε ημέρα μαζικού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά – συνδικαλιστικά – δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί στις 26/11.στις διαδηλώσεις στις 11πμ στη Σταδίου, σε Υπουργείο Εργασίας και πλατεία Κλαυθμώνος.

Επιπλέον, καλεί την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να στηρίξουν άμεσα τις διαδηλώσεις αυτές. Να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση της κεντρικής απεργιακής κινητοποίησης!

- Κάτω τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης!

- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

- Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις – Πραγματικές και αξιοπρεπείς αυξήσεις για όλους!

- Να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις γιατρών, δημιουργία νέων ΜΕΘ, δωρεάν τεστ για όλους κλπ.

- Να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για όλους με15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ , καθαριότητα κλπ

- Να μην περάσουν τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα ΕΠΑΛ και συνολικά για την ΤΕΕ!


Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και ΜΜΜ για όλο τον λαό!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Μαζικά στη συγκέντρωση και τηνπορεία στις 11πμ με όλα τα μέσα προστασίας!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου