Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΟΛΟΙ κ ΟΛΕΣ κ ΠΑΛΙ σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ, 1/6, στις 7μμ στα Προπύλαια



Εμπρός για την 8η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση!!! 


ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η ΟΛΜΕ να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ

τον ΑΓΩΝΑ κι ΟΧΙ να τον ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ν/Σ, ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ 
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ


Την Πέμπτη 28/5 κατατέθηκε στην Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που έχουμε προβλέπεται να έχει ψηφιστεί έως τις 10/6. Υπογραμμίζεται ότι έγιναν κάποιες υποχωρήσεις του υπουργείου, όσον αφορά π.χ. το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, αλλά το ν/σ αυτό βρίθει και άλλων αντιεκπαιδευτικών διατάξεων και πρέπει να αποσυρθεί! Γι΄ αυτό αγωνίζεται το εκπαιδευτικό κίνημα από την πρώτη στιγμή και χάρη σε αυτόν τον αγώνα έγιναν αυτές οι υποχωρήσεις.

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ορίστηκε για το Σάββατο 6/6, πολύ καθυστερημένα, καθώς θα έχουν περάσει 9μέρες μετά την είσοδο του ν/σ στη Βουλή και ενώ η ψήφισή του προγραμματίζεται 4 μέρες μετά. 

Με βάση τις αποφάσεις της ΓΣ και του ΔΣ της ΕΛΜΕ προχωρούμε μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ενώσεις και ομοσπονδίες γονέων, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλα σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων στα επόμενα αποφασιστικά αγωνιστικά βήματα με δράσεις και κινητοποιήσεις και καλούμε τις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πάψουν να κωλυσιεργούν και να πράξουν το ίδιο.
ΕΠΙΣΗΣ
  1. Οργανώνουμε τοπικά δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, με ανοιχτές επιστολές προς τους γονείς, ανάρτηση πανό, αφισών και συναντήσεις συντονισμού με φορείς και σωματεία.
  2. Καλούμε τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων να εκδώσουν ψηφίσματα για απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και της ΥΑ και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
  3. Συμβάλλουμε στην οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας και αποκλεισμών σε ΔΔΕ και ΠΔΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου