Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

το ΑΣΥΛΟ ανήκει στον ΛΑΟ


ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/7, στις 6.30μμ στα Προπύλαια

Η ακραία νεοφιλελεύθερη και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει από τις πρώτες μέρες τις άγριες διαθέσεις της με μέτρα, που παίρνει ή εξαγγέλλει σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής. Υπαγωγή μετανάστευσης και φυλακών (με νέες φυλακές Γ ) στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και των ΕΡΤ, ΑΠΕ στον απευθείας έλεγχο του πρωθυπουργού!... Νέες αλλαγές στον νέο ποινικό κώδικα κι απελευθέρωση μεγαλοκαταχραστών, κατάργηση του ασύλου  και σκληρή καταστολή με πάνοπλους αστυνομικούς κλπ. Πρώτος στόχος τα κοινωνικά δικαιώματα και οι ελευθερίες στο βωμό της δήθεν ασφάλειας!... και ακολουθεί το ξήλωμα του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ υπέρ της φοροδιαφυγής και της παράνομης εργασίας, το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας με πρώτη τη ΔΕΗ κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ίσως η πρώτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που δημοσιοποιήθηκε, αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο, μια κοινωνική κατάκτηση σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το άσυλο έχει προκύψει μέσα από μακροχρόνιους σκληρούς ταξικούς αγώνες και συγκρούσεις της νεολαίας μας και των πολιτών της χώρας και είναι ιστορική κατάκτηση για κάθε δημοκρατικό πολίτη, που κατοχυρώθηκε εμφατικά με τους αγώνες ενάντια στην 7χρονη χούντα και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το άσυλο δεν διαφυλάττει μόνο τις λεγόμενες ακαδημαϊκές ελευθερίες, κάτι που έχει ουσιαστικό νόημα όταν αυτές δεν είναι μέρος της ζούγκλας της αγοράς και του κεφαλαίου. Είναι δικαίωμα του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος κι επομένως
και κάθε ομάδας εργαζομένων να συνέρχεται και να δρα πολιτικά, όταν οι κοινωνικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί αυτό το δικαίωμα σε άλλους χώρους εκτός από τους πανεπιστημιακούς.

Δεν είναι αλήθεια, αλλά αστειότητα και κυρίως μαύρη προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ ο ισχυρισμός ότι εκεί βρίσκει καταφύγιο η εγκληματικότητα, γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται σε βάρος των εργαζομένων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι ίδιες παντού, με τα ίδια αποτελέσματα, ανεργία, λιτότητα, φτώχεια, εξαθλίωση κλπ. Επομένως, στους χώρους των πανεπιστημίων δεν παρατηρείται παραβατικότητα κι εγκληματικότητα μεγαλύτερη από όση παρατηρείται σε άλλες περιοχές της χώρας και η κρατική καταστολή από τη φύση της δεν σταματά αυτές τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά αντίθετα, τις ενισχύει και τις εμπεδώνει. Είναι χρέος των φοιτητών, αλλά και των εκπαιδευτικών και όλων των πολιτών ευρύτερα να υπερασπίζονται και να μην επιτρέπουν να περάσουν πολιτικές περιορισμού του ασύλου, των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Tα πανεπιστήμια χρειάζονται άμεσα ουσιαστική αύξηση δαπανών και να λειτουργούν ελεύθερα και σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, πανεπιστημιακή κοινότητα κλπ) στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Ιουλίου, στις 6.30μμ στα Προπύλαια, μέρα που θα είναι στη Βουλή η πρόταση για τη κατάργηση του ασύλου και μια μέρα πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου