Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για τους διορισμούς στην εκπαίδευση



Όλοι / ες στις κινητοποιήσεις για τους διορισμούς στην εκπαίδευση
τη Δευτέρα, 7/1, στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη, 8/1, στη Βουλή
και την Παρασκευή, 11/1, στην απεργία και στην πορεία στη Βουλή 


Η ΕΛME στηρίζει όλες τις δράσεις ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις, αλλά πραγματικά μαζικοί διορισμοί των αναπληρωτών. Στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα για το κρίσιμο αυτό θέμα, επιβεβαιώθηκε ότι η ψήφιση επισπεύδεται και θα γίνει ως τη Δευτέρα, 14/1.

Την Παρασκευή, 11/1, γίνεται απεργία (με δύο 3ωρες στάσεις) με συγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή για τους διορισμούς και είναι σημαντικό να είναι μαζική η συμμετοχή σε αυτή όλων μας και των αναπληρωτών και των μόνιμων συναδέλφων. 

Μια 3ωρη στάση, 8 – 11, έχει προκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ και μια άλλη 3ωρη, 11 – 2, από την ΕΛΜΕ για το πρωινό ωράριο των σχολείων και αντίστοιχα έχει γίνει και για το εσπερινό ωράριο. Επίσης, χρειάζεται να καλυφθούν τα έξοδα των συναδέλφων από την περιφέρεια για μετακινήσεις από και προς την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί την ίδια μέρα.

Επιπλέον, καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ τώρα να αποφασίσει νέα Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ για το Σάββατο 12/1 για επιπλέον κλιμάκωση του αγώνα.  

Θεωρούμε ότι ως τη ψήφιση θα πρέπει να υπάρχουν γεγονότα κινηματικά και συσκέψεις συντονισμού της δράσης μας. Στόχος βασικός πρέπει να είναι να κατοχυρωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις – διορισμοί, αλλά δεν θα υπάρξουν απολύσεις με κανένα τρόπο για τους συναδέλφους μας τους αναπληρωτές και δεν θα προχωρήσει η αξιολόγηση μέσα από αυτές τις διαδικασίες! Ο κίνδυνος της απόλυσης είναι μεγάλος γιατί, αν και καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, τα νέα κριτήρια και το προσοντολόγιο εκτός της προϋπηρεσίας με τις υπάρχουσες αλλαγές ως τώρα, προκαλούν μεγάλες ανατροπές στην κατάταξη των αναπληρωτών.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου