Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη


Όλοι στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
στα Προπύλαια στις 12μμ και στις 5.30μμ

Πριν 10 χρόνια ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Και έφερνε στο προσκήνιο μαζί με την κυβερνητική και κρατική καταστολή και τρομοκρατία και τα πρώτα σημάδια της άγριας κρίσης, που πλησίαζε. 

Το βίαιο ξέσπασμα τότε της νεολαίας κυρίως, χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζόμενων, που διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες τότε, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Ήταν ένας αγώνας για τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά κι ελευθερία, που λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. Ήταν αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, όταν ακόμη «δολοφονούνται τα όνειρα» των νέων, η δημόσια παιδεία πλήττεται, η ανεργία κτυπάει κόκκινο και η μετανάστευση των νέων γιγαντώνεται, ο αγώνας για τα  δικαιώματα της νέας γενιάς και για κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν ίσως την μόνη ελπίδα.
Σήμερα οι «παγκόσμιοι εκμεταλλευτές» τρομοκρατούν και ματοκυλίζουν τους λαούς με πολέμους, προσφυγιά και εξαθλίωση. Υποδαυλίζουν την αλληλοσφαγή των λαών και τον εμφύλιο των φτωχών, μέσα από τον εθνικισμό και το φασισμό, που  δηλητηριάζουν τα σχολεία και την κοινωνία.
Σήμερα είναι χρέος μας ως πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε τείχος υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής και του μέλλοντός τους! Να θυμίσουμε στους μαθητές μας τους αγώνες για όλα αυτά και να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη.
  ΜΑΖΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
ενάντια στη ΒΑΡΒΑΡΗ πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου και των ακολούθων τους

Να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ το ΤΕΡΑΣ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου