Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη Γ. Συνέλευση για το 2016-17


Όλοι/όλες στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη
          29 Σεπτέμβρη στις 12.40 στο 2ο Γυμνάσιο Α. ΛΙΟΣΙΩΝ

Τα σχολεία γεμίζουν με μαθητές. Η εκπαίδευση γίνεται συζήτηση απ΄ όλους. Τι αλλαγές έγιναν; Τι αλλαγές θα γίνουν; Οι γονείς ρωτούν κι οι εκπαιδευτικοί ρωτούν... 

Κι όμως, εμείς, οι εκπαιδευτικοί  μπαίνοντας στα σχολεία γνωρίζουμε ότι έχουμε να αναμετρηθούμε πρώτα και κύρια με την συναισθηματική και οικονομική ανασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων με την εκπαίδευση. Τα μνημονιακά έργα των κυβερνήσεων , των δανειστών, της Ε.Ε  και του κεφαλαίου.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Τα πρότυπα της επιτυχίας του υπουργείου για την νέα χρονιά

Αν ένα σχολείο έχει 100 μαθητές.
Οι 36 θα ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο φτώχειας
Οι 29 δε θα θερμαίνουν επαρκώς το σπίτι τους το χειμώνα που έρχεται.
Οι 25 θα  αντιμετωπίζουν σοβαρές υλικές στερήσεις. 
Οι 24 θα έχουν άνεργο ένα γονέα και οι 5 άνεργους και τους δύο.
Οι 12 δεν θα παίρνουν τις αναγκαίες πρωτεΐνες που χρειάζονται για να μεγαλώσουν.                      Θα πάνε σχολείο οι 98. Οι 2 θα δουλεύουν. 
(Από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ…)



Στενάζουμε όλοι : καθηγητές – γονείς - μαθητές κάτω από το βάρος της σκληρής λιτότητας και της άγριας φορολογίας, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «δίκαιη ανάπτυξη», τη στιγμή που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, μοιάζουν σαν κωμωδία από τα παλιά. 20 δις φόροι σε 6 μήνες(!), βουνό τα χρέη, οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις κατρακυλάνε, «κανόνια» σε επιχειρήσεις και η ανεργία θεριεύει, χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά, η υγεία καταρρέει. Από τις «νέες θέσεις εργασίας» οι μισές είναι προσωρινές και κακοπληρωμένες. Τα τραγικά αποτελέσματα μιας καταστροφικής πολιτικής που εκπορεύονταν και συνεχίζουν να εκπορεύονται  από  κυβέρνηση και «δανειστές» - πολλαπλασιάζονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου