Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πάμε ξανά!

ΟΛΟΙ στη ΓΣ την Τετάρτη, 2/12 & στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη, 3/12

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τετράδα των δανειστών και η ψήφιση και πολλών άλλων νέων αντιλαϊκών μέτρων μέσα στο Νοέμβρη κτυπάει άμεσα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Αγωνιζόμαστε εδώ και 5 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις τραγικές επιπτώσεις τους στη ζωή μας. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας κόντρα σε όσους ευθύνονται για την τεράστια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο από τη δική μας ΕΛΜΕ έχουν γίνει μικρά, αλλά κρίσιμα βήματα με επιτυχία αυτήν την περίοδο. Από την προηγούμενη Γ. Συνέλευση πέρασαν 60 περίπου συνάδελφοι, παρά το χαλασμό που γινόταν από βροχές και πλημμύρες. Στην απεργία το ποσοστό έφτασε στο 55% και αρκετοί συμμετείχαμε στη διαδήλωση. Και οι δυο αριθμοί είναι από τους πιο υψηλούς πανελλαδικά. Τέλος, ήμασταν παρόντες και στη μεγάλη πορεία στις 17/11. Στη συνέχεια, καλούμε σε νέα ΓΣ, που θα γίνει την Τετάρτη, 2/12, στις 12.30μμ, για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας και τη γενική πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 3/12, στις 11.30πμ. Θα ακολουθήσει ως τις 18/12 η εκλογοαπολογιστική ΓΣ και ως τις 22/12 οι εκλογές για το ΔΣ.

Καλούμε σε νέους αγώνες γιατί έρχονται νέες μειώσεις των μισθών και διάλυση των συντάξεων, με το νέο μισθολόγιο και το νέο ασφαλιστικό. Γιατί συνεχίζεται το έγκλημα με την ανεργία και την απλήρωτη εργασία για πάνω από 2 εκ εργαζόμενους, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ακρίβεια σε τρόφιμα και αγαθά. Επιπλέον, η συνέχιση του ΕΝΦΙΑ και τα χρέη προς τις τράπεζες θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυριά στην απώλεια ακόμη και της κύριας στέγης. Τα αντιδραστικά μέτρα του 3ου μνημονίου, εκτός από τα χρέη σε τράπεζες, θα αυξάνουν και τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τη φοροληστεία, την απορρύθμιση των 100 δόσεων και την αύξηση εισφορών.

Εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των βασικών μας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως της εργασίας, της ασφάλισης, της υγείας και της παιδείας, αλλά και της στέγης, του ρεύματος, του νερού και των άλλων αγαθών για κάθε άνθρωπο που δεν μπορεί λόγω οικονομικής αδυναμίας να αποπληρώσει τα χρέη του.

Απαιτούμε:  
·  Προστασία του μισθού, της Ασφάλισης και των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.
·    Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους. Απαγόρευση πώλησης  των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών.
·  Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη σε τράπεζες, κράτος, ρεύμα, νερό. Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες.
·  Κατάργηση αντιλαϊκών φόρων και ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο τα κέρδη του.

Δεν χρωστάμε σε τράπεζες, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ
Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου