Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Το υπουργείο τιμωρεί τους μαθητές και τους καθηγητές που αγωνίζονται για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ, 14/4, 11πμ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Τσόχα 11-15,


Η κυβέρνηση με το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Μετά τους καθηγητές, σειρά έχουν οι μαθητές και οι γονείς τους να υποστούν την εκδικητική μανία της σε 6 σχολεία στην περιοχή μας και σε πάνω από 100 στην Αττική. Θα κάνουν μάθημα στις 23, 24 και 25 Απριλίου, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, για να αναπληρώσουν τις μέρες των καταλήψεων. Όταν σε όλο τον κόσμο οι μαθητές κάνουν τις διακοπές τους γιατί το έχουν ανάγκη με βάση την παιδαγωγική επιστήμη, οι δικοί μας τιμωρούνται γιατί αγωνίζονται.

Εκείνοι οι μαθητές που προχώρησαν σε καταλήψεις διεκδικώντας καλύτερη μόρφωση κόντρα στις εξετάσεις - σφαγείο στην Α΄ τάξη του «Νέου» Λυκείου. Εκείνοι που θέλουν να λειτουργούν τα σχολεία δίχως τις τραγικές ελλείψεις, που και φέτος παρατηρήθηκαν σε πάρα πολλά από αυτά. Δίχως τα πάνω από 2000 κενά καθηγητών που υπήρχαν το Δεκέμβρη του 2013 και δίχως τις χιλιάδες ώρες μαθημάτων, κυρίως πανελλαδικών, που δεν πραγματοποιήθηκαν στις καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ. Αυτές τις ειδικότητες που το καλοκαίρι του 2013 η κυβέρνηση έκανε δώρο στα ιδιωτικά ΙΕΚ, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα - αχρηστία 2100 καθηγητές.

Πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν
εξαιτίας αυτής της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου; Όλοι εμείς, καθηγητές, μαθητές και γονείς, επιβάλλεται να τους αξιολογήσουμε και να τους απολύσουμε. Όπως ακριβώς κάνουν αυτοί σε μας!...

Το Υπουργείο με την 1396/Γ2 Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13  επιβάλλει να γίνονται μαθήματα μέχρι 3 ημέρες το Πάσχα. Παράλληλα, επιβάλλει παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες από τρεις. Καταργεί παλαιότερες διατάξεις, που έδιναν τη δυνατότητα στην κάθε σχολική κοινότητα να ρυθμίζει το θέμα αυτό με βάση τις ανάγκες της. Η κυβέρνηση επιβάλλει για τους εκπαιδευτικούς την επιστράτευση και για τους μαθητές και τους γονείς την τιμωρία. Όλοι βλέπουμε ότι κάθε απόφαση για την παιδεία δημιουργεί συνεχώς νέα προβλήματα, αντί να λύνει.
Καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων και τα 15μελή των 6 σχολείων που θίγονται, αλλά και των υπολοίπων για να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους γι΄αυτό το αντιπαιδαγωγικό και βαθιά τιμωρητικό μέτρο. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση γιατί η εργασία στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία.
Επιπλέον, το ΔΣ κήρυξε 3ωρες στάσεις εργασίας συμπληρωματικές στις αντίστοιχες της ΟΛΜΕ, τόσο για την πρωινή όσο και για την εσπερινή βάρδια των σχολείων για τις 23, 24 και 25 Απριλίου. Στόχος είναι κανείς να μην κάνει μάθημα στις διακοπές του Πάσχα.
     
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου