Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ




 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, χθες, 20-9-13, στη 1.30 το πρωί, αποφάσισε στην 3η και τελική ψηφοφορία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 2ήμερη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 23-24/9.

Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων. (κάθε ΕΛΜΕ έχει από 1 ως 15 ψήφους ανάλογα με τα ενεργά μέλη της). Η 5ήμερη δεν πέρασε για 4 ψήφους στην 1η  ψηφοφορία (284 με 288). Η 3ήμερη δεν πέρασε για 9 ψήφους στη 2η ψηφοφορία (246 με 255) και έτσι καταλήξαμε στη 2ήμερη.

Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε απόφαση για πενθήμερες, δεχόμενοι ακόμη και ενδιάμεση συνέλευση την Τετάρτη για εκτίμηση και συνέχιση. ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ μαζί με το ΠΑΜΕ, δυστυχώς, ανέλαβαν πλήρως τη μάχη για να μη βγει η απεργία. Καταψήφιζαν τις προτάσεις μέσω των προέδρων που επηρεάζουν με αποτέλεσμα να μη περνάει καμιά συνθετική άποψη που είχε τα χαρακτηριστικά των 5θήμερων και της μεγαλύτερης διάρκειας. Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε να ψηφίσει ακόμη και την δική του πρόταση για απεργία διάρκειας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες, που τους προτείναμε μεταξύ της 1ης και της 3ης ψηφοφορίας. 

Υπήρξαν και σκέψεις να μη βγάλουμε απόφαση, να γυρίσουμε στα σχολεία και να αποφασίσουμε σε νέες γενικές συνελεύσεις στη  επόμενη εβδομάδα. Με αυτήν την πρόταση θα σταματούσαμε, αλλά θα δείχναμε στους συναδέλφους, που στηρίζουν την απεργία, ότι είμαστε ανυποχώρητοι. Όμως, το τίμημα θα ήταν βαρύ συνολικά γιατί με την απόφαση ότι σταματάμε, θα αφήναμε στον αέρα τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που συνεχίζουν την απεργία κι όσους εμπνεόμενοι από μας αρχίζουν τώρα να κινητοποιούνται. Το δίλημμα λοιπόν ήταν: σταματάμε ή συνεχίζουμε την απεργία έστω και με τη μορφή που τελικά ψηφίστηκε.


                    Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    υπερασπίσου το παιδί γιατί,
    αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα

    Έγινε η ΓΣ μας την Πέμπτη, 19/9, όπου συμμετείχαν 150 συνάδελφοι περίπου. Τελικά ψήφισαν 124. Την πρόταση για 5ήμερες επαναλαμβανόμενες ψήφισαν 99 (79,8%), τη 48ωρη του ΠΑΜΕ 11 (8,8%), πρόταση για λευκή απεργία 3 (2,6%), Λευκό 11 (8,8%).

    Ο δίκαιος, συγκλονιστικός και καταξιωμένος στα μάτια της κοινωνίας αγώνας μας πρέπει συνεχιστεί για 2η βδομάδα. Η μεγαλειώδης παρουσία των συναδέλφων στην απεργία, τα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τις τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις και στις απεργιακές επιτροπές αποτελούν εγγύηση και ιερή παρακαταθήκη γι΄αυτήν την αγωνιστική επιλογή και προοπτική.

    Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας για την υπεράσπιση και τη διάσωση ολόκληρης της κοινωνίας. Διεκδικεί εκπαίδευση και μόρφωση όλων των παιδιών, αντίστοιχη των μορφωτικών δυνατοτήτων της εποχής, δημόσια και δωρεάν διασφάλιση όλων των κοινωνικών αγαθών, απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους. Τέλος, ο αγώνας μας διεκδικεί την υπεράσπιση της ελευθερίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του, ενάντια στη νομιμοφανή ή όχι βία κι αυταρχισμό και ιδιαίτερα ενάντια στον εγκληματικό και φρικιαστικό φασισμό και ναζισμό. Αυτό το φίδι πρέπει να πεθάνει και θα πεθάνει με τους λαϊκούς ενωτικούς και δυναμικούς αγώνες μας.

    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
    Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!
    Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά
    Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία στα σχολειά και σε όλη την κοινωνία

    Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός
    δεν περισσεύει από το σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Προχωράμε:
    • Σε νέα επαναλαμβανόμενη 5νθήμερη απεργία από τις 23/9. Οι Γ. Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Προέδρων την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα αποφασίζουν για συνέχιση ή όχι.
    • Σε περιφρούρηση της απεργίας με τις απεργιακές επιτροπές.
    • Σε διατήρηση, αλλά και συγκρότηση νέων κέντρων αγώνα τοπικά και κεντρικά.
    • Σε ανάπτυξη του απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης για στήριξη των συναδέλφων. Όλοι να λαμβάνουν ενίσχυση ανάλογα με τις μέρες απεργίας τους. Όσοι δεν τη χρειάζονται ενισχύουν το απεργιακό ταμείο. Επιπλέον ενίσχυση όσων έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Εναλλακτικοί τρόποι ηλεκτρονικής ενίσχυσης του αγώνα μας.
    • Σε δέσμευση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των αιρετών του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ ώστε να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων απέναντι στους διευθυντές κι υποδιευθυντές που υπονομεύουν την απεργία.
    • Σε συντονισμό του αγώνα με μαθητές, γονείς, δασκάλους και άλλους εργαζόμενους με τις Ομοσπονδίες Δ-Ι Τομέα και το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δ-Ι Τομέα.
    • Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που οργανώνονται.
    • Σε σχολεία κλειστά από την απεργία, αλλά ανοικτά στην κοινωνία και το όνειρο για μαθήματα αγώνα και δημοκρατίας από όλους προς όλους.
    • Σε καταγγελίες-ψηφίσματα ενάντια στη ναζιστική, εγκληματική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ενάντια στη δολοφονική συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής σε Άνω Λιόσια και Φυλή που σκορπίζει το τον καρκίνο και το θάνατο στους κατοίκους της περιοχής εδώ και 50 χρόνια.

    Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε
    η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος




    ΑπάντησηΔιαγραφή