Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !!!



Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 Θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλατεία Κλαυθμώνος, 2μμ,


Κοινή διακήρυξη σωματείων και φορέων 
 
Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε 

διάλυση τη δημόσια δωρεάν παιδεία

Στα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής
χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.

Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς
μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.
Παλεύουμε για την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά», που προχωρά σε καταργήσεις τμημάτων, οδηγεί σε διάλυση το πανεπιστήμιο εναρμονίζοντάς το με τις ανάγκες της αγοράς και ιδιωτικοποιεί τη λειτουργία του.

Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.

Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρείες.

Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών, αξιοπρεπείς μισθούς, ψωμί και σταθερή - μόνιμη εργασία για όλο το λαό.

Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής.

Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.

Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.

Να τους σταματήσουμε


Όλοι – ες μαζί, ξεκινάμε έναν κοινωνικό ανένδοτο, έναν παλλαϊκό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ: Α΄ Αθηνών, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνδρου – Κέας – Κύθνου – Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης», Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, «Αριστοτέλης», «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Ικαρίας και Φούρνων, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορίνθου, Κ. Σωτηρίου, Λαγκαδά, Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», Ν. Αργοσαρωνικού, Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», Νίκαιας, Ν. Σμύρνης, «Παρθενώνας», Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Πειραιά «η Πρόοδος», Σπάρτης, Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, Χαϊδαρίου, Χανίων. 


ΕΛΜΕ : Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας), Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστερίου), Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Δ΄ Ανατολικής Αττικής, Ε΄ Ανατολικής Αττικής, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου, Β΄ Έβρου, Β΄ Κορινθίας, Λάρισας,  Λέσβου, Πρέβεζας, Χανίων.



Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

Συντονιστικό Ωρομισθίων και Αναπληρωτών

Συντονιστικό Νηπιαγωγών
Σωματείο Εργαζόμενων Καθηγητών στα Φροντιστήρια


5 σχόλια:

  1. ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!

    Η κ. ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
    και το όνομα της αναφέρεται 4 φορές στην «Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ» με τα 2058 ονόματα
    Ελλήνων πολιτών που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα HSBC.

    Η κυρία ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΓΚΡΟΛΟ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ (Ιταλο-Λιβανέζικης καταγωγής)
    βρίσκεται στην λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στον αριθμό 128.
    Η μητέρα της ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΜΠΟΥΑΦ, βρίσκεται επίσης στην Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ στη θέση
    2 αλλά και στην θέση 767.
    Η γιαγιά της Γκρατσιέλας, ΕΛΕΝΗ ΣΑΦΡΑ - ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ, βρίσκεται και αυτή στην
    Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στον αριθμό 127.

    Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
    της Βουλής, που ερευνά την Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λένε πως τα ποσά που είχαν καταθέσει στην HSBC η σύζυγος, η πεθερά και η
    μαμά της πεθεράς του κ. Κεφαλογιάννη υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ!!!!

    Τι να πούμε, τι; Τι να τραγουδήσουμε;;;;;;;;;;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρά τη διαρκή οικονομική κρίση τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ενώ μια νέα μελέτη κατατάσσει ορισμένα από αυτά στο 3% της παγκόσμιας ελίτ των ιδρυμάτων, με πρώτο απ' όλα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Τα αποτελέσματα προέκυψαν από έρευνα της ομάδας Cybermetrics του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών με την ονομασία Webometrics και τα παρουσίασε στην Ελλάδα το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης εκπαίδευσης, που αποτελείται από πανεπιστημιακούς από την Πάτρα.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα vima, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών κατατάσσονται στα κορυφαία διεθνώς, με το Αριστοτέλειο, μάλιστα, να εντάσσεται στο «κλειστό κλάμπ» του 1% των καλύτερων πανεπιστημίων.

    Επιπλέον, άλλα τρία ιδρύματα, τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Ιωαννίνων και Θράκης, βρίσκονται μέσα στο 5% της παγκόσμιας κατάταξης. Τέλος, για πρώτη φορά στο 10% των καλύτερων ανώτατων ιδρυμάτων εμφανίζονται και δύο ΤΕΙ, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

    Ωστόσο, η έρευνα του Ισπανικού Κέντρου καταγράφει ότι κατά την περίοδο της κρίσης τα ελληνικά ιδρύματα δεν είχαν την άνοδο που παρουσίαζαν στο παρελθόν καταφέρνοντας, πάντως, να μείνουν σε κάποιο υψηλό επίπεδο. Η λίστα του Webometrics Ranking Of World Universities καταδεικνύει και τα «πάνω - κάτω» των ελληνικών ΑΕΙ σε σχέση με παλαιότερες έρευνες.

    Χαρακτηριστικά το Αριστοτέλειο βρίσκεται στην 194η θέση, ενώ πέρυσι ήταν στην 158η, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέβηκε 83 ολόκληρες θέσεις από την περασμένη χρονιά και βρίσκεται στην 268η θέση.

    Το Πολυτεχνείο υποχώρησε 48 θέσεις και κατατάσσεται στο νούμερο 417 της λίστας, ενώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ψηλότερα, καθώς τοποθετείται στη 460η θέση από την 516η.

    Τέλος το Πανεπιστήμιο Πατρών έπεσε από την 327η θέση στην 556η.

    Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας, πάντως, είναι ότι τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως καταλαμβάνουν στη συντριπτική τους πλειονότητα δημόσια ανώτατα ιδρύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η 14χρονη Ελένη Κέμπσον, μαθήτρια της Γ' τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης κέρδισε σε έναν διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο!

    Το τραγούδι της «Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι άποψη» («Pink is Not a Color it's an Attitude») που έγραψε η ίδια αναδείχθηκε πρώτο στο διαδικτυακό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού με τίτλο «Beat 100».

    Η Ελένη, όπως είναι φυσικό, πλέει σε πελάγη ευτυχίας: «Νιώθω πολύ όμορφα, λογικό δεν είναι;»

    Το σημαντικό όμως είναι ότι θεωρεί πως η πρώτη της θέση είναι μια ευκαιρία να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο της, αλλά και όσοι φοιτούν σε αυτό: «Κάνουμε οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μάθημα σε λυόμενες αίθουσες», αναφέρει στο περιοδικό «Ε».

    «Δεν υπάρχει σίτιση, ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά όσων πάμε στο σχολείο από μακριά».

    Η Ελένη Κέμπσον καθημερινά διανύει δεκάδες χιλιόμετρα με ταξί για να πάει και να έρθει στο σχολείο της από τον Μόλυβο στη Μυτιλήνη: «Κάθε λίγο και λιγάκι η μεταφορά μας διακόπτεται, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο μεταφοράς. Άσχημες καταστάσεις».

    Παιδί ενός ζευγαριού Αγγλων που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του λεσβιακού τοπίου και αποφάσισαν να ζήσουν στον Μόλυβο από τότε που η Ελένη ήταν ενός έτους, η 14χρονη μαθήτρια αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, όταν ενημερώθηκε γι' αυτόν από τον ξυλογλύπτη πατέρα της. Γύρισε το τραγούδι της στο μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο της παραλίας στην Εφταλού και το ανέβασε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.beat100.com. Πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι, το οποίο είναι μια μπαλάντα για τα προβλήματα που η Ελένη αντιμετώπισε με συμμαθήτριές της στο σχολείο, ήταν ήδη στην πρώτη θέση. Τη Δευτέρα αναδείχθηκε και επίσημα πρώτο, με δεύτερη μια συνομήλική της από τις ΗΠΑ.

    «Στην αρχή», λέει η Ελένη, «ούτε που το περίμενα πως μπορεί να κερδίσω... Την τελευταία εβδομάδα, όταν άρχισα να σταθεροποιούμαι στην πρώτη θέση, άρχισα να το φαντάζομαι. Πλέον άρχισα να μην το πιστεύω ξανά. Γι' αυτό σκέφτομαι πια μόνο τη συναυλία του σχολείου μου και μια ροκ συναυλία που ετοιμάζουμε επίσης...».

    Ενθουσιασμένη είναι όμως η Ελένη και για το ότι την επιτυχία της αγκάλιασαν οι φίλοι και συμμαθητές της. «Το βραβείο είναι 400 δολάρια, αλλά με νοιάζει ότι όποιον βλέπω στο σχολείο με ρωτάει "νικήσαμε;". Με νοιάζει που δεν νίκησα εγώ, αλλά νικήσαμε όλοι μαζί εκεί στο σχολείο, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες», καταλήγει.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H MAΘΗΤΡΙΑ ΦΟΙΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΟΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΝ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...
    Χ.Τ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 9-3-13

    Όπως έχουμε ξαναπεί, στις μέρες μας ισχύει το “από μικρό και από ΔΗΜΑΡ μαθαίνεις την αλήθεια”... Λίγες μέρες μετά την εκπληκτική δήλωση - αποκάλυψη πως οι εφημερίες των γιατρών δεν αποζημιώνονται ... γιατί τα λεφτά η κυβέρνηση τα έδωσε στους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ (!!!), η υφυπουργός υγείας κ. Σκοπούλη ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ χθες με αφορμή την παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας ... Καμαρώστε δήλωση :

    «Ζητώ τόσο από τις γυναίκες στα διάφορα κόμματα όσο και από τις γυναικείες οργανώσεις και από τις αντίστοιχες επιτροπές να κάνουμε μια προσπάθεια, η οποία να οδηγεί σε μία αύξηση χρόνου της γυναίκας στην ενασχόληση με το παιδί της τα πρώτα τρία χρόνια. Τι προτείνω συγκεκριμένα; Το προτείνω σε εσάς, για να πάει αλλού. Προτείνω οι γυναίκες να έχουν την ευχέρεια από τη δουλειά τους να λείπουν και να είναι κοντά στα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θα μπορούσαμε, παραδείγματος χάρη, τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα» (!!!!!)

    Με άλλα λόγια η αποτρόπαιη ΧΟΥΝΤΑ κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και ο άθλιος τρικομματικός κυβερνητικός θίασος χατζηαβάτηδων που εφαρμόζει την πολιτική της “βάζει μπροστά” ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ από το δημόσιο ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ... ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ (!!) - ακούς εκεί θράσος οι ... “επίορκες”- και μάλιστα μόνο με το 50 % του μισθού (!!!). Βέβαια σε ανταπόδοση θα τους δίνουμε ... voucher για να ψωνίζουν φτηνά ελληνικά προϊόντα. Ποιά “ελληνικά προϊόντα” ;; Τα ελληνικής κατασκευής πάμπερς ; Τα ελληνικής κατασκευής μπιμπερό ; Τα ελληνικής κατασκευής βρεφικά γάλατα ; Τα ελληνικής κατασκευής παιδικά ρούχα ; Τα ελληνικής κατασκευής σκευάσματα βρεφικής περιποίησης ;

    Οι άνθρωποι έχουν ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΥΣ. Επιβεβαιώνεται με κάθε δήλωσή τους, με κάθε τους ενέργεια πως η καταστροφική πολιτική τους είναι ΠΟΛΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...

    Ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ είναι πλέον ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ...
    Είναι θέμα τόσο ατομικής, όσο και συλλογικής επιβίωσης ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή