Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


-Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. πραγματοποιούμε Συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 5μ.μ.


-Πανελλαδική στάση εργασίας, 12 με λήξη ωραρίου, την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 12:30 μ.μ. στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15).


-Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και Συλλαλητήριο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, κατά των πολιτικών που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ασκούνται από την ελληνική Κυβέρνηση σε απόλυτη συμφωνία με την Τρόικα!



--
 

4 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ
    ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
    Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ
    ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ
    ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ
    ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΧΤΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ, 9/11/12

    Στη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Υπουργός επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγούν σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία.
    Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!
    Εκτίμησή μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για το αντίθετο.
    Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των εργαζόμενων!
    Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.
    Φρόνιμο είναι να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο.
    Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1967… ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

    Ιδού λοιπόν που φτάσαμε, και εμείς οι εκπαιδευτικοί, να γίνουμε αποδέκτες της κλασικής απειλής του επηρμένου εξουσιαστή νεοέλληνα, απέναντι στον αδύναμο δημόσιο υπάλληλο που προσπαθεί, καλώς ή, έστω, κακώς να κάνει τη δουλειά του σε χώρους (Στρατός-Αστυνομία κ.τ.λ.) όπου, είτε λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, είτε λόγω παράδοσης, δεν υπάρχει το αμετάθετο και χωλαίνει ακόμα η διαφάνεια!

    Μιλάμε για διάταξη του ψηφισμένου νύχτα Μνημονίου 3, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός παιδείας, ως άλλος Γιώργος Παπαδόπουλος έχει την εξουσία, στο όνομα της «εθνικής οικονομίας, των αναγκών της υπηρεσίας και το συμφέρον (sik) της παιδείας», να μετακινεί-μεταθέτει εκπαιδευτικούς ανά την Ελληνική Επικράτεια, χωρίς βεβαίως δική τους αίτηση, «με δαπάνες της υπηρεσίας» και, αν αρνούνται, να τους απολύει!

    Μίλησα για Γεώργιο Παπαδόπουλο γιατί θυμήθηκα το 1969, που ήμουν μαθητής στην 5η τάξη του 2ου Γυμνασίου Αρένων Βέροιας και μας ήρθαν ένας Γυμνασιάρχης, τρεις καθηγητές και μια καθηγήτρια, με υποχρεωτική μετάθεση-μετακίνηση απ’ τη Θεσσαλονίκη. Όταν, προϊόντος του χρόνου, τους ρωτήσαμε πως και ήρθαν στη Βέροια, ενώ είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, μας είπαν, μέσες άκρες (φόβος γαρ) πως τους έφεραν, με απόφαση υπουργού, για «να αναβαθμιστούν τα σχολεία της επαρχίας»!

    Αυτό ακριβώς ζούμε τώρα. Ένας υπουργός απόλυτος άρχοντας, που αποφασίζει αυτός και μόνον αυτός, ποιο είναι το συμφέρον της παιδείας, της υπηρεσίας, της εθνικής οικονομίας και, στο όνομα αυτών, μετακινεί ανθρώπους ως πιόνια, διαλύει οικογένειες, ξεσπιτώνει νοικοκυριά, ρυθμίζει, με λίγα λόγια, τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων κατά πως νομίζει αυτός. Δημοκρατικές κατακτήσεις και θεσμοί διαφάνειας όπως τα μόρια, τα υπηρεσιακά συμβούλια, το αμετάθετο των υπαλλήλων, ακόμα και η συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη οργανικότητα γίνονται σκόνη και θρύψαλα απ’ τους Νεοδημοκράτες, Πασόκους και Δημαρίτες συνεργάτες των Δανειστών, όπως λέγανε παλιά, «συνεργάτες των Γερμανών»!

    Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ας ετοιμαζόμαστε όλοι μας ψυχολογικά, δάσκαλοι και καθηγητές να ακούσουμε, από οποιονδήποτε στριφνό γονέα με εξουσία και άκρες στα τρία κυβερνώντα κόμματα, από τον οποιονδήποτε αυταρχικό Διευθυντή, Προϊστάμενο ή Σύμβουλο, τον οποιονδήποτε αλαζόνα τοπικό άρχοντα την απειλή του τίτλου σ’ όλες τις παραλλαγές της: «Πρόσεξε πως μου μιλάς γιατί θα βρεθείς στη Γαύδο!», «Λίγα σε μένα γιατί θα σε στείλω εκεί που δεν υπάρχει ηλεκτρικό!», «Συνέχισε έτσι, καημένε μου, και θα βρεθείς στον Έβρο χωρίς να το καταλάβεις!».

    http://anexartitosima.wordpress.com









    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, έπειτα και από τη σημερινή δημοσίευση του Νόμου, στον οποίο προβλέπονται απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι θα αγωνιστεί για να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στο Δημόσιο.
    Στο πλαίσιο αυτό:

    1. Καλεί την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να μην επιτραπεί η υλοποίηση της διαδικασίας σύνταξης των καταλόγων ένταξης σε διαθεσιμότητα και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

    2. Αποφασίζει να προκηρύξει συντονισμένες, με τις κατά περίπτωση Ομοσπονδίες – μέλη της, απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και για το σύνολο του χρονικού διαστήματος, που απαιτείται -σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο- για τη συλλογή και αποστολή των εν λόγω στοιχείων. Στόχος είναι η συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες.

    Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει, παράλληλα, όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, που αντιστέκονται στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης.
    Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά:

    1. Αύριο, Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας (12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15) και ώρα 12:30, με κεντρικό μήνυμα: «Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Κανένας συνάδελφος να μην συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου!»

    2. Μεθαύριο, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, στην Πανεργατική Στάση Εργασίας (12:00 έως τη λήξη του ωραρίου), η οποία έχει προκηρυχθεί από Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά των πολιτικών Λιτότητας. Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 13:00.

    Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή