Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

6η Γενική Συνέλευση

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3/12, 1.30μμ,
2ο ΓΥΜ. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ


Είναι χρέος μας και απαράβατο καθήκον να αντισταθούμε σε όσους καταληστεύουν τα όνειρά μας και φέρνουν τη βαρβαρότητα και τη φτώχεια στη ζωή μας. Έχουμε χρέος προς τους εαυτούς μας, τους μαθητές μας και τις νέες γενιές. Ο πόλεμος είναι αδυσώπητος για να φύγει το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ και να ανατραπεί η πολιτική του. Αν τώρα δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας, τότε πότε;

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

Θέματα ΓΣ
1. Η ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.
2. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
3. ΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ, ΤΟ «ΝΕΟ» ΑΝΤΙΣΧΟΛΕΙΟ.
4. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ.
5. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
6. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ
ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΛΜΕ.
7. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
8. ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε

3 σχόλια:

  1. AΠΟΦΑΣΕΙΣ 6ης ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

     Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης (ν. 2986, καθηκοντολόγιο). Λέμε όχι στην αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, που εισάγει την αξιολόγηση. Κανένας συνάδελφος μέντορας-αξιολογητής. Διαγραφή από τα σωματεία όσων γίνονται αξιολογητές. Κανείς αξιολογητής στην τάξη.
     Προστασία της οργανικότητας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική του θέση. Η μετάθεση να συνεπάγεται και οργανική θέση για το μετατιθέμενο. Να πάρουν τώρα πίσω το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και το βαθμολόγιο-σφαγείο με κατάργηση-ανατροπή του 4024/11. Να υπάρχει απρόσκοπτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους.
     Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, πιέζοντας και προς την ΑΔΕΔΥ, να απαιτήσει τον άμεσο επανακαθορισμό των δόσεων για τις αναδρομικές κρατήσεις για το νέο μισθολόγιο. Οι συνάδελφοι, ιδιαίτερα οι νεότεροι, συνθλίβονται κυριολεκτικά από τις νέες περικοπές. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο μήνυσης κατά της διοίκησης γιατί δεν προστατεύει, όπως οφείλει, τους υπαλλήλους της.
     Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν νέες κινητοποιήσεις για τον ΕΟΠΥΥ. Να καταργηθεί το όριο των 200 επισκέψεων ανά γιατρό και η συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις.
     Όχι στο διευθυντή manager-αξιολογητή και στην κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων. Λέμε όχι στην αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης που ουσιαστικά καταργεί τους συλλόγους διδασκόντων και δίνει υπερεξουσίες στον διευθυντή του νεόφτωχου κι ιδιωτικοποιημένου σχολείου της αγοράς. Οδηγεί σε περικοπές και νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στην τεχνική εκπαίδευση, όταν θα γίνει η ψήφιση του νέου σχετικού νομοσχεδίου.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2.  Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων, αφού έχουν ενημερωθεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ για τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης αξιολόγησης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κι αποφασιστικοί και να απέχουν από διαδικασίες σχετικές με την αξιολόγηση, συνεργαζόμενοι με το ΔΣ και τη Διαρκή Επιτροπή Αγώνα.
     Η Επιτροπή επαναδραστηριοποιείται ώστε να βοηθήσει το ΔΣ και τους συναδέλφους στην αντιμετώπιση των τόσο κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι εργαζόμενοι συνολικά. Προτείνονται για την Επιτροπή συνάδελφοι από κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, που σε συνεργασία μαζί του και με το ΔΣ, θα οργανώνουν τις κινήσεις και τις δράσεις της ΕΛΜΕ.
     Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές σχολείων και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Το ΔΣ, η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα και όλοι οι συνάδελφοι με συνεχείς παρεμβάσεις στα σχολεία, τα σεμινάρια, τις επιμορφώσεις και τα γραφεία οφείλουμε να θυμίζουμε στα στελέχη της εκπαίδευσης ότι πρέπει να διαλέξουν με ποιον είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
     Καλούμε το ΔΣ και τη Διαρκή Επιτροπή Αγώνα να ακυρώνει στην πράξη όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας για την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Για το λόγο αυτό αποφασίζει από σήμερα ανοικτή στάση εργασίας και κινητοποίηση συναδέλφων εκεί όπου χρειάζεται κάθε φορά.
     Αποφασίζεται ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει ο κλάδος σε έκτακτο συνέδριο ώστε να εκλεγεί νέο ΔΣ. Έτσι, θα αποτυπωθούν στο ΔΣ οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των παρατάξεων, μετά τις εκλογές στις ΕΛΜΕ.
     Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προτείνει νέο κύκλο ΓΣ μετά το Πάσχα με εισήγηση και Συνέλευση Προέδρων για να οργανωθεί ο αγώνας μας απέναντι στα αντιλαϊκά κι αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που θα συνεχίσει να προωθεί το μαύρο μέτωπο, με μαζικές διακλαδικές κινητοποιήσεις και να τεθεί και το ζήτημα του έκτακτου συνεδρίου. Διαφορετικά, θα συγκληθεί στην ΕΛΜΕ νέα ΓΣ μετά το Πάσχα, σε χρόνο που θα αποφασιστεί.
     Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν και Δημοκρατική Παιδεία. Παιδεία 12χρονη ενιαία και υποχρεωτική. Παιδεία υψηλού επιπέδου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες όλων των νέων που κατοικούν στη χώρα. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο Λυκείου.
     Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010. Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.


    Δημοκρατία, Ισότητα, Παιδαγωγική ελευθερία και Πόροι στα Δημόσια και Δωρεάν σχολεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    Σε τροπολογία την οποία κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και ψηφίζεται την Πέμπτη 5/4/2012, αναφέρονται τα εξής:
    «…Η θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας … με την προτεινόμενη ρύθμιση χορηγείται επιπλέον εύλογος χρόνος στο αρμόδιο Υπουργείο για να ολοκληρώσει το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».
    Τον Ιούνιο, λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα βάρβαρα μέτρα της φοροληστείας, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, θα κατατεθεί και η αξιολόγηση των απολύσεων και της σφαγής. Είτε αποτελέσει ξεχωριστή διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, είτε ενσωματωθεί με αυτή των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, η ουσία δεν αλλάζει. Η Κυβέρνηση και με την τροπολογία αυτή, δεσμεύεται απέναντι στην Τρόικα να υλοποιηθεί, μετά τις εκλογές, ο στόχος των 15 χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2012.
    Ο κλάδος μας θα αντιδράσει δυναμικά στα μέτρα σφαγής των εκπαιδευτικών που προωθούνται και μέσω της αξιολόγησης (απολύσεις κ.λπ.). Προχωρούμε άμεσα σε Γεν. Συνελεύσεις του κλάδου μετά τις διακοπές του Πάσχα για την οργάνωση κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

    Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 5/4 στις 18.00 έξω από τη Βουλή.
    Απαιτούμε:
    • Να καταργηθεί ο Νόμος 4024/2011 για το Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο
    • Να αποσυρθεί το Σχέδιο Π.Δ. για την Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας
    • Να αποσυρθεί η τροπολογία του Υπ. Παιδείας που προβλέπει έκδοση Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή