Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Απέναντι στη βάρβαρη επιδρομή
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Γιατί ο πόλεμος που άρχισε
είναι μακρύς και αδυσώπητος

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας


Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές
Ψηφίζουμε όλοι την Πέμπτη 15/12/11
γραφ. ΕΛΜΕ 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων 8:00-15:00


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΨΗΦΙΣΑΝ 210
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ 5
ΥΠΟΛΟΙΠΟ 205

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡ.ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 146 - 71,22% - ΕΔΡΕΣ 5
ΔΑΚΕ 30 - 14,63% - ΕΔΡΑ 1
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 21 - 10,24% - ΕΔΡΑ 1
ΠΑΣΚ 8 - 3,90% - ΕΔΡΑ 0

5 σχόλια:

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

    O νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΠAΣOK-NΔ-ΛAOΣ
    κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των ξένων δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ!

    Η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής
    -της πείνας, της φοροληστείας και της εξόντωσης του λαού- μόνη διέξοδος για την επιβίωσή μας.

    O κρατικός προϋπολογισμός υπήρξε πάντα μια συμπύκνωση των ετήσιων κυβερνητικών οικονομικών στόχων και ένα εργαλείο για την προώθηση των επιδιώξεων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, όπως αυτοί διαμορφώνονται μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαρακτηρίζει προκλητική και απαράδεκτη την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και καταδικάζει την προσφυγή της διοίκησης της ΕΡΤ στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθούν ως παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστηρίζει αταλάντευτα ότι ο αγώνας των εργαζομένων στα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης είναι αγώνας για τη διατήρηση του ανεξάρτητου και δημόσιου χαρακτήρα της Ενημέρωσης, την προστασία του πλουραλισμού στην Πληροφόρηση και την αποτροπή της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

    Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Θεσπρωτίας συγκέντρωση και πορεία οι εκπαιδευτικοί β/θμιας του νομού μας έδωσαν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην προκλητική πρόταση του δ/ντή Δ.Ε. ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ νομιμοφροσύνης στις κυβερνητικές επιταγές επιτιθέμενος απροκάλυπτα στους εκπαιδευτικούς και στα δικαιώματά τους.
    Η οργή και αγανάκτηση των συναδέλφων εκδηλώθηκε έμπρακτα με την ευκαιρία της δίωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ως απάντηση στη συγκεκριμένη επίθεση, με την παρουσία συναδέλφων ακόμη και από τα σχολειά εκτός πόλης. Αν μάλιστα υπήρχε αντίστοιχο κάλεσμα και από το ΔΣ των δασκάλων, που επίσης πλήττονται από τη συγκεκριμένη πρόταση ,η συμμετοχή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
    Η αγωνιστικότητα των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις διαθέσεις του Δ.Σ. που αρκέστηκε σε μια συμβολική κατάληψη της διεύθυνσης Δ.Ε. και επίδοση ψηφίσματος μόνο από τα μέλη του στο δ/ντή.
    Η σκόπιμη αποχώρηση του δ/ντή από το γραφείο του επί δύο μέρες, ακριβώς την ώρα που είχαν προγραμματιστεί η παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. και η συμβολική κατάληψη, εξαγρίωσε τους εκπαιδευτικούς που απαίτησαν συνέλευση επί τόπου και συνέχιση των κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο!
    Οι διαθέσεις αυτές έφεραν σε αμηχανία το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και έγινε φανερό ότι δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στην απαίτηση των συναδέλφων να διαχειριστούν οι ίδιοι τον αγώνα τους. Ενώ οι προτάσεις έπεφταν βροχή (να παραιτηθεί τώρα ο διευθυντής, να κλείσουν τα σχολεία κλπ) το Δ.Σ. ψέλλιζε ότι οι 200 περίπου παρόντες συνάδελφοι δεν αποτελούν συνέλευση. Φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τη συνδικαλιστική δράση μόνο ως υπόθεση των επτά μελών του Δ.Σ.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε κριτική ασκήθηκε από τους συναδέλφους σε συνδικαλιστές και αιρετούς σε ρόλο μάναντζερ για την ανεπαρκή αγωνιστικά στάση τους, για άλλη μια φορά αντιμετωπίστηκε με προσωπική επίθεση , απαράδεκτα και απαξιωτικά σχόλια.
    Κάτω από την πίεση των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε τελικά πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο δ/ντής να πίνει καφέ σε καφετέρια της πόλης κρυμμένος πίσω από μια κολόνα ! Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εκπαιδευτικούς ,σταμάτησαν και αποδοκίμασαν έντονα τόσο τον ίδιο όσο και τον αιρετό του κλάδου που του έκανε παρέα. Εκείνη τη στιγμή τα μέλη του ΔΣ που κρατούσαν το πανό αποκόπηκαν από το σώμα της διαδήλωσης κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας!
    Η αυθόρμητη και αγωνιστική αυτή κινητοποίηση δείχνει τι μπορούν να καταφέρουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι όταν αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ξεπερνώντας φανερά ή συγκαλυμμένα εμπόδια.
    Αναγκαίο είναι να υπάρξει δυναμική συνέχεια. Όλοι να συμμετέχουμε μαζικά στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο- κατάληψη της περιφερειακής διεύθυνσης που θα συνδιοργανωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ανακοινώθηκε, από τα Δ.Σ. ΕΛΜΕ και συλλόγου εκπ/κών α/θμιας.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
    http://ekpaideutikoiendrasei.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχουν λυσσάξει για να καταργήσουν τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Έχουν στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, με αποτέλεσμα η επίσημη στατιστική να μιλά για 870.000 άτομα και 17,7% ήδη. Έχουν οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στην απόγνωση έναν ολόκληρο λαό. Και τώρα, απαιτούν και εκβιάζουν, για να σώσουν την Ελλάδα βεβαίως, να παραμείνουν στην κυβέρνηση, να επεκταθεί ο βίος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, να αποκτήσει μονιμότητα η πολιτική καριέρα των επαγγελματιών πολιτικών και πολύ περισσότερο η άγρια αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Περιφρονώντας κυνικά τη λαϊκή θέληση, η ιερή συμμαχία του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου, υπό την άμεση επιτροπεία της ΕΕ, του Βερολίνου και του ΔΝΤ, δοκιμάζει τη δυνατότητα χρονικής και πολιτικής επέκτασης του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Χωρίς ντροπή μιλούν για ένα ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, μια σύγχρονη δικτατορία των αγορών, όπου ο εργαζόμενος λαός θα βρίσκεται στο ρόλο του ανώριμου και αχρείαστου κομπάρσου, κατάλληλος μόνο για να τον υπερεκμεταλλεύονται και για να πληρώνει τα χαράτσια. Πρόκειται για τον τύπο δημοκρατίας που αντιστοιχεί στην εποχή της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης για να ξεπεραστεί η βαθύτατη κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Γι’ αυτό θέλουν τους Παπαδήμ(ι)ους. Για να ολοκληρώσουν την ψήφιση της άθλιας Δανειακής Σύμβασης, αλυσοδένοντας το λαό για δεκαετίες, να περάσει τα παλιά και τα νέα μέτρα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, που δίνει ήδη σκληρές μάχες (στη Χαλυβουργία και σε άλλα μέτωπα) πρέπει να προετοιμάσει μια μεγάλη επανεξόρμηση αγώνα, για ένα πραγματικό πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να μην περάσει η Δανειακή Σύμβαση της χρεωκοπίας του λαού, να ανατραπούν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού, για να πέσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να αναδειχθεί ως αυτοτελής, ισχυρός πολιτικός παράγοντας το μαζικό κίνημα, με τα δημοκρατικά ανεξάρτητα όργανά του. Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της «χούντας» κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου συμβάλλει σε αυτό το στόχο.

    http://www.prin.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
    α) Τεχνικά -Στατιστικά
    1) Με βάση πρόχειρα στοιχεία (δεν έχουμε ακριβή αριθμό υπηρετούντων στην περιοχή) και με την υπόθεση ότι οι υπηρετούντες στην περιοχή είναι περίπου 320 το ποσοστό αποχής προσδιορίζεται στο 28% περίπου. Προφανώς είναι το μεγαλύτερο από το 2009 και μετά.
    2) Η ΕΑΚ έχει στις τρεις τελευταίες εκλογές ένα σταθερό ποσοστά πάνω από 70%. Μάλιστα σε σύγκριση με το 2010 έχει και μια οριακή άνοδο σε ποσοστιαία βάση. Σε απόλυτους αριθμούς έχει μια απώλεια 36 ψήφων σε σχέση με το 2010. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη ότι το 2010 ήταν η χρόνια με την μεγαλύτερη διαχρονικά συμμετοχή και σε απόλυτους αριθμούς η χρονιά με τους περισσότερους από ποτέ ψήφους στην ΕΑΚ 182.
    3) Η ΔΑΚΕ τόσο σε απολύτους αριθμούς, όσο και σε ποσοστά παρουσιάζει πτώση (-10 ψήφοι και – 1% σε σύγκριση με το 2010). Παραμένει όμως υπολογίσιμη δύναμη (παρά την απουσία της και την μη συμμετοχή στις εκλογές συνδικαλιστικών της στελεχών).
    4)Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ φαίνεται ότι είναι η πιο ενισχυμένη παράταξη, τόσο σε απολύτους αριθμούς όσο και σε ποσοστά από το 2009. Σε σχέση με το 2010 έχει + 6 ψήφους και + 4%. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΜΕ που παίρνει έδρα στο Δ.Σ.
    5) Η ΠΑΣΚ είναι η πλέον αποδυναμωμένη παράταξη ( αξιοσημείωτο ότι από το 2000 έως το 2006 ήταν η μοναδική σε επίπεδο δύναμης ανταγωνιστική δύναμη) . Εμφανίζει απώλεια 10 ψήφων και σε ποσοστά 3,1%. Για πρώτη φορά από το 2000 δεν έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ .
    ΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή