Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ: Οι χειρότεροι εχθροί της Δημόσιας Eκπαίδευσης

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πέρσι. Στο πλαίσιο του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. επιβάλλεται μια διαρκής λιτότητα παντού.
• Μισθολόγιο σφαγείο για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, σύνδεση μισθού με αξιολόγηση, μείωση επιδομάτων κι οι άμεσες μεσοπρόθεσμες περικοπές 100 με 200 ευρώ το μήνα.
Το «νέο» αντιδημοκρατικό σχολείο της αγοράς θα ανοίξει τις πύλες του σε επίδοξους χορηγούς και θα ιδιωτικοποιήσει την δημόσια εκπαίδευση. Με τον Διευθυντή δερβέναγα να εφαρμόζει το νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας, με την απαξίωση του συλλόγου διδασκόντων και την επιχείρηση εύρεσης χρημάτων ιδιωτών για την λειτουργία των σχολείων,
• Οι λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών από το 1974 στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση (119 και 424) και από την άλλη μεριά οι 1200 (!!!) προσλήψεις αστυνομικών αποδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν περίπου 6000 ενώ πέρυσι είχαν γίνει 16000. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι συνταξιοδοτούνται 11500.
Εκρηκτική κατάσταση δημιουργεί η μείωση διορισμών, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στους εκπαιδευτικούς που διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας για τους αναπληρωτές. Αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, με συμπράξεις Μ.Κ.Ο. και δήμων για πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη και εκπαιδευτικών αναγκών, όπως σίτιση στα ολοήμερα, φροντίδα ΑμεΑ και παιδιών, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές, πρόσθετη διδακτική στήριξη κλπ. Αυτά συνδέονται με την τραγική υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης με αποτέλεσμα τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες να έχουν περικοπεί στο 1/3.
• Επιδείνωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος με νέα περικοπή στις συντάξεις, στο επικουρικό, στο εφάπαξ και με περισσότερα χρόνια εργασίας.
• Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων της κυβέρνησης θα βρει τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, που αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά για το σχολείο, με λιγότερους εκπαιδευτικούς και με περιορισμό των ολοήμερων τμημάτων.
• Τα σχολικά βιβλία δεν θα είναι στα χέρια των μαθητών έγκαιρα αφού μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει ελάχιστα η εκτύπωση 45.000.000 αντιτύπων, ενώ καταργείται ο ΟΕΔΒ.
Το νέο πλαίσιο νόμου για τα ΑΕΙ βάζει την ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ιδιωτικοποιεί, αχρηστεύει τα πτυχία, με την καθιέρωση μονοετών, διετών και τριετών προγραμμάτων σπουδών και παροχής πιστωτικών μονάδων στη θέση των πτυχίων μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε ΙΕΚ, καταργεί την δωρεάν παροχή συγγραμμάτων, ανοίγει τον δρόμο για επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές κλπ.

Η απάντηση που θα δοθεί σε όλα αυτά, δεν εξαρτάται μόνο από το χώρο της εκπαίδευσης.
Η εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι συνολική, αφορά όλη την κοινωνία, όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία. Η απαξίωση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), η ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η επιβολή ενός νέου κοινωνικού μεσαίωνα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα επιδιώκεται να ισοπεδώσει ό, τι κατακτήθηκε με χρόνια αγώνων. Γι΄αυτό και η απάντηση, που θα δοθεί, πρέπει να είναι συνολική, συλλογική και άμεση.
Ο Σεπτέμβρης πρέπει να μας βρει όλους στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε κοινό μέτωπο Παιδείας – Εργασίας – Υγείας κι ο συντονισμός όλων των εργαζομένων από τη βάση, με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα σε κάθε σύλλογο και πρωτοβάθμιο όργανο είναι απαραίτητος. Μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

5 σχόλια:

  1. Evangelos Rigos
    HEC Director
    www.greece.org


    Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.
    Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.

    Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
    Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα - άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».
    Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.
    Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).
    Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
    Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνδικάτα, εργατικά κέντρα, σωματεία εργαζομένων, "αγανακτισμένοι", φοιτητές, αυτοκινητιστές, Ηρακλειδείς και ηθοποιοί είναι μερικές μόνο από τις ομάδες διαδηλωτών, οι πορείες των οποίων ξεκίνησαν πριν από λίγο στη συμπρωτεύουσα. Ποτέ στο -πρόσφατο τουλάχιστον- παρελθόν η πόλη δεν έχει δει τόσο μεγάλη αστυνομική παρουσία. Περίπου έξι χιλιάδες άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν ήδη λάβει θέσεις σε κρίσιμα σημεία, ενώ στις 8 ξεκινά η ομιλία του πρωθυπουργού.

    Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ) εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού.

    Τα μέτρα που έχει λάβει φέτος η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) είναι πρωτοφανή- πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στη ΔΕΘ-με σχεδόν 6000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου.

    Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας. Ο φράχτης, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, μαζί με τον Αίαντα, την αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, είναι οι δύο "καινοτομίες" στο σχεδιασμό των αστυνομικών δυνάμεων στη φετινή ΔΕΘ.

    Εκτός του μεταλλικού φράχτη και του Αίαντα, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου "Ι.Βελλίδης", το οποίο έκαναν "φύλλο και φτερό" νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.

    "Ραντεβού" στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει και οι ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν περί τις 6 το απόγευμα πορεία, πεζή, μέχρι το συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελίδης".

    Στις 18:00 ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα έξω από το Κατσάνειο θα συγκεντρωθούν οπαδοί του Ηρακλή και στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

    Στις 18:30 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη Θεσσαλονίκη φθάνουν, επίσης, από την Αθήνα και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω".

    Με μαύρες κορδέλες, ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των μισθών τους, ενώ εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης, κατά της ιδιωτικοποίησής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ:
    ΜΙΑ ΑKOΜΑ ΕΠIΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚHΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για μεγαλεπήβολες μεταρρυθμίσεις και την συνεχή αναφορά στο σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει τα στοιχειώδη προβλήματα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά δημιούργησε με την ανεπάρκειά της το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά την Κατοχή:
    Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά οι μαθητές δεν θα έχουν βιβλία!!! Το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση συνολικά, έχει σοβαρή πολιτική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Αφού απαξίωσε και διέλυσε τον ΟΕΔΒ, δεν φρόντισε για την έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων, θέτοντας πάνω από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών τις απαιτήσεις, τις προτεραιότητες και τις διαδικασίες που επέβαλε η τρόικα και αποδέχθηκε η κυβέρνηση.

    Γιατί δεν αξιοποιήθηκε το χαρτί που υπήρχε στις αποθήκες του οργανισμού με το οποίο θα μπορούσε να έχει τυπωθεί έγκαιρα το 40% των βιβλίων;
    Γιατί υπήρξε αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση του διαγωνισμού για την αγορά χαρτιού, χωρίς επίλυση του θέματος με πολιτική συνεννόηση και συναπόφαση των αρμόδιων υπουργών;
    Γιατί δεν δεσμεύτηκαν τα βιβλία που είχαν περισσέψει από την περσινή χρονιά για το εμπόριο για να διατεθούν στα δημόσια σχολεία, δημιουργώντας ακόμα και σε αυτό το θέμα ταξικές διακρίσεις;

    Η ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για το απαράδεκτο γεγονός της καθυστέρησης τύπωσης των σχολικών βιβλίων. Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο οι εκπρόσωποι του Υπουργείου στα ΜΜΕ μιλούσαν για την έγκαιρη διανομή των βιβλίων.

    Δυστυχώς, η κατάσταση είναι τραγική και απαράδεκτη από κάθε άποψη.Όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ακόμα και σήμερα, αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή των γεγονότων. Και ενώ είναι γνωστή η κατάσταση πια (μόλις το 20% των βιβλίων θα είναι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στο 60% των σχολείων για να διανεμηθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες και η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων τίτλων θα φτάσει να ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα) το Υπουργείο προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

    Οι «λύσεις» που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας (ανάρτηση βιβλίων στο διαδίκτυο, διανομή DVD και φωτοτυπίες) είναι από κάθε άποψη απαράδεκτες και ανεφάρμοστες. Η πρώτη έχει ισχυρά ταξικά χαρακτηριστικά, μιας και δεν έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση σε υπολογιστή και διαδίκτυο. Ακόμα όμως και αν είχαν όλοι αυτή τη δυνατότητα, είναι απαράδεκτο παιδαγωγικά αλλά και από άποψη υγείας να επιβάλλουμε στους μικρούς (ιδιαίτερα) αλλά και στους μεγαλύτερους μαθητές να μελετούν για ώρες στον υπολογιστή. Η δεύτερη λύση, των φωτοτυπιών, είναι ανεφάρμοστη και απαράδεκτη. Ανεφάρμοστη γιατί είναι αδύνατον να παραχθούν χιλιάδες φωτοτυπίες καθημερινά στα μηχανήματα των σχολείων, ούτε υπάρχει το σχετικό προσωπικό για να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο έργο. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που «παραγγέλνει» πως «οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές στη διάρκεια των λίγων ημερών της καθυστέρησης». (Δελτίο τύπου ΥΠΔΒΜΘ, 2-9-11). Να σημειώσουμε δε πως το μέσος κόστος για τα βιβλία που εκδίδει ο ΟΕΒΔ και είναι 0,80 € αντιστοιχεί μόλις σε κόστος για 8 φωτοτυπίες, στην ουσία δηλ. υπερπενταπλασιάζεται το κόστος, χωρίς να υπολογίσουμε και το κόστος των dvd.

    Καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να αναδείξουν το πρόβλημα και να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς καθώς και να προγραμματίσουν μαζί με τους συλλόγους γονέων, κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης και απόφασης για αγώνα.

    Απαιτούμε την άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις Δ.Ε.Π. και την άμεση κατανομή τους στα σχολεία. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους κάποιοι να παραιτηθούν.
    Να διανεμηθούν άμεσα τα βιβλία σε όλα τα σχολεία ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Ενα παιδί και δύο ενήλικες αυτοκτονούν καθημερινά!

    Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας «NSI», σύμφωνα με τα οποία ένα παιδί και δύο ενήλικες αυτοκτονούν κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα.Συνολικά 11.646 Βούλγαροι αυτοκτόνησαν ή πέθαναν από τραύματα που προκάλεσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους μεταξύ του 2000 και του 2010, αναφέρεται στην έκθεση της «NSI». Από τα θύματα αυτοκτονιών, οι 8.626 ήταν άνδρες και οι 3.020 γυναίκες. Το νεότερο θύμα στον κατάλογο των αυτοκτονιών ήταν ένα παιδί 8 ετών και το μεγαλύτερο 97, στην υπό εξέταση περίοδο.
    Η έκθεση της «NSI» αποδίδει πάνω από το 40% των αυτοκτονιών σε οικογενειακές συγκρούσεις, σε ψυχολογικά προβλήματα, οικονομικά, τα προβλήματα στη δουλειά, διενέξεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση στα σχολεία!
    των Γιώτα Ιωαννίδου, Κώστα Τουλγαρίδη

    Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην φρόντισε έγκαιρα για την διανομή
    βιβλίων στους μαθητές, κάνοντας πρόβα για την κατάργηση τους, έχει
    φροντίσει όμως να κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο έναντι οποιωνδήποτε
    αντιδράσεων.
    Ξεθάβοντας εγύκλιο του ΥΠΕΠΘ απο το 1985 (πάλι επί ΠΑΣΟΚ),
    ενημερώνονται οι Διευθυντές των σχολείων ότι "απαγορεύεται κάθε ομιλία
    πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο
    χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων
    ή άλλα πρόσωπα"!!
    Με λίγα λόγια ακόμη και η συνδικαλιστική ενημέρωση από μια ΕΛΜΕ ή ένα
    Διδασκαλικό Σύλλογο προς τα μέλη του σε ένα σχολείο κηρύσσεται
    παράνομη.
    Ας θυμάται καλά η κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ με τι θα συνδεθεί το
    όνομά τους:
    ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή