Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/6/

ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

OΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΑΡΒΑΡΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ & ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11μμ
Όλοι παραμένουμε εκεί!!!

6 σχόλια:

  1. Για 26η ημέρα, οι "Αγανακτισμένοι" της Αθήνας συγκεντρώνονται στην Πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συμμετοχή στο 4ο πανευρωπαϊκό κυριακάτικο συλλαλητήριο κατά της οικονομικής κρίσης, της λιτότητας και της ανεργίας. Διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Επιμένουν οι Αγανακτισμένοι για τέταρτη Κυριακή
    Από τις έξι το απόγευμα, άρχισαν να καταφθάνουν οι "Αγανακτισμένοι", ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συνέχιση των διαδηλώσεων, ενώ περίπου την ίδια ώρα έκλεισε για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων η λεωφόρος Αμαλίας.
    Οι "Αγανακτισμένοι" απευθύνουν και πάλι κάλεσμα μέσω διαδικτύου για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στις άλλες μεγάλες πλατείες της χώρας.

    Στην Αρχαία Ολυμπία.
    Ηδη, το πρωί της Κυριακής, οι "Αγανακτισμένοι" του νομού Ηλείας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με κεντρικό σύνθημα αυτό που ήταν γραμμένο σε μεγάλο πανό, μπροστά στον ιερό χώρο, "Not for sale", (Δεν πωλείται).
    Οι "Αγανακτισμένοι" της Ηλείας μοίρασαν στους παρευρισκόμενους στον αρχαιολογικό χώρο τουρίστες, κείμενο σε έξι γλώσσες [Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Σερβοκροατικά], στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν:
    «Αγανακτισμένοι» από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, έφτασαν με τρένο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποίησαν διαδήλωση.
    «Αγανακτισμένοι» από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, έφτασαν με τρένο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποίησαν διαδήλωση.
    "Οι Αγανακτισμένοι της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων. Η γη που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες, τη συνάντηση και την αδελφοσύνη των λαών, τον αξιοπρεπή αγώνα για ιδανικά, για ένα κλαδί ελιάς, για την αφοσίωση στο ευ αγωνίζεσθε και για την παγκόσμια ειρήνη, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και μεταδίδει τη φλόγα του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης.
    Η πλατεία θα συνεχίσει να αντιστέκεται, να πλάθει συνειδήσεις, να διδάσκει πως τα ατομικά προβλήματα έχουν συλλογικές λύσεις και πως εκεί που θα γκρεμιστούν οι μονόδρομοι θα ορθωθούν: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!"

    Οι νέοι Μαραθωνοδρόμοι.
    Με τα πόδια από τη Σπάρτη στο Σύνταγμα
    Στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής ξεκινούν με πεζοπορία οι Αγανακτισμένοι της Σπάρτης, από το άγαλμα του Λεωνίδα και προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Η πορεία αναμένεται να καταλήξει στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης, όπου προγραμματίζεται "κατάθεση συμβολικού μηνύματος για συνειδησιακή και πνευματική απελευθέρωση".

    "Οι Σπαρτιάτες ξεκινάμε πορεία από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος. Λακεδαιμόνιοι, Πελοποννήσιοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι, κάτοικοι αυτού του πλανήτη συνταχθείτε μαζί μας" αναφέρουν στο κάλεσμά τους, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα "Άμεση Δημοκρατία Τώρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 15/6/11,
    ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
    Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικυκλώσαμε σήμερα την Βουλή και βουλιάξαμε το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
    Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.
    Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
    Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.
    Σήμερα οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.
    Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
    Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.
    Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.
    Την παραμονή της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσει η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος από όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης, Γενική απεργία, και μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε την Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης. Όλοι στους δρόμους τη μέρα εκείνη για να τους ανατρέψουμε.
    Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.
    Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση και την Κυριακή 19.6 όλοι στους δρόμους.
    Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες για τους οποίους ζητάμε την άμεση απελευθέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19/6/, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΛΕΣΒΟ
    ΝΟ PASARAN!
    «-Πέρνα! Πέρνα!» ήταν η επιβλητική παρότρυνση του βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκη προς τον οδηγό του αυτοκινήτου του, όταν αυτό εξερχόμενο από εκδήλωση στη μαρίνα Μυτιλήνης εχθές το βράδι βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να επιδώσουν ψήφισμα προς τον βουλευτή, με το οποίο η συνέλευση των «αγανακτισμένων» της πλατείας Σαπφούς τον καλούσε να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αποτέλεσμα της προτροπής του βουλευτή ήταν ο -ελαφρύς ευτυχώς- τραυματισμός ενός διαδηλωτή και ο κίνδυνος για τη ζωή και άλλων.
    Η σκηνή αυτή δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας· είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων. Δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία, καμιά διαφορετική άποψη, αδιαφορεί για τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.
    Καταγγέλλουμε τον μεσίτη της τρόικας, αυλικό της οικογένειας Παπανδρέου, συνδαιτυμόνα του Πάγκαλου και μεγάλο φοροφυγά Ν. Σηφουνάκη ως παλιάνθρωπο και αχρείο! Δεν εκπροσωπεί το λαό της Λέσβου αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που τον συντηρεί.
    Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας στο επεισόδιο, η οποία θεώρησε καθήκον της αντί να προστατέψει την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών από την εγκληματική ενέργεια του υπουργού να τον αφήσει να φύγει χωρίς να παρέμβει, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο νόμος δεν είναι ίδιος για τον λαό και για την πολιτική και οικονομική εξουσία.
    Απέναντι στο θράσος της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου και στην πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων της κοινωνικής λεηλασίας, ολόκληρη η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία οφείλει να βροντοφωνάξει: Δεν θα περάσουν! No pasaran!
    Μυτιλήνη, 18-06-2011
    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟ, ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ...

    «Πτώχευση» της Ελλάδας σημαίνει
    ντόμινο χρεοκοπιών.

    Ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, υποστηρίζει ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "La Tribune" που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Δευτέρας.

    Υπενθυμίζοντας την πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, ο κ. Ρέιντερς καλεί να μην "επαναληφθεί μια αποτυχία αυτού του τύπου, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ".

    "Εάν η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πτωχεύσει, τότε τα βλέμματα θα στραφούν στη συνέχεια και σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, ίσως το Βέλγιο αλλά επίσης και η Γαλλία, όταν βλέπουμε το επίπεδο του ελλείμματος και του χρέους της", προσθέτει.

    Παραδέχεται ότι δεν καταλαβαίνει "πολύ καλά" τις επιφυλάξεις ορισμένων χωρών να βοηθήσουν την Ελλάδα, διότι "όταν επρόκειτο για την υποστήριξη των τραπεζών μας, δεν διστάσαμε. Μιλήσαμε για εγγυήσεις "τρισεκατομμυρίων" ευρώ, μια λέξη που δεν ήταν ακόμη γνωστή την εποχή εκείνη".

    Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε ορισμένους πολιτικούς στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης ότι το ευρώ είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα προπάντων για τις χώρες εξαγωγείς, όπως η Γερμανία, το Μπενελούξ και η Σκανδιναβία. Όταν πηγαίνετε στην Αθήνα, βλέπετε στους δρόμους Mercedes και Audi", σημειώνει.

    Φυσικά, "πρώτη η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες," αλλά "αν είναι να της προκαλέσουμε ασφυξία, αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Ο στόχος δεν είναι να πεθάνει η χώρα θεραπευμένη", σημειώνει ο υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να της "αφήσουμε τον επαρκή αριθμό ετών για να ασκήσει πραγματικά το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο: 4, 5 ή 7 χρόνια".

    Ο κ.Ρέιντερε διάκειται ευνοϊκά στο να συμμετάσχουν οι τράπεζες, αλλά σε εθελοντική βάση, στο σχέδιο βοήθειας, αλλά αρνείται να πληρώσει η Ελλάδα υψηλό τίμημα για την χορήγηση νέων διμερών δανείων. "Δεν θέλω να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να πληρώσει πολλά στο βελγικό λαό για τη βοήθειά του, διότι αυτό δεν είναι πλέον αλληλεγγύη", τόνισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Η ΠΑΣΟΚΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΙ Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ, ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΣΚΟΠΙΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή