Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ξανά στους δρόμους για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!!!

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

25 χρόνια ΕΛΜΕ, αγώνες και μια μικρή ιστορία!

18/11/20 

Η κυβερνητική τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις νικήθηκαν

από τις μαχητικές και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα που αψήφησαν τη χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει όχι μόνο τις πορείες για το Πολυτεχνείο, αλλά να προχωρήσει και σε μια καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων! Με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» προσπάθησαν να επιβάλουν ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής, καταπατώντας ολοφάνερα το σύνταγμα και μιμούμενοι τη χούντα.

Δεν ξεχνούμε όλους αυτούς που δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν και μας έδωσαν πρόσωπο, όνομα και αύριο σε αυτή τη χώρα! Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια αποστειρωμένη ανάμνηση αλλά στοχεύει πάντα στο σήμερα και το αύριο! Δείχνει τον δρόμο στη μάχη που δίνουμε για να μην περάσουν από την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη ΝΔ τα αντικοινωνικά της μέτρα (10ωρο χωρίς υπερωρίες, αντισυνδικαλιστικοί, αντιεκπαιδευτικοί κι άλλοι αντικοινωνικοί νόμοι), τη μάχη για Ψωμί - Υγεία - Παιδεία - Ελευθερία, τη μάχη ενάντια στην ασυδοσία του κεφαλαίου στην εργασία και τους εργαζόμενους, τη μάχη για να υπάρχουν για όλους και δωρεάν επαρκή ΜΜΜ, ΜΕΘ, τεστ , περίθαλψη και νοσηλεία και ανθρώπινα σχολεία!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εξουσία! Φορώντας τη μάσκα του ψέματος για να καλύψουν το πρόσωπο της επιβολής, του τρόμου και της λήθης, εγκλημάτησαν συλλαμβάνοντας και χτυπώντας αδιακρίτως, με γκλομπ, χημικά, μηχανές και αύρες. Πιστεύουμε ότι περισσότερη Ασφάλεια για τους πολίτες δεν σημαίνει περισσότερα αστυνομικά τμήματα και περισσότερο αστυνομικό κράτος... Αντίθετα, σημαίνει περισσότερη Κοινωνική, Εργασιακή και Υγειονομική Ασφάλεια, περισσότερη Ασφάλεια και Προστασία για τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και τα δικαιώματα!!!

Είπαμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!… και δείξαμε ότι ο αυταρχισμός, η αυθαιρεσία και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν και πάλι να μας εγκλωβίσουν στη φτώχεια και τα χαμένα όνειρα για μας, τον διπλανό μας και τα παιδιά μας! Απέτυχαν για μια ακόμη φορά να βάλουν ταφόπλακα στις παρακαταθήκες του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ παρόλες τις πλάτες του πολιτικού συστήματος και των μεγάλων προστατών του, των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και ο συνάδελφος Ηλίας Σμήλιος και να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν

Ξανά στους δρόμους για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!!!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου