Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μετά 47 χρόνια η ΝΔ μιμείται τη χούντα κι απαγορεύει την Πορείο για το Πολυτεχνείο!...

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

12/11/20Η ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη ’73 είναι φάρος στον αγώνα του λαού για

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 17/11 στην ΠΟΡΕΙΑ στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν “ και πάλι δεν θα περάσει

(τηρούμε αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας)Όταν “τελείωσανοι τρεις μέρες κατάληψης του Νοέμβρη του ΄73, που άνοιξαν τον δρόμο για την πτώση της χούντας και σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, είχε μείνει η φλόγα της αντίστασης, του αγώνα και της εξέγερσης!... Απέναντι στο άδικο, στους πολέμους, στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για την υπεράσπιση της ζωής, της παιδείας, της υγείας, της εργασίας και της ελευθερίας. Αυτή η φλόγα εμπνέει και συνεπαίρνει και σήμερα, 47 χρόνια μετά.

Αυτή τη φλόγα έβαλε ξανά στόχο η κυβέρνηση και όλο το μπλοκ εξουσίας, το κεφάλαιο και οι αδρά πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους στα ΜΜΕ. Αυτοί, που απαγορεύουν με συνεχείς αποφάσεις και νόμους που καταλήγουν να είναι τελείως αντισυνταγματικοί τις συνδικαλιστικές και άλλες διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την πορεία του Πολυτεχνείου που, έτσι κι αλλιώς, με τον συγκεκριμένο εορτασμό η ΝΔ και οι ισχυροί ακροδεξιοί θύλακές της, έχουν έντονο ιδεολογικό πρόβλημα. Όμως, τώρα, ξεπερνούν κάθε όριο!… επιβάλλουν απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη τη χώρα, όπως έκανε η χούντα 2 φορές την 21η Απριλίου 1967 και την 17η Νοέμβρη 1973. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Αυτοί είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν προκλητικά να πάρουν μέτρα για τα σχολεία και τα άφησαν τελείως ανοχύρωτα στην τύχη τους, άφησαν το σύστημα υγείας αθωράκιστο, με γιατρούς και νοσηλευτές να μάχονται μέχρι εξουθένωσης με ψίχουλα για αμοιβές, όταν τάζουν άλλες πλουσιοπάροχες στους αγαπημένους τους ιδιώτες που εξευτελιστικά τους εκβιάζουν!… ΝΤΡΟΠΗ!!!… Αυτοί που χλεύαζαν το συνωστισμό στα ΜΜΜ, που έχουν τεράστια ευθύνη για την πανδημία, και συνεχίζουν να νομοθετούν σ΄αυτήν ό,τι πιο αντιδραστικό γεννά η εποχή, θέλοντας να σαρώσουν τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα… ΝΤΡΟΠΗ!!! Αυτοί που εμπλέκουν τη χώρα  στα σχέδια των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για τις ΑΟΖ και τους εξοπλισμούς, συμμετέχουν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παρέχουν βάσεις σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή. 

Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο και την Πανεπιστημιούπολη με τις 92 συλλήψεις νεολαίων το όργιο τρομοκρατίας στα Εξάρχεια, αλλά και τις επιθέσεις και τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή δεν θα περάσουν και δεν θα φράξουν τον μόνο δρόμο που έχουμε για να σωθούμε, τον δρόμο του αδιάλειπτου αγώνα και τις αντίστασης.

Ο Νοέμβρης πάντα θυμίζει ότι είναι ο λαός που γράφει την ιστορία!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό! Στα αιτήματα των υγειονομικών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, στα αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας για πλήρη προστασία της υγείας και της δουλειάς ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ο αγώνας για ζωή κι ελευθερία είναι στην πρώτη γραμμή! Γι' αυτή την πολιτική το κέρδος, η εκμετάλλευση, η ανταγωνιστικότητα, η "αριστεία", η παραγωγικότητα, η καταπίεση, είναι ο υπέρτατος θεός. Για μας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες είναι η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η ελευθερία. γι' αυτά αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε!

Δεν αποδεχόμαστε καμία καραντίνα στους αγώνες μας για ζωή!

Την Τρίτη δεν κρίνεται μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου και το πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο που συμβολίζει. Κρίνεται το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές. Σε μια εποχή όξυνσης του ταξικού ανταγωνισμού, με την υγειονομική κρίση να χρησιμοποιείται ως ευκαιρία από την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο για να επιτεθούν στον κόσμο της εργασίας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα σωματεία τους δεν πρέπει να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη διεκδίκηση και τον αγώνα, αλλά και την απότιση φόρου τιμής στους αγώνες του λαϊκού, φοιτητικού και εργατικού κινήματος, από τους οποίους εμπνέονται. Στη λογική αυτή και με αίσθημα ευθύνης, καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν πρόσφορο, τους μαθητές τους για τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στη χούντα και να λάβουμε όλοι κι όλες μέρος στους εορτασμούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, τηρώντας πολύ αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο –
όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς,
όρκο του ονείρου και της πράξης.

Γιάννης Ρίτσος

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, στον ΔΡΟΜΟ του ΝΟΕΜΒΡΗ, AΓΩΝΑΣ κι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Κάτω η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της καταστολής!

Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ και οι φονιάδες των λαών!


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου