Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

1η κινητοποίηση της νέας σχολικής χρονιάς


ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση αναπληρωτών, ΕΛΜΕ και Συλλόγων ΠΕ

Δευτέρα 26/8,  στις 11πμ στο Υπουργείο Παιδείας

Η μόνιμη και σταθερή εργασία, για το δημόσιο, το δωρεάν 14χρονο σχολείο, η μόρφωση για όλα τα παιδιά, ελληνάκια και ξενάκια, συνεχίζεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Για να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια πιάνουμε ξανά το νήμα του αγώνα μετά τον συγκλονιστικό Γενάρη του ΄19 και τον Μάρτη του ΄18. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί όπου θέλει στην Εκπαίδευση και αλλού και τα κάνει μπάχαλο υιοθετώντας τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις!... Αλλά ως τώρα δεν νομοθετεί ώστε να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία για τις φετινές προσλήψεις!
Επιτέλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!
Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!
Καμία απόλυση εκπαιδευτικών!
Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!
Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!

Παλεύουμε για
·      Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
·      Να προσμετρηθεί και να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία για τις φετινές προσλήψεις!
·     Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
·      Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών.
·      Καμία περικοπή προϋπηρεσίας σε αναπληρωτές/τριες, που είχαν εκλεγεί παλιότερα, είναι εκλεγμένοι και θα εκλεγούν στα ΔΣ ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Με νομοθετική ρύθμιση να δίνεται συνδικαλιστική άδεια με πλήρη προσμέτρηση της διδακτικής προϋπηρεσίας.
·      Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου