Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα διαμαρτυρία στην Ελευσίνα


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21/9

στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί στη Διαμαρτυρία υιοθετώντας τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης της Α΄ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής. 

Είναι επείγον να αντιταχθούμε στην συρρίκνωση των σχολείων μας, και στη συνεχή χειροτέρευση των όρων λειτουργίας τους, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.

Αυτές τις μέρες, ολοκληρώθηκε – μέσω του ηλεκτρονικού κόφτη και με την κυνική στάση του Υπουργείου Παιδείας  – ένα ακόμη έγκλημα κατά της τεχνικής εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική με τη μη έγκριση 6 «ολιγομελών» τμημάτων. Προστέθηκε στο απαράδεκτο κλείσιμο τα 2 τελευταία χρόνια 4 δομών τεχνικής εκπαίδευσης, 2 ΕΚ και 2 ΙΕΚ. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλά τμήματα που διασώθηκαν, μάλλον το οφείλουν στη συνεχή πίεση, που ασκήθηκε κυρίως από το συνδικαλιστικό κίνημα με τη συνδρομή γονέων και μαθητών. 

Επίσης, έχουμε αύξηση των τμημάτων με τουλάχιστον 27 μαθητές!!! Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε τμήματα προσανατολισμού στα ΓΕΛ.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα και να διαιρεθούν όλα τα υπερμεγέθη και πληθωρικά τμήματα. Για να γίνουν αυτά επιβάλλεται στο Υπουργείο να ανοίξουν το σύστημα, αλλά και τα αυτιά τους, στους συναδέλφους και τους μαθητές μας, και όχι στους «ειδήμονες» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Για τους λόγους αυτούς μαζί με την άλλη ΕΛΜΕ, την Α΄ Δ. Αττικής, καλούμε τους συναδέλφους, σε διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα την Παρασκευή, 21/9 στη 1μμ με 2ωρη διευκολυντική στάση 12-2μ.μ.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου